Wcześniejszy okres
Moderator: modTeam
-
- Bywalec
Od dawna się zastanawiałem nad pewna sprawa... Jesli kobieta z powodu stresu ma okres np tydzien wczesniej, to czy owulacja nastepuje w 12-14 dniu cyklu liczonego od pierwszego dnia krwawienia, czy jednak ten tydzien pozneij wedlug "starego" cyklu ?
-
- Bywalec
Bo chodzi o to, ze moja dziewczyna miala dostac okres 28-29 kwietnia, a ze 26-27 miala egzaminy gimnazjalne, dostala okresu 24 kwietnia. Skonczyl jej sie 28. w nocy z 28-29 wspolzylismy, uzylismy globulki i prezerwatywy Najpierw pozycja klasyczna i po chwili doszedlem Potem bylo na jezdzca, na szczescie moja partnerka nie jest w tym dobra, bo poruszala sie raczej do przodu i do tylu niz do gory i na dol, przez co to ja najbardziej sie bujalem Kiedy miala zejsc ze mnie, wymacalem, ze gumka sie troche zsunela i jest tuz przy wejsciu do pochwy Ale poprawilem Potem bylo od tylu Po chwili znowu doszedlem i na tym sie skonczylo ;] A ja zostalem ze stresem Mam sie martwic ? Dodam,ze zawsze miala regularnie okres Chociaz ja mysle pozytywnie i mam nadzieje, ze nic z tego nie bedzie Ale schize mam, ze gumka zsunela sie cala, a potem sie "zalozyla"
PS. Gdzies w temacie wspomnialem, ze druga gumke przez przypadek zalozylem odwrotnie, ale potem go poprawilem i wytarlem
PS. Gdzies w temacie wspomnialem, ze druga gumke przez przypadek zalozylem odwrotnie, ale potem go poprawilem i wytarlem
Ostatnio zmieniony 02 maja 2006, 16:05 przez Even in death, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sylwunia24
- Entuzjasta
- Bywalec
- Entuzjasta
Andrew pisze:BłEDNE MYSLENIE , dokładnie wiadomo kiedy są płodne a kiedy nie płodne dni , tyle ze trzeba umiec to poznać i wsio
Moze i racja bo ja zawsze wiem i czuje kiedy mam płodne dni. Jednak należy pamiętać ze plemnik może przeżyc w organizmie kobiety nawet do 5 dni.Jeżeli po tych dniach przyjda płodne to może urosnąć brzuszek
- Sylwunia24
- Entuzjasta
http://www.pfm.pl/u235/navi/199173
"Żywotnośc plemników oznacza, że jeśli kobieta nie chce zajść w ciążę, to powinna przestać współżyć seksualnie na 5 dni przed owulacją.
Niektóre badania wskazują, że plemniki mogą żyć – i tym samym być zdolne do zapłodnienia – aż przez 5 dni!"
- Sylwunia24
- Entuzjasta
- Entuzjasta
- Entuzjasta
- Bywalec
- Bywalec
- Entuzjasta
Ja czytalem niedawno na durex.pl albo gdzie indziej, ze rekord to 9 dni zycia plemnika...Andrew pisze:nie 5 dni a 72 h
Co do tematu... prezerwatywa + globulka (nie wiem czy to nie szkodzi na lateks) to wystarczajac zabezpieczenie nawet na dni plodne, wiec nie ma co sie stresowac.
A swoja droga to masz mloda dizewczyne...
No wlasnie, nie wiem dlaczego ale dziewczyna zamiast gora dol, zawsze rusza sie przod - tyl. Dla mnie to dziwne, bo (nie wiem jak ona) ale ja nic nie czuje.Even in death pisze:na szczescie moja partnerka nie jest w tym dobra, bo poruszala sie raczej do przodu i do tylu niz do gory i na dol,
-
- Weteran
Maverick pisze:No wlasnie, nie wiem dlaczego ale dziewczyna zamiast gora dol, zawsze rusza sie przod - tyl. Dla mnie to dziwne, bo (nie wiem jak ona) ale ja nic nie czuje.
Ja duuzo lepiej czuje przod-tyl.
Gora-dol nie za bardzo jest fajnie. Przyjemnosci to w tym niewiele, tylko miesnie ud bola
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
-
- Bywalec
Co do tematu... prezerwatywa + globulka (nie wiem czy to nie szkodzi na lateks) to wystarczajac zabezpieczenie nawet na dni plodne, wiec nie ma co sie stresowac
[quote]
o tym to wiem,, daltego to stosujemy
Potrzebuje jeszcze jednej rzeczy, zeby sie uspokoic...
Co sie dzieje, kiedy prezerwatywa się zsuwa ? Powinna cala zostac w srodku, nie ? BO ja mam schize, ze mogla "w trakcie" sie zsunac, a potem zalozyc xD
Co do tematu... prezerwatywa + globulka (nie wiem czy to nie szkodzi na lateks) to wystarczajac zabezpieczenie nawet na dni plodne, wiec nie ma co sie stresowac
[quote]
o tym to wiem,, daltego to stosujemy
Potrzebuje jeszcze jednej rzeczy, zeby sie uspokoic...
Co sie dzieje, kiedy prezerwatywa się zsuwa ? Powinna cala zostac w srodku, nie ? BO ja mam schize, ze mogla "w trakcie" sie zsunac, a potem zalozyc xD
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”