Witam, mam pyatnko w sumie do dziewczyn, choc nie koniecznie tylko do dziewczyn - takie jak w temacie- wiec jaki test jest najlepszy i jakie w ogóle sa do wyboru, czym sie roznia itd? prosze wytlumaczcie mi troche to bo nie wiem jaki mam kupic...
≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡
≡≡DZIĘKI≡≡»
≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡≡
Jaki test ciążowy jest najlepszy??
Moderator: modTeam
Jaki test ciążowy jest najlepszy??
Nie wspominaj gdy patrzysz,
patrz gdy wspominasz...
patrz gdy wspominasz...
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
kolejarz pisze:Witam, mam pyatnko w sumie do dziewczyn, choc nie koniecznie tylko do dziewczyn - takie jak w temacie- wiec jaki test jest najlepszy i jakie w ogóle sa do wyboru, czym sie roznia itd? prosze wytlumaczcie mi troche to bo nie wiem jaki mam kupic...
zastanawiasz sie nad wyborem jakbys mial sobie to na polce postawic i ogladac . Wg mnie to bez znaczenia - w aptece raczej znajduja sie specyfiki ktore maja leczyc i pomagac, a nie szkodzic. Fakt konkurencji i marketingu wg mnie nie ma wplywu na ich skutecznosc, cena jest warunkowana wieloma czynnikami - nie uwazam by test za 10 zl roznil sie jakos skutecznoscia od tego za 30 zl .
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Testy mozna dostać w aptekach, a także w niektórych hipermarketach, ich koszt wynosi zazwyczaj w granicach od 10 do 20 zł. Test ciążowy wykrywa obecność hormonu HGC w moczu. Większość z nich wykazuje obecność ciąży już po 14 dniach od zapłodnienia, jednak najbezpieczniej jest robić test po 3 tygodniach od stosunku, w czasie którego mogło dojść do zapłodnienia.
Wszystkie dzialaja tak samo. Roznia sie jedynie cena i nazwa. Jedyne kryterium to mozliwosc wykrywalnosci hormonu hCg (ludzka gonatropina kosmówkowa). Niektore juz ja wykrywaja gdy stezenie wynosi 25 mlU/ml ale wg mnie to marny chwyt reklamowy producenta. Tak czy siak test nalezy powtorzyc i robic po 3 tygodniach od stosunku.
Zdarza się także iż test wykazuje wynik pozytywny przy braku ciąży. Istnieje taka możliwość gdy:
- jest się w trakcie przyjmowania leków przeciwdepresyjnych
- przechodzi się okres około menopauzalny
- w przypadku chorób nerek lub nadczynności tarczycy
- jest się po usunięciu jajnika
Natomiast przyjmowanie pigułek antykoncepcyjnych nie powinno zmieniać wyniku testu.
To tyle jesli chodzi o testy.
Pozdrawiam
Wszystkie dzialaja tak samo. Roznia sie jedynie cena i nazwa. Jedyne kryterium to mozliwosc wykrywalnosci hormonu hCg (ludzka gonatropina kosmówkowa). Niektore juz ja wykrywaja gdy stezenie wynosi 25 mlU/ml ale wg mnie to marny chwyt reklamowy producenta. Tak czy siak test nalezy powtorzyc i robic po 3 tygodniach od stosunku.
Zdarza się także iż test wykazuje wynik pozytywny przy braku ciąży. Istnieje taka możliwość gdy:
- jest się w trakcie przyjmowania leków przeciwdepresyjnych
- przechodzi się okres około menopauzalny
- w przypadku chorób nerek lub nadczynności tarczycy
- jest się po usunięciu jajnika
Natomiast przyjmowanie pigułek antykoncepcyjnych nie powinno zmieniać wyniku testu.
To tyle jesli chodzi o testy.
Pozdrawiam
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran