pomocy!
Moderator: modTeam
pomocy!
mam mały problem. Ja i Moja dziewczyna wspułżyjemy od kilku miesięcy, zabezpieczamy sie tabletkami i prezerwatywą, miesiąc temu moja kobieta przestała brać tabletki i już minoł miesiac i nie ma okresu ze straszchu o ciąże kupiliśmy nawet test ciążowy który wykazał ze nie jest w ciąży tylko dlaczego nie ma jeszce okresu? co mamy zrobić
Andrzej134 pisze:tylko dlaczego nie ma jeszce okresu
Ano dlatego,ze przerwala branie tabletek. Zaleznie od organizmu musi minac troche czasu,aby cykl miesiaczkowy sie unormowal i wrocil do stanu sprzed brania tabletek.
U jednej kobiety moze to trwac normalnie, a u drugiej okres moze sie pojawic np. po 2 czy jeszcze wiecej miesiacach. Zrobiliscie test, wiec nie ma powodu do niepokoju(tymbardziej,ze uzywacie prezerwatyw). Jednak,gdy okresu nie bedzie juz bardzo dlugo, radze udac sie do lekarza.
- ksiezycowka
- Weteran
Czuytaliscie wy uolotke czy z lekarzem gadaliscie?
A wiecie co to hormony i jak dzialaja?
Zalecam sie douczyc.
I to jest prawidłowa odpowiedź. Przykre ze ktoś jej nie zna. Bo to jedna z podstawowych informacji o tabletkach.
A wiecie co to hormony i jak dzialaja?
Zalecam sie douczyc.
Yasmine pisze:Zaleznie od organizmu musi minac troche czasu,aby cykl miesiaczkowy sie unormowal i wrocil do stanu sprzed brania tabletek.
I to jest prawidłowa odpowiedź. Przykre ze ktoś jej nie zna. Bo to jedna z podstawowych informacji o tabletkach.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”