Czesc
wiem, ze pewnie tysiace razy przewijalo sie takie pytanie, jednak naprawde szkoda czasu aby przebierac w tysiącach tematów po uzyciu funkcji "szukaj", ktore w wiekszosci sa nie na ten temat, tak wiec prosze po prostu o odpowiedzenie mi na pytanie, bez zbednych postwo typu " bylo 100 razy " itd bo nie o to w tym chodzi <browar>
chodzi o to ze dziewczyna zapomniala wziasc we wtorek tabletke antykoncepcyjna, tak wiec wziela w poniedzialek -- przerwa -- i dzis w srode wziela. Czy jesli jutro, pojutrze bedziemy sie kochac bez zabezpieczenia gumowego (sic!) to grozi to jej zajsciem w ciąze?
jaki procent i szanse są na to? nalezy sie zabezpieczyc gumkami czy ten jeden dzien bez tabletki nie zmieni cylu ochrony? (tabletki harmonet)
pozdrowienia i dziekuje za odpowiedz
Zapomniała tabletki a ciaża
Moderator: modTeam
-
- Początkujący
Skorpikorek pisze:Czy jesli jutro, pojutrze bedziemy sie kochac bez zabezpieczenia gumowego (sic!) to grozi to jej zajsciem w ciąze?
jaki procent i szanse są na to?
Jakies czansa sa. Przedluzanie przerwy jest o wiele bardziej niebezpiecznie niz zapomnienie tabletki w czasie opakowania.
JA bym sie zabezpieczyla dodatkowo.
- ksiezycowka
- Weteran
Skorpikorek pisze:zy jesli jutro, pojutrze bedziemy sie kochac bez zabezpieczenia gumowego (sic!) to grozi to jej zajsciem w ciąze?
Oczywiscie. Zabezpieczenie tabletkami jest jak łańcuszek z koralikami. Przerwiesz go i spadnie jeden koralika wszystkie sie sypia. Zabbezpieczenie gumowe do nastepnego opakowania powinno byc.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”