Ciąża początek

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
J-94
Entuzjasta
Entuzjasta
Ciąża początek

Postautor: J-94 » 23 sty 2006, 13:17

Witam mam pytanie jeżeli test wykazał że kobieta jest w ciąży wg wyliczeń to jest początek 6 tygodnia nie ma klasycznych objawów ciąży wiecie drodzy forumowicze co mam na myśli, czy to jest za wczesnie na te wszystkie objawy wskazujące na ciąze? na wizytę u lekarza już jesteśmy zarejestrowani a teraz mam obawy czy coś jest nie tak, czy to jest normalny w tym stadium ciąży że nie ma tych szczególnych oznak, czy to jeszcze jest za prędko aby się cieszyć ? poradzcie mi co mam o tym wszystkim myśleć
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 23 sty 2006, 13:22

Skoro idziecie do lekarza to:
"Ultrasonograficzne potwierdzenie obecności płodu jest możliwe już w 5-6 tygodniu ciąży."

Zreszta, zajrzyj tu: http://www.narodziny.med.pl/objawy.htm "Wczesnej ciąży mogą towarzyszyć, choć nie zawsze, typowe dolegliwości ciążowe"
Awatar użytkownika
J-94
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: J-94 » 23 sty 2006, 13:34

Czyli skoro test pokazał że jest się w ciąży, to nie musi być typowych objawów bo to jest za wczesnie jeszcze na typowe objawy a lekarz podczas badania powie który tydzień i kiedy jest planowany termin porodu?czy mogę się poczuć już tatusiem lub żyć w nie pewności do wizyty u ginekologa ?
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 23 sty 2006, 13:38

Na stronie Agnieszki jest FAQ, ostatnio tam umieściłem objawy ciąży.

http://agnieszka.com.pl/faq/index.php?p ... &cat=1#a15

Na wymioty może być za wcześnie, senność już powinna wystąpić ale to pewnie też zależy od kobiety. Może występować już ból piersi, większe łaknienie. Ale jak nie ma tego jeszcze to nie ma się czym przejmować. Jeszcze się pomęczysz z kobietą :) :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
J-94
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: J-94 » 23 sty 2006, 14:15

Czyli skoro test wyszedł pozytywnie to już mogę się czuć tatusiem a teraz trzeba cierpliwie czekać na wizytę u lekarza bo on dokładnie określi termin, czas pokaże bo tego nie przyspiesze, a to znaczy w pózniejszym okresie powinny się dopiero pojawić faktyczne objawy ciąży? jednak to prawda że i facet też przechodzi ciążę a kto wie czy nie bardziej niż sama kobieta, ciężki jest los faceta który tym wszystkim tak się bardzo przejmuje
Ostatnio zmieniony 23 sty 2006, 14:18 przez J-94, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 23 sty 2006, 14:17

To jesteśmy prawie na bieżąco, moje 12-ty tydzień. test raczej nie kłamał, można powtórzyć, drogo nie kosztuje.
Pojawią się, pojawią. O to bądź spokojny :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
J-94
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: J-94 » 23 sty 2006, 15:07

Tak tylko to za długo trwa, za długo trzeba czekać na pierwsze konkretne objawy ciąży
Awatar użytkownika
Ona_Mika
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Ona_Mika » 24 sty 2006, 14:01

U mojej koleżanki ciąża ujawniła się tylko pod postacią wzmożonego łaknienia (no i oczywiście brakiem miesiączki) przez całą ciążę nie miała typowych objawów, no i pod koniec ból pleców oczywiście.
jak już dziecko zglaszało się żeby przyjść na świat to też objawiało się to bólem pleców. Zabawne to było: od plecków do porodu
http://skocz.com/Katalog/ - klikajcie, pomóżmy potrzebującym
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 24 sty 2006, 14:36

Popatrzcie sobie "ciężarowcy" :)
Załączniki
scan3_og.jpg
Awatar użytkownika
J-94
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: J-94 » 24 sty 2006, 15:31

To jest jednak prawda że my też przechodzimy ten okres u kobiety bardzo ciężko albo to już jest po prostu mania prześladowcza, martwimy się czy to jest to, aby było wszystko wporządku jeju to wręcz już wchodzi w obsesję a niestety czasu nie przyspieszę muszę cierpliwie czekać co i jak tylko ta niepewność jest najgorsza te czekanie szok, o niczym innym nie potrafi człowiek myśleć tylko o dzidzi, poradzcie jak sobie z tym poradzić, jak wrzucić na luzik
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 24 sty 2006, 15:34

Przy pierwszym nie wrzucisz, ja to już miałem za sobą :)

Będzie dobrze, nie martw się :)
Awatar użytkownika
J-94
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: J-94 » 24 sty 2006, 15:39

W moim biurze już nikt ze mną nie może wytrzymać, wszyscy mnie unikają jak ognią wręcz myślą sobie że to ja jestem w początkowym stadium ciąży <hahaha> ale jak mi lekarz powie czarno na białym to wtedy będe spokojniejszy , może? kto to wie, człowiek wszystkim się przejmuje a tu nie ma objawów na klasyczny przypadek ciąży, czytam książki poradniki i tylko nie potrzebnie tymi publikacjami człowiek się zadręcza to jest szok, ciężka jest nasza rola, dodam tylko że w biurze panuje u nas grypa nie wiem czy to jest ptasia grypa ale moja szefowa sama wypisała mi do końca tygodnia urlop zaległy o który nie mogłem się doprosic a teraz sama ma już dość moich problemów, to jest świetny pomysł na wolne hihi pzdr swoją szefową i inne które mają kłopoty z przyszłymi tatusiami

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”