Mała sprzeczka - proszę o odpowiedź.

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Toffik
Początkujący
Początkujący
Mała sprzeczka - proszę o odpowiedź.

Postautor: Toffik » 08 lut 2006, 19:39

Otóz mam z dziewczyną problem. Ona myśli, że ma rację, a jej nie ma. Ona uważa, że jeśli przerwie tabletki w połowie opakowania i po przerwaniu zażywania tabletek nie będzie współżyć to nie zajdzie w ciąże. Ja natomiast uważam, że jeżeli kochała się ze mną wcześniej (podczas brania tabletek) to i tak w ciąże zajdzie (jeżeli nie weźmie tabletek do końca), Tak więc...kto ma rację :)
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 08 lut 2006, 19:44

W 99,99% ona.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 08 lut 2006, 19:45

Zależy jak wcześniej. :>
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 08 lut 2006, 19:46

Ona.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 08 lut 2006, 19:52

Jezeli brała tabletki i w tym czasie sie kochała z tobą , to była zabezpieczona , wiec nie zajdzie w ciaze , jesli przerwie w dowolnym momencie branie tabletek , to po upływie 24 h niebezpieczenstwo zajscia sie moze pojawic , ale tylko wtedy gdy bedziecie współzyc .Ona pisze ,ze przestaje sie z toba sexic po zaprzestaniu brania tabletek , wiec w ciaze nie ma jak zajsc !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 09 lut 2006, 04:57

Tabletki nieraz dzialaja jeszcze dobry tydzien po odstawieniu- poczytaj ulotke. Ale testowac nie radze. Producenci tez nie.
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 11 lut 2006, 14:44

W ogóle nie wolno przerywać opakowania w połowie, bo jak odstawi, to dostanie okresu!!! Nawet jak ktoś zamierza zrezygnować z tej formy antykoncepcji, to zaleca się skończenie bieżącego opakowania.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
nata
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nata » 11 lut 2006, 20:02

Toffik pisze:Ja natomiast uważam, że jeżeli kochała się ze mną wcześniej (podczas brania tabletek) to i tak w ciąże zajdzie (jeżeli nie weźmie tabletek do końca)

jesli kochałeś się z nią dzień lub max 2 dni przed zaprzestaniem brania tabletek to rzeczywiście jest prawdopodobieństwo ciąży!
szczególnie przez pierwsze 14 tabletek, jest możliwość wystąpienia wtedy owulacji, a więc jeśli plemniki przeżyją w tym niekorzystnym otoczeniu 3 dni to mogą z tego być dzieci
Awatar użytkownika
Lawrence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lawrence » 12 lut 2006, 01:33

Ja kiedys milaem taki motyw........

Dzieczyne namowilem do brania tabletek, bo w prezerwatywie mi normalnie spadal i zaczela brac......kochalismy sie raz [chyba byl 11 czy 12 dzien]!!!!!!!!!!!!! jak brala tabletki, ale nadal byla przekonana ze zajdzie w ciaze pomimo brania tabletek [chore nie??]

Juz po kochaniu sie wpadla w histerie ze bedzie w ciazy i musi rzucuc tabletki, albo nie kochamy sie do okresu bo ona nie bedzie spokojna........w polowie cyklu [14-15 dzien]jej umysl zadecydowal o odstawieniu tabletek i co sie okazalo...............ze dostala okres.........

Czyli po odstawieniu tabletek przed uplywem opakowania nastepuje wariacja organizmu ktory nie ma hormonu i dziala tak jak podczas okresu.........czyli ciazy brak
Bo z tylu różnych dróg przez życie, każdy ma prawo wybrać źle...
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 12 lut 2006, 15:55

Jakieś eksperymenty was naszły..? a po cholere sprawdzać kto tym wypadku ma racje jeśli nie ma konieczności przerywania tabletek brania..
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
nata
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nata » 12 lut 2006, 18:34

Lawrence pisze:w polowie cyklu [14-15 dzien]jej umysl zadecydowal o odstawieniu tabletek i co sie okazalo...............ze dostala okres.........
Czyli po odstawieniu tabletek przed uplywem opakowania nastepuje wariacja organizmu ktory nie ma hormonu i dziala tak jak podczas okresu.........czyli ciazy brak

to jak najbardziej normalne, ale to nie żaden okres (tylko plamienie) i nie świadczy o braku ciąży...
Awatar użytkownika
Lawrence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lawrence » 12 lut 2006, 20:04

nata pisze:
Lawrence pisze:w polowie cyklu [14-15 dzien]jej umysl zadecydowal o odstawieniu tabletek i co sie okazalo...............ze dostala okres.........

to jak najbardziej normalne, ale to nie żaden okres (tylko plamienie) i nie świadczy o braku ciąży...

racja plamienie - przeciez okres jest zablokowany przez tabletki :D.......a czy nie swiadczy o braku ciazy?? Przeciez jesli tabletki zatrzymuja normalny cykl budowy komorki jajowej to jakim cudem moze dojsc do zaplodnienia??
Bo z tylu różnych dróg przez życie, każdy ma prawo wybrać źle...

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”