Mała sprzeczka - proszę o odpowiedź.
Moderator: modTeam
Mała sprzeczka - proszę o odpowiedź.
Otóz mam z dziewczyną problem. Ona myśli, że ma rację, a jej nie ma. Ona uważa, że jeśli przerwie tabletki w połowie opakowania i po przerwaniu zażywania tabletek nie będzie współżyć to nie zajdzie w ciąże. Ja natomiast uważam, że jeżeli kochała się ze mną wcześniej (podczas brania tabletek) to i tak w ciąże zajdzie (jeżeli nie weźmie tabletek do końca), Tak więc...kto ma rację 
-
- Weteran
- Weteran
Jezeli brała tabletki i w tym czasie sie kochała z tobą , to była zabezpieczona , wiec nie zajdzie w ciaze , jesli przerwie w dowolnym momencie branie tabletek , to po upływie 24 h niebezpieczenstwo zajscia sie moze pojawic , ale tylko wtedy gdy bedziecie współzyc .Ona pisze ,ze przestaje sie z toba sexic po zaprzestaniu brania tabletek , wiec w ciaze nie ma jak zajsc !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Toffik pisze:Ja natomiast uważam, że jeżeli kochała się ze mną wcześniej (podczas brania tabletek) to i tak w ciąże zajdzie (jeżeli nie weźmie tabletek do końca)
jesli kochałeś się z nią dzień lub max 2 dni przed zaprzestaniem brania tabletek to rzeczywiście jest prawdopodobieństwo ciąży!
szczególnie przez pierwsze 14 tabletek, jest możliwość wystąpienia wtedy owulacji, a więc jeśli plemniki przeżyją w tym niekorzystnym otoczeniu 3 dni to mogą z tego być dzieci
Ja kiedys milaem taki motyw........
Dzieczyne namowilem do brania tabletek, bo w prezerwatywie mi normalnie spadal i zaczela brac......kochalismy sie raz [chyba byl 11 czy 12 dzien]!!!!!!!!!!!!! jak brala tabletki, ale nadal byla przekonana ze zajdzie w ciaze pomimo brania tabletek [chore nie??]
Juz po kochaniu sie wpadla w histerie ze bedzie w ciazy i musi rzucuc tabletki, albo nie kochamy sie do okresu bo ona nie bedzie spokojna........w polowie cyklu [14-15 dzien]jej umysl zadecydowal o odstawieniu tabletek i co sie okazalo...............ze dostala okres.........
Czyli po odstawieniu tabletek przed uplywem opakowania nastepuje wariacja organizmu ktory nie ma hormonu i dziala tak jak podczas okresu.........czyli ciazy brak
Dzieczyne namowilem do brania tabletek, bo w prezerwatywie mi normalnie spadal i zaczela brac......kochalismy sie raz [chyba byl 11 czy 12 dzien]!!!!!!!!!!!!! jak brala tabletki, ale nadal byla przekonana ze zajdzie w ciaze pomimo brania tabletek [chore nie??]
Juz po kochaniu sie wpadla w histerie ze bedzie w ciazy i musi rzucuc tabletki, albo nie kochamy sie do okresu bo ona nie bedzie spokojna........w polowie cyklu [14-15 dzien]jej umysl zadecydowal o odstawieniu tabletek i co sie okazalo...............ze dostala okres.........
Czyli po odstawieniu tabletek przed uplywem opakowania nastepuje wariacja organizmu ktory nie ma hormonu i dziala tak jak podczas okresu.........czyli ciazy brak
Bo z tylu różnych dróg przez życie, każdy ma prawo wybrać źle...
Lawrence pisze:w polowie cyklu [14-15 dzien]jej umysl zadecydowal o odstawieniu tabletek i co sie okazalo...............ze dostala okres.........
to jak najbardziej normalne, ale to nie żaden okres (tylko plamienie) i nie świadczy o braku ciąży...
nata pisze:Lawrence pisze:w polowie cyklu [14-15 dzien]jej umysl zadecydowal o odstawieniu tabletek i co sie okazalo...............ze dostala okres.........
to jak najbardziej normalne, ale to nie żaden okres (tylko plamienie) i nie świadczy o braku ciąży...
racja plamienie - przeciez okres jest zablokowany przez tabletki
Bo z tylu różnych dróg przez życie, każdy ma prawo wybrać źle...
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”