Karmienie piersia

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

cajmer

Karmienie piersia

Postautor: cajmer » 10 maja 2006, 22:43

Dzisiaj jade sobie autobusem, ścisk straszny a upał niemiłosierny. Stoje koło kobitki z małym dzieckiem. Stoimy ramie w rami a ona nagle wyciąga pierś i zaczyna karmić dziecko. Niby nic wielkiego ale przez ten ścisk musiałem na to patrzeć gdyż nie było gdzie ucieć. Już nie chodzi o sam widok, dziewczyna była młoda i ładna. CHodzi o sam fakt tak przy wszystkich... mogła przecież poczekać, wysiąść a autobusu i w bardziej ustronnym miejscu nakarmić dziecko. Te 10minut różnicy dziecka by nie zbawiło. Tym bardziej ze ono nie chciało "ssać" a babka ze 4 razy wyciagłaa pierś... aż sie zublwersowałem.
Powiedzcie jak wy sie zaopatrujecie na karmienie w miejscach publicznych, w dodatku w autobusie gdzie ścisk był niemiłosierny... ; /
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 10 maja 2006, 23:10

cajmer pisze:Powiedzcie jak wy sie zaopatrujecie na karmienie w miejscach publicznych, w dodatku w autobusie gdzie ścisk był niemiłosierny... ; /
Mnie to by szlak trafil zapewne :D
Ja sie tam na karmieniach nie znam ale nie bede ganiac z cyckiem na wierzchu i rozdrata japa malucha. <chory>
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 11 maja 2006, 08:24

Moze lubila sie obnazac? A to calkiem niezly pretekst.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 maja 2006, 08:43

Robicie problem tam gdzie go nie ma ! co Was bulwersuje , naturalnosc ludzka ?Karmienie piersia bulwersuje , ale obmacywanie i całowanie sie młodych akceptujecie ? we łbach macie pokrecone !! <hahaha>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 11 maja 2006, 08:56

Mnie takie zachowanie wpienia. Rozumiem, że dziecko może być głodne, ale chyba są trochę bardziej ustronne miejsca niż autobus itp. Wiesz całowanie się a pokazywanie, jakby nie patrzeć nie odkrywanej raczej części ciała - jest pewna różnica. Przynajmniej ja ją zauważam. Nie wyobrażam sobie, ze sama mogłabym sie tak zachować. Czułabym sie na pewno skrępowana, poza tym nie mam ochoty żeby na moje piersi patrzyli sie postronni ludzie :]
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 maja 2006, 09:09

Jasne- kiecki mini, ze majty widac to tak ! stroje do opalana tak skąpe , ze szok <aniolek> gołe brzuchy - tez <aniolek> przeswitujace sukienki , bluzki spudniczki - tosamo itd. ale jak kobieta karmi piersią ...to ja pierdole nienormalna <hahaha>
i zeby mi tu nie było !! nie mówie ze Ty tak chodzisz ubrana <browar>
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 11 maja 2006, 09:23

Mnie to nie bulwersuje, chetnei popatrzylbym sobie na piersi mlodej kobiety :D
Inna sprawa dlaczego to robila. No i jak by byla brzydka to by mnie bulwersowalo :D
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 11 maja 2006, 09:26

nie mówię, że mnie to bulwersuje tylko, że wydaje mi się to niesmaczne ;) Jak chce to niech wyciąga tą pierś i karmi, ale swoje zdanie na ten temat moge mieć <browar>
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 11 maja 2006, 09:46

Cycek to cycek, co za róznica, w jakim celu go wyciąga? :> widok jest ten sam zawsze... ja tam wolę, żeby nie epatować mnie golizną w zatłoczonym tramwaju i tyle. Jakby młoda jędrna szesnastka nagle rozdarła na sobie odzież wierzchnią też nie uznałabym tego za stosowne. Ale interesujące w pewnym sensie tak, podobnie jak interesujący może byc przypadek tej mamusi, lubię sobie poobserwowac ludzi :]

I nienawidzę jeździć zatłoczonym tramwajem, w takiej sytuacji byle duperel potrafiłby mnie pewnie zirytować.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 maja 2006, 09:47

Nie no zamiast patzrec na słodkiego bobaska jak sssie piers matki to wy widziecie tylko cyce ! <hahaha>
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 11 maja 2006, 10:07

Andrew, chcesz powiedziec, że wolisz dzieci od kobiecych piersi? :>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 maja 2006, 10:10

oczywiscie ! cycek ! wielkie mi co <hahaha>
a bobasek taki słodki , aż milusio popatrzec !
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 11 maja 2006, 10:19

że to dla niej nie był dyskomfort........ :|
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 11 maja 2006, 10:30

bobasek, wielkie mi co, codziennie kilka tysięcy nowych przybywa :D
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 maja 2006, 10:33

ale zobaczyc ssacego piers to juz zadkosc , a ładny widok
Paula
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Paula » 11 maja 2006, 10:48

Zobaczymy jak same będziecie matkami, a Waszemu maleństwu zachce się jeść. Karmienie piersią jest tak naturalną sprawą jak np. pocałunek przy ludziach.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 11 maja 2006, 10:52

Paula pisze:Zobaczymy jak same będziecie matkami, a Waszemu maleństwu zachce się jeść.

Na pewno nie bede wyciagac cycka przy ludziach o_0.
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 11 maja 2006, 11:08

Paula - skoro jest tak samo naturalne, to dlaczego tylu osobom nie pasuje? :>

Andrew, mnie patrzenie na jedzące dziecko jakoś szczególnie nie kręci. Względy estetyczne odrzucam więc. Nie podoba mi się, jak kobieta, która nigdy w życiu nie odważyłaby się piersi publicznie pokazać, nagle traktuje rozebranie się w tramwaju jak najnormalniejszą rzecz na świecie. A potem znów schizofrenicznie biust zaczyna chować. Idiotyzm jakiś.

Zresztą tramwaje w ogóle są idiotyczne i wkurzające... Jeszcze ciamkające dziecko jestem w stanie wytłumaczyć rozbuchanym instynktem macierzynskim matki i młodym wiekiem potomka... ale ciamkającego i rozchlapującego keczup z zapiekanki lub sos z kebaba małolata jakoś sobie wytłumaczyć nie umiem, a raczej nie chcę. I mnóstwa innych irytujących współzuytkowników też. Karmiące mamusie nie są takie złe na tym tle :]
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 11 maja 2006, 14:05

Paula pisze:Zobaczymy jak same będziecie matkami, a Waszemu maleństwu zachce się jeść.
To poczeka! Nie mowie ze 2 dni ale chhociaz zebym wysiadła z autobusu czy tramwaju, zakotwiczyla sie na jakijes laweczce w parku i niech żre.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 maja 2006, 14:08

Ja tam nie przemieszczam sie autobusami ni tramwajami , wiec nie wiem jak to jest , za to nie rozumiem palaczy , idzie taki ulicą i pali , stoi na przystanku i pali ?? <zalamka> <zalamka>
dodam -sam palę
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 11 maja 2006, 14:09

Dlatego rzuciłem ten sport..bo uznałem że debilnie z papierosem wyglądam..no i zdrowszy teraz jestem :D
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 11 maja 2006, 14:10

Andrew pisze:idzie taki ulicą i pali , stoi na przystanku i pali ?? <zalamka>
A dlaczego na powietrzu nie moze palic? Toz ja na ulicy pale bo czemu nie?Na przystanku zaś to nie siedze i nie dymie na osoby obok mnie [no chyba ze nikogo nie ma ] . Tylko co ma piernik do wiatraka?

Przeca mowimy tu o lataniu z cyckiem na wierzchu a nie palaczach.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 maja 2006, 14:16

Bo dama z papirosem wyglada zle ! i nie przystoi jej palic w miejscu publicznym , wtedy niczym sie od dziwki nie ruzni , dla mnie bynajmniej nie !
o cycku mawa !?? alez tak , tylko czepiacie sie tego co naturalne i normalne zaś tego co czepic sie idzie , sie nie czepiacie
Ot ...młodziez <aniolek>
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 11 maja 2006, 14:22

