Karmienie piersia
Moderator: modTeam
Karmienie piersia
Dzisiaj jade sobie autobusem, ścisk straszny a upał niemiłosierny. Stoje koło kobitki z małym dzieckiem. Stoimy ramie w rami a ona nagle wyciąga pierś i zaczyna karmić dziecko. Niby nic wielkiego ale przez ten ścisk musiałem na to patrzeć gdyż nie było gdzie ucieć. Już nie chodzi o sam widok, dziewczyna była młoda i ładna. CHodzi o sam fakt tak przy wszystkich... mogła przecież poczekać, wysiąść a autobusu i w bardziej ustronnym miejscu nakarmić dziecko. Te 10minut różnicy dziecka by nie zbawiło. Tym bardziej ze ono nie chciało "ssać" a babka ze 4 razy wyciagłaa pierś... aż sie zublwersowałem.
Powiedzcie jak wy sie zaopatrujecie na karmienie w miejscach publicznych, w dodatku w autobusie gdzie ścisk był niemiłosierny... ; /
Powiedzcie jak wy sie zaopatrujecie na karmienie w miejscach publicznych, w dodatku w autobusie gdzie ścisk był niemiłosierny... ; /
- ksiezycowka
- Weteran
Mnie takie zachowanie wpienia. Rozumiem, że dziecko może być głodne, ale chyba są trochę bardziej ustronne miejsca niż autobus itp. Wiesz całowanie się a pokazywanie, jakby nie patrzeć nie odkrywanej raczej części ciała - jest pewna różnica. Przynajmniej ja ją zauważam. Nie wyobrażam sobie, ze sama mogłabym sie tak zachować. Czułabym sie na pewno skrępowana, poza tym nie mam ochoty żeby na moje piersi patrzyli sie postronni ludzie ![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Jasne- kiecki mini, ze majty widac to tak ! stroje do opalana tak skąpe , ze szok
gołe brzuchy - tez
przeswitujace sukienki , bluzki spudniczki - tosamo itd. ale jak kobieta karmi piersią ...to ja pierdole nienormalna
i zeby mi tu nie było
nie mówie ze Ty tak chodzisz ubrana <browar>

i zeby mi tu nie było

poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
- pani_minister
- Administrator
Cycek to cycek, co za róznica, w jakim celu go wyciąga?
widok jest ten sam zawsze... ja tam wolę, żeby nie epatować mnie golizną w zatłoczonym tramwaju i tyle. Jakby młoda jędrna szesnastka nagle rozdarła na sobie odzież wierzchnią też nie uznałabym tego za stosowne. Ale interesujące w pewnym sensie tak, podobnie jak interesujący może byc przypadek tej mamusi, lubię sobie poobserwowac ludzi
I nienawidzę jeździć zatłoczonym tramwajem, w takiej sytuacji byle duperel potrafiłby mnie pewnie zirytować.
I nienawidzę jeździć zatłoczonym tramwajem, w takiej sytuacji byle duperel potrafiłby mnie pewnie zirytować.
- pani_minister
- Administrator
- Administrator
- Administrator
Paula - skoro jest tak samo naturalne, to dlaczego tylu osobom nie pasuje?
Andrew, mnie patrzenie na jedzące dziecko jakoś szczególnie nie kręci. Względy estetyczne odrzucam więc. Nie podoba mi się, jak kobieta, która nigdy w życiu nie odważyłaby się piersi publicznie pokazać, nagle traktuje rozebranie się w tramwaju jak najnormalniejszą rzecz na świecie. A potem znów schizofrenicznie biust zaczyna chować. Idiotyzm jakiś.
Zresztą tramwaje w ogóle są idiotyczne i wkurzające... Jeszcze ciamkające dziecko jestem w stanie wytłumaczyć rozbuchanym instynktem macierzynskim matki i młodym wiekiem potomka... ale ciamkającego i rozchlapującego keczup z zapiekanki lub sos z kebaba małolata jakoś sobie wytłumaczyć nie umiem, a raczej nie chcę. I mnóstwa innych irytujących współzuytkowników też. Karmiące mamusie nie są takie złe na tym tle![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Andrew, mnie patrzenie na jedzące dziecko jakoś szczególnie nie kręci. Względy estetyczne odrzucam więc. Nie podoba mi się, jak kobieta, która nigdy w życiu nie odważyłaby się piersi publicznie pokazać, nagle traktuje rozebranie się w tramwaju jak najnormalniejszą rzecz na świecie. A potem znów schizofrenicznie biust zaczyna chować. Idiotyzm jakiś.
Zresztą tramwaje w ogóle są idiotyczne i wkurzające... Jeszcze ciamkające dziecko jestem w stanie wytłumaczyć rozbuchanym instynktem macierzynskim matki i młodym wiekiem potomka... ale ciamkającego i rozchlapującego keczup z zapiekanki lub sos z kebaba małolata jakoś sobie wytłumaczyć nie umiem, a raczej nie chcę. I mnóstwa innych irytujących współzuytkowników też. Karmiące mamusie nie są takie złe na tym tle
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
A dlaczego na powietrzu nie moze palic? Toz ja na ulicy pale bo czemu nie?Na przystanku zaś to nie siedze i nie dymie na osoby obok mnie [no chyba ze nikogo nie ma ] . Tylko co ma piernik do wiatraka?Andrew pisze:idzie taki ulicą i pali , stoi na przystanku i pali![]()
Przeca mowimy tu o lataniu z cyckiem na wierzchu a nie palaczach.
Bo dama z papirosem wyglada zle ! i nie przystoi jej palic w miejscu publicznym , wtedy niczym sie od dziwki nie ruzni , dla mnie bynajmniej nie !
o cycku mawa !?? alez tak , tylko czepiacie sie tego co naturalne i normalne zaś tego co czepic sie idzie , sie nie czepiacie
Ot ...młodziez
o cycku mawa !?? alez tak , tylko czepiacie sie tego co naturalne i normalne zaś tego co czepic sie idzie , sie nie czepiacie
Ot ...młodziez

