pomocy!

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Andrzej134

pomocy!

Postautor: Andrzej134 » 03 mar 2006, 16:51

mam mały problem. Ja i Moja dziewczyna wspułżyjemy od kilku miesięcy, zabezpieczamy sie tabletkami i prezerwatywą, miesiąc temu moja kobieta przestała brać tabletki i już minoł miesiac i nie ma okresu ze straszchu o ciąże kupiliśmy nawet test ciążowy który wykazał ze nie jest w ciąży tylko dlaczego nie ma jeszce okresu? co mamy zrobić
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 03 mar 2006, 16:57

Andrzej134 pisze:tylko dlaczego nie ma jeszce okresu

Ano dlatego,ze przerwala branie tabletek. Zaleznie od organizmu musi minac troche czasu,aby cykl miesiaczkowy sie unormowal i wrocil do stanu sprzed brania tabletek.
U jednej kobiety moze to trwac normalnie, a u drugiej okres moze sie pojawic np. po 2 czy jeszcze wiecej miesiacach. Zrobiliscie test, wiec nie ma powodu do niepokoju(tymbardziej,ze uzywacie prezerwatyw). Jednak,gdy okresu nie bedzie juz bardzo dlugo, radze udac sie do lekarza.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 04 mar 2006, 21:26

Czuytaliscie wy uolotke czy z lekarzem gadaliscie?
A wiecie co to hormony i jak dzialaja?
Zalecam sie douczyc.

Yasmine pisze:Zaleznie od organizmu musi minac troche czasu,aby cykl miesiaczkowy sie unormowal i wrocil do stanu sprzed brania tabletek.

I to jest prawidłowa odpowiedź. Przykre ze ktoś jej nie zna. Bo to jedna z podstawowych informacji o tabletkach.

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”