Co mam robić?

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Karolina
Początkujący
Początkujący
Co mam robić?

Postautor: Karolina » 28 lut 2006, 16:27

Cze :) Chcialabym sie poradzic w jednej sprawie... a wiecwspolzyje z moim chlopakiem bez zabezpieczenia... no i ostatnie moje dwie miesiaczki trwaly okolo 4 dni, i byly rozne... ze juz tak napisze : raz lecialo... raz nie.... , teraz dostalam okres trwal 7 dni! Przed okresem mialam wymioty... nudnosci... biegunke... przez okolo 3 dni... Teraz pobolewa mnie brzuch w dolnej czesci... co mam robic? Co to jest? Prosze Was o rady! plisss... :) Pozdrawiam
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 28 lut 2006, 16:37

Karolina pisze:a wiecwspolzyje z moim chlopakiem bez zabezpieczenia

1. Zaczac sie zabezpieczac, do jasnej anielki! No chyba, ze zamierzasz zostac mama, bo na cudnej drodze do tego jestes?

2. Zrobic test, bo nikt na forum nie jest jasnowidzem, zeby wiedziec czys juz w stanie blogoslawionym czy nie. =='
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 28 lut 2006, 19:01

A czemu sie nie zabezpieczacie?
Pywnie ze mozesz byc w ciazy w takim wypadku.
Test czy ginekolog powinien zatłuc watpliwosci.
IcemaN
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: IcemaN » 28 lut 2006, 19:04

no ja wymiękam :D .... najpierw współżyją bez zabezpieczenia....a później....czy to może być ciążą ? albo.... jak to możliwe że wpadliśmy ???
PS> KAROLINKA zrób sobie test, a jeśli będzie ok tzn. negatywny to od następnego razu zabezpieczajcie się :), będziesz miała komfort psychiczny.... pozdrawiam
Karolina
Początkujący
Początkujący
Postautor: Karolina » 28 lut 2006, 20:44

Nie zabezpieczamy sie bo w sumie planujemy maluszka... i chcemy aby sie pojawilo wkoncu w moim lonie... :):):) bedziemy wtedy bardzo szczesliwi.. dlatego! I wspolzyjemy juz od ponad 4 miesiecy i nic.... :( no i teraz mam takie wlasnie objawy... te wymioty... biegunka...bole.... ale ta cholerna miesiaczka.... trwajaca 7 dni! nie wiem.... :? Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie! <kwiatek> i dziekuje za te posty <:)> i prosze o wiecej ... moze jeszcze czegos ciekawego sie dowiem...
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 28 lut 2006, 20:48

Karolina pisze:I wspolzyjemy juz od ponad 4 miesiecy i nic....

probujcie dalej. To NIC nie znaczy. Dopiero gdy para wspolzyje dwa lata i nic, to moze znaczyc o jakichs problemach. Moja siostra zaszla w ciaze wlasnie przy 4 owulacji. I jest to calkowicie normalny objaw. Mniej stresu i myslenia a wiecej zabawy w sexie i roboty. :)
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Symfonia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Symfonia » 28 lut 2006, 22:20

Jezeli sie wczesniej zabezpieczaliscie np tabletkami to to, ze nie moglas zajsc w ciaze to najprawdopodobniej bylo przez to - bo jezeli sie ich dlugo uzywa np okolo roku to potem nawet do pol roku nie mozna zajsc w ciaze bo organizm sie musi "odkrecic" i zaczac produkowac zdrowe jajeczka bo przeciez przez ten rok nie byly produkowane.... najlepiej jak teraz okaze sie, ze bedziesz miala okres to poczekac do dni plodnych i wtedy dzialac! zycze owocnej i przyjemniej pracy <browar>
Bóg nie stworzył kobiety z głowy mężczyzny- aby nim nie rządziła, nie stworzył z nogi- aby nie była jego niewolnicą, ale z żebra- aby była bliska jego sercu
Obrazek
IcemaN
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: IcemaN » 01 mar 2006, 00:43

Karolina pisze:Nie zabezpieczamy sie bo w sumie planujemy maluszka... i chcemy aby sie pojawilo wkoncu w moim lonie... :):):) bedziemy wtedy bardzo szczesliwi.. dlatego! I wspolzyjemy juz od ponad 4 miesiecy i nic.... :( no i teraz mam takie wlasnie objawy... te wymioty... biegunka...bole.... ale ta cholerna miesiaczka.... trwajaca 7 dni! nie wiem.... :? Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie! <kwiatek> i dziekuje za te posty <:)> i prosze o wiecej ... moze jeszcze czegos ciekawego sie dowiem...

W takim razie przepraszam Cię bardzo za to, że "pojechałem" po Tobie, bo się nie zabezpieczacie :)
W każdym razie pragnę Cię uspokoić ...macie jeszcze dużo czasu żeby udało Ci się zajść w ciążę :) yyy....najlepiej obliczcie dokładnie dni płodne itd.... a partner niech pije dużo soku pomarańczowego :D hehe...dziwnie zabrzmiało ??? Sok pomarańczowy zawiera dużo witaminyC, która jest odpowiedzialna za to, aby plemniki były bardziej żywotne i nie sklejały się ze sobą .... poza tym cynk dla Pana :) (rodzynki itp.) i ogólnie zdrowy tryb życia :) Ja tu broń Boże nie mówię o tym, że ktoś jest bezpłodny itd ... bo do tego jeszcze daleka droga, więc się nie stresujcie.... w każdym razie tuning plemników nawet zdrowemu facetowi nie zaszkodzi :D

PS. i pamiętajcie, że seks ma Wam sprawiać przyjemność itd. a ciążę potraktujcie jako taki efekt uboczny :) ....nie myślcie o tym, a samo wyjdzie :D

Pozdrawiam i 3majcie się cieplutko :*
Karolina
Początkujący
Początkujący
Postautor: Karolina » 01 mar 2006, 11:03

złotooka kotka pisze:Mniej stresu i myslenia a wiecej zabawy w sexie i roboty.

Fajniutko napisane! Dzinks za porade :*

IcemaN pisze:W takim razie przepraszam Cię bardzo za to, że "pojechałem" po Tobie, bo się nie zabezpieczacie

Wybaczam Ci ;)
IcemaN pisze:a partner niech pije dużo soku pomarańczowego

Dziwnie zabrzmialo .... :| ale luzik :)
IcemaN pisze:i pamiętajcie, że seks ma Wam sprawiać przyjemność

Zapewniam Cie ze sprawia nam przyjemnosc i to bardzo duza <zakochani>
IcemeN rowniez Cie bardzo serdecznie pozdrawiam jak i reszte! Buziaczki <onajego>

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”