- ksiezycowka
- Weteran
Co jest naturalnego w kariniu piersia w zatloczonym tramwaju dziecka niemal na sile? Chyba i kobiecie normalnej wygodniej gdzies gdzies w bardziej komfortowych warunkach i takiemu malemu tez pewnie fajniej. Toz tu wychodza jedynie jakies sklonosci ekshibicjonistyczne!Andrew pisze:czepiacie sie tego co naturalne i normalne zaś tego co czepic sie idzie , sie nie czepiacie
Coz ja tam nie dziele tylko na damy i dziwki. Na dame to ja sie chyba nienadaje, a dziwka nie jestem. Wiec co mi tamAndrew pisze:Bo dama z papirosem wyglada zle ! i nie przystoi jej palic w miejscu publicznym , wtedy niczym sie od dziwki nie ruzni , dla mnie bynajmniej nie !

- Rebeca2006
- Uzależniony
Ja sie naogladalam karmienia piersia w przeroznych miejscach i zauwazylam ze dla mlodych matek to zadna krepujaca sytuacja ... tylk ocalkiem naturalna rzecz ...
"Możesz iść szybciej niż niejeden chciałby biec,
możesz tak, tak po prostu znów zapomnieć się,
nowy dzien zawsze daje nowe życie,
słuchaj, zaufaj sobie jeszcze raz "
możesz tak, tak po prostu znów zapomnieć się,
nowy dzien zawsze daje nowe życie,
słuchaj, zaufaj sobie jeszcze raz "
moon pisze:cajmer napisał/a:
Mnie to by szlak trafil zapewne
mnie trafia, bo co to kurna jest. Zawsze mozna w butelce zabrac, a nie tak przy ludzuiach

Paula pisze:Zobaczymy jak same będziecie matkami, a Waszemu maleństwu zachce się jeść.
to se pokarm w butle wzeme. Moja kuzynka nie tak dawno miała małe dziecko i jakos nie pokazywała cyca gdzie sie da. Czsami karmiła np. jak byłysmy w parku, ale wtedy dyskretnie zakrywała i było spoko.
Andrew pisze:stoi na przystanku i pali![]()
![]()
![]()
jak pali mi pod wiata to gonie. Ja tez czasami pale, ale kawałek dalej, nie dymie ludziom w twarz
- pani_minister
- Administrator
Rebeca2006 pisze:dla mlodych matek to zadna krepujaca sytuacja ...
Dla młodych matek może i nie... ale dla współtowarzyszy podróży już tak
moon pisze:Toz ja na ulicy pale bo czemu nie?
A temu na przykłąd, że idzie za Tobą moon taka paniusia jak ja, co to nie lubi dymu i fuka, jak ktoś na nią ją wydmuchuje. A jak idę metr za palaczem, to czasem nie ma jak ominąć dopiero co wytworzonej chmury z dymu, zwłaszcza, jeśli jesteś na zatłoczonym chodniku... Zwykle wtedy przyspieszam kroku, wymijam, żeby być z przodu, a do tego nie dać się ponownie wyprzedzić komuś z papierosem. I w imię czego mam się kurde na mieście w takie wyścigi bawić?
W btelce pokarm ? a bo co , Bo np Ciebie to drazni ? drazni cie to co ludzkie ? w zyciu bym zonie nie pozwolił na zabieranie pokarmu w butelce , skoro ma go na miejscu w cycku , pom pierwsze karmiaca kobieta piersia to wygoda dla niej samej ! po drugie jak sie komus nie podoba to niech jedzie taksówką.
a z dymem to nie chodzi o to ze ktos go wdycha , tylko , ze w ogóle taka Pani pali i ze ja np musze to ogladać , kobiecie nie przystoi , klac publicznie , jak i palic . inaczej mi to wyglada na motłoch .
a z dymem to nie chodzi o to ze ktos go wdycha , tylko , ze w ogóle taka Pani pali i ze ja np musze to ogladać , kobiecie nie przystoi , klac publicznie , jak i palic . inaczej mi to wyglada na motłoch .
Ostatnio zmieniony 11 maja 2006, 14:54 przez Andrew, łącznie zmieniany 1 raz.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”