![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Jak długo działąją globulki ?
Moderator: modTeam
-
- Bywalec
Pytanie jak w temacie - jak długo działają globułki Patentex Oval ? GW ulotce czytałem, że godzine., Ale czy to oznacza godzine, kiedy dziewczyna lezy ?
Bo np pozycja na jezdzca tez jest przyjemna
Uzywamy globulek w polaczeniu z prezerwatywami i zastanawiam sie jak to w ogole jest ![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Rebeca2006
- Uzależniony
- Bywalec
- Uzależniony
Tego nie wiem , ale np w ulotce tez jest zeby przez jakis czas ( niepammietam ile ) nie wymywac z siebie tej globulki , wiec to ma jakies znaczenie chyba nie ?
"Możesz iść szybciej niż niejeden chciałby biec,
możesz tak, tak po prostu znów zapomnieć się,
nowy dzien zawsze daje nowe życie,
słuchaj, zaufaj sobie jeszcze raz "
możesz tak, tak po prostu znów zapomnieć się,
nowy dzien zawsze daje nowe życie,
słuchaj, zaufaj sobie jeszcze raz "
Globulka w połączeniu z prezerwatywą pachnie dla mnie paranoją
A działają około godziny-półtorej, więc lepiej stosować "tuż przed" niż zakładać wcześniej.
Z resztą dla mnie to temat egzotyczny... kto dziś używa globulek, diafragmy (no może to już częściej) czy tamponów dopochwowych nasączanych spermicydami?

A działają około godziny-półtorej, więc lepiej stosować "tuż przed" niż zakładać wcześniej.
Z resztą dla mnie to temat egzotyczny... kto dziś używa globulek, diafragmy (no może to już częściej) czy tamponów dopochwowych nasączanych spermicydami?
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Maverick pisze:Poza tym czy ich skutecznosc bedzie 70% czy 60% to nie ma juz znaczenia. I tak i tak jest mala.
To ja musze byc chyba bezplodna bo przez rok jechalam na globulkach, jak i polowa moich kolezanek. Tylko te moje mialy 97% skutecznosci. Gdzie wy takie badziewie kupujecie co ma tylko 60?
Maverick pisze:przyjemnosc pewnie odbieraja wiecej niz prezerwatywy
Przeciwnie, daja dodatkowy "poslizg". Po prostu trzeba kupic DOBREJ JAKOSCI a nie jakies z ruskiego ryneczku.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
- Rebeca2006
- Uzależniony
- Początkujący

biedroneczka
Biedroneczka pisze:Właśnie czytam temat o globulkach.... I sie tak zastanawiam czy 2 dni po okresie z zastosowaniem globulki i prezerwatywy można zajśc w ciążę ?
Pierwsza rzecz: nie mozesz miec 22 lat. Jezeli jednak naprawde tyle masz to bardzo mi przykro z tego powodu. Bo osoby w tym wieku nie maja odruchu wymiotnego przy czytaniu o antykoncepcji.
Trzy rodzaje zabiezpieczenia (bo i naturalne, jesli chodzi o cykl) raczej nie pozostawiaja watpliwosci co do niezajscia w ciaze. I co to ma do poronienia na litosc Boska?
Nie, no nie moge...
runeko pisze:I co to ma do poronienia na litosc Boska?
Nie, no nie moge...
Zapewne tyle co te bicze i banany do tego tematu w poscie wyzej.
Czyli polecasz globulki dobrej firmy
Ay sry, nie zauważyłem, że jesteś z Chicago
Prosze sprawdz kiedyś tam jakiej to firmy skoro tak dobrze działają..
http://www.walgreens.com/store/product. ... d=prod2879
Firma Encare. Bardzo latwe w uzyciu. Tylko czasem trzeba bylo przegryzac opakowanie bo one sa indywidualnie pakowane
Ale uzywalam ja i pare moich kolezanek i wszystkim dzialaly. I nie sa zadne tam "serowate" czy cos. Po zabawie po prostu idziesz do lazienki albo trzymasz papier gdzies pod reka i sie wycierasz.
Firma Encare. Bardzo latwe w uzyciu. Tylko czasem trzeba bylo przegryzac opakowanie bo one sa indywidualnie pakowane
-
- Początkujący
A czy ja mam na czole wypisane "Wyszukiwarka"? Nie wiem, polataj sobie po stronach internetowych aptek albo na strone firmy wejdz i zobacz. Chcialabym umiec to powiedziec ale szczerze mowiac nie chce mi sie szukac. Na pewno sa dostepne w calym USA
Albo poczytaj sklad dostepny na stronie, ktora podalam i obadaj czy sa takie w Polsce.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”