Problem z prezerwatywą...

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

pawe1617
Początkujący
Początkujący
Problem z prezerwatywą...

Postautor: pawe1617 » 19 sty 2006, 23:25

Ostatnio gdy kocham sie z dziewczyna zdaza mi sie ze prezerwatywa po prostu zsunie sie i zniknie w jej wnętrzu...nie musze chyba dodawac ze jest to bardzo klopotliwe. Moje pytanie-dlaczego? Jezeli chodzi o moje wymiary, to sa w normie-moze troszke wiecej niz przecietne:). Same prezerwatywy-durex classic, zakladam je ostroznie i naciagam praktycznie do konca. Mimo to po prostu zsuwa sie, i jezeli w pore tego nie zobacze (a zobaczyc ciezko, gdyz w ogóle nie czuc jak zlazi) znika w jej wnetrzu po kilku ruchach...W lozku nie uzadzamy raczej malpiego gaju, wiec podejzewam ze nie jest to wina "ruchow":)...wiec co do cholery?:)

A tak btw-realne sa szanse na zajscie w ciaze w takim przypadku? (do wytrysku nie doszlo, a sama gumka byla w srodku tylko kilka minut)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 20 sty 2006, 02:21

Szanse sa zawsze, tylk oze tak male ze nie warto ich brac pod uwage - szkoda stresu.

Zas co do przyczyn, jest to faktycznie dziwne. Durex classic'ow uzywalem raz i to dawno temu, wiec nie pamietam specjalnie. Probowales jakies z serii easy-on? Moze po prostu nie wspolgrasz z tym rodzajem gumek.

No i warto czasem spojzec na gume, czy sie nie zsuwa i poprawic co jakis czas.

Moze tez w momencie zakladania gumy masz zbyt sliskiego penisa?
pawe1617
Początkujący
Początkujący
Postautor: pawe1617 » 20 sty 2006, 14:13

Maverick pisze:
Moze tez w momencie zakladania gumy masz zbyt sliskiego penisa?
I tu chyba byl pies pogrzebany...no nic, teraz w chwilach gdy robi sie wilgotno przed zalozeniem gumki bede po prostu sie wycierał:) Mam nadzieje ze to pomoze...
stachoo
Początkujący
Początkujący
Postautor: stachoo » 20 cze 2006, 14:21

Witam również ostatnio miałem ten problem- być moze tez tego przyczyną był mokry członek bo dziewczyna wczesniej polizała go 8) . Nie moge tego do konca stwierdzic bo ostanio uprawialem sex pona pol roku temu i balem sie moze to wina tego ze moj penis jest troszke mniejszy od sredniej (1cm mniej w obwodzie), ale z drugiej strony 20-25% ludzi by mialo wtedy taki problem. Nastepnym problemem jest to ze trace troche wzwod przy zakladaniu prezerwatywy, <zalamka> mam nadzieje ze to przejdzie jak wroce do wprawy <banan>
pozdro for all
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 20 cze 2006, 14:44

Mokry członek nie jest przyczyną... przyczyną jest zbyt cienki członek (można poszukać trochę mniejszych prezerwatyw- np. Durexy Close Fit mają 49mm średnicy (miast typowych 56mm).
Druga przyczyna może być jeszcze śmieszniejsza... jesteś za długi i chcesz koniecznie "wejść cały"... w końcu raz się gumka nie rozciągnie i wejdziesz w partnerkę razem z obrzeżem gumki... brzeg gumki się w pochwie ładnie zahaczy i wyjdziesz już bez gumki... sam raz miałem, więc wiem jak nieprzyjemne są "ręczne poszukiwania zguby" potem. Recepta- zawsze rozwijać do końca... no i delikatniej z głębszymi posunięciami.
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 20 cze 2006, 14:46

Bądź partnerka za mało nawilżona i gumka od tego "tarcia" nie chce wyjść <banan>
Widzę że z czasem sens słów się zmienia
Słowa nabierają nowego, innego znaczenia
Choć z pozoru dobre, przyczyną są cierpienia
<zakochany>
Obrazek
stachoo
Początkujący
Początkujący
Postautor: stachoo » 21 cze 2006, 16:55

Juz jest lepiej pomalu sie rozkręcam <banan> , chyba chodzilo o to, że nie do końca (trzona) zakładałem gumke <hahaha> i byc moze za głeboko chciałem wchodzic

pozdrawiam

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”