Andrew pisze:czepiacie sie tego co naturalne i normalne zaś tego co czepic sie idzie , sie nie czepiacie
Co jest naturalnego w kariniu piersia w zatloczonym tramwaju dziecka niemal na sile? Chyba i kobiecie normalnej wygodniej gdzies gdzies w bardziej komfortowych warunkach i takiemu malemu tez pewnie fajniej. Toz tu wychodza jedynie jakies sklonosci ekshibicjonistyczne!
Andrew pisze:Bo dama z papirosem wyglada zle ! i nie przystoi jej palic w miejscu publicznym , wtedy niczym sie od dziwki nie ruzni , dla mnie bynajmniej nie !
Coz ja tam nie dziele tylko na damy i dziwki. Na dame to ja sie chyba nienadaje, a dziwka nie jestem. Wiec co mi tam <aniolek>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 maja 2006, 14:27

Moon , nie zgrywaj sie bo mi na tepą nie wygladasz <aniolek> dziecko chce jesc i trzeba mu dac , jak sie posika to trzeba amienic mu pieluche i wał z tym ,ze to trza zrobic w tramwaju , chyba ze na nastepnym przystanku sie wysiada <browar>
Awatar użytkownika
Rebeca2006
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Rebeca2006 » 11 maja 2006, 14:39

Ja sie naogladalam karmienia piersia w przeroznych miejscach i zauwazylam ze dla mlodych matek to zadna krepujaca sytuacja ... tylk ocalkiem naturalna rzecz ...
"Możesz iść szybciej niż niejeden chciałby biec,
możesz tak, tak po prostu znów zapomnieć się,
nowy dzien zawsze daje nowe życie,
słuchaj, zaufaj sobie jeszcze raz "
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 11 maja 2006, 14:42

moon pisze:cajmer napisał/a:
Powiedzcie jak wy sie zaopatrujecie na karmienie w miejscach publicznych, w dodatku w autobusie gdzie ścisk był niemiłosierny... ; /
Mnie to by szlak trafil zapewne :D

mnie trafia, bo co to kurna jest. Zawsze mozna w butelce zabrac, a nie tak przy ludzuiach <chory>

to se pokarm w butle wzeme. Moja kuzynka nie tak dawno miała małe dziecko i jakos nie pokazywała cyca gdzie sie da. Czsami karmiła np. jak byłysmy w parku, ale wtedy dyskretnie zakrywała i było spoko.
Andrew pisze:stoi na przystanku i pali ?? <zalamka> <zalamka>

jak pali mi pod wiata to gonie. Ja tez czasami pale, ale kawałek dalej, nie dymie ludziom w twarz
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 11 maja 2006, 14:46

Rebeca2006 pisze:dla mlodych matek to zadna krepujaca sytuacja ...

Dla młodych matek może i nie... ale dla współtowarzyszy podróży już tak :]

moon pisze:Toz ja na ulicy pale bo czemu nie?

A temu na przykłąd, że idzie za Tobą moon taka paniusia jak ja, co to nie lubi dymu i fuka, jak ktoś na nią ją wydmuchuje. A jak idę metr za palaczem, to czasem nie ma jak ominąć dopiero co wytworzonej chmury z dymu, zwłaszcza, jeśli jesteś na zatłoczonym chodniku... Zwykle wtedy przyspieszam kroku, wymijam, żeby być z przodu, a do tego nie dać się ponownie wyprzedzić komuś z papierosem. I w imię czego mam się kurde na mieście w takie wyścigi bawić?
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 maja 2006, 14:51

W btelce pokarm ? a bo co , Bo np Ciebie to drazni ? drazni cie to co ludzkie ? w zyciu bym zonie nie pozwolił na zabieranie pokarmu w butelce , skoro ma go na miejscu w cycku , pom pierwsze karmiaca kobieta piersia to wygoda dla niej samej ! po drugie jak sie komus nie podoba to niech jedzie taksówką.
a z dymem to nie chodzi o to ze ktos go wdycha , tylko , ze w ogóle taka Pani pali i ze ja np musze to ogladać , kobiecie nie przystoi , klac publicznie , jak i palic . inaczej mi to wyglada na motłoch . :>
Ostatnio zmieniony 11 maja 2006, 14:54 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 11 maja 2006, 14:53

Nie wiem jakbym zareagowala na taki widok :] Nie jezdze srodkami komunikacji miejskiej, a nie sadze, ze stojac na swiatlch kobieta w samochodzie obok, wzielaby malca na kolana i karmila czekajac na zielone :D

Co do palenia - juz niedlugo nie bedzie mozna palic nawet na ulicy, wiec temat zniknie :]

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”