Diane - sterowanie okresem a antykoncepcja.
Moderator: modTeam
Diane - sterowanie okresem a antykoncepcja.
Mam pytanie:
|Czy jeśli moja dziewczyna - po to żeby nie dostać okresu w sylwestra - rozpoczeła nowe opakowanie tabletek antykoncepcyjncyh, to czy przez to została osłabiona antykoncepcja??
Czy może nie ma to znaczenia??
Używamy tabletek Diane.
|Czy jeśli moja dziewczyna - po to żeby nie dostać okresu w sylwestra - rozpoczeła nowe opakowanie tabletek antykoncepcyjncyh, to czy przez to została osłabiona antykoncepcja??
Czy może nie ma to znaczenia??
Używamy tabletek Diane.
"Monalizą byłaś mi, marzyłem tylko o tobie
Rysowałem serca dwa, pytałaś po co to robię.
FALUBAZ! Ekstraliga jest już nasza!
jesli chciala sobie przesunac okres to po nie zrobila przerwy miedzy opakowaniami tak? bo tak to teoretycznie jest zabezpieczona, ale faktycznie ta tabletki nie naleza do najnowszych na rynku i coraz rzadzieje sie je przepisuje.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Mia pisze:jesli chciala sobie przesunac okres to po nie zrobila przerwy miedzy opakowaniami tak?
dokładnie tak!
Tak w ogóle to ja dopiero niedawno sie dowiedziałem o tym że diane to nie jest zbyt dobre zabezpieczenie. Teraz planujemy że zmienimy na Yasmin(o ile ginekolog podzieli tę opinie). Dotychczas od 2 lat stosowaliśmy Diane i było okey (więc były skuteczne).
- ksiezycowka
- Weteran
<aniolek2> nom
kiedyś mi przyszło to imie do głowy i zaproponowałem mojej bejbe żeby tak miał na imię nasz dzieciak (o ile to będzie chłopak), i moja bejbe tak strasznie nie lubi tego imienia, że czesto kiedy się z nią droczę mówię że to będzie Janusz <aniolek2>
wcale nie mysle że to dobre imię dla dziecka, a właśnie jakie jest dobre imię dla dziecka?? Zakładam nowy topic! <aniolek2>
- ksiezycowka
- Weteran
Martyna pisze:Diana jest w końcu też środkiem antykoncepcyjnym i skoro przepisują je ginekolodzy, to muszą byc skuteczne, a że są dobre również na cere, to dodatkowy plus. Ja też regularnie ich używam i bardzo jestem z nich zadowolona
no jasne ze jest srodkiem antykoncepcyjnym jak kazdy inny, ale wystarczy sobie zawartosc hormnow z innymi porownac, to troche blado wypada... generalnie to nie sa nowoczesne tabletki i nie ma co sie z tym klocic, a skoro sa lepsze to po co sie przy tych upierac? A cere jendej poprawiaja, drugiej nie, to tez sprawa wzgledna.
robinho pisze:no to już jestem spokojny.
browar!! Dzieki Wam dziewczyny! Macie u mnie browara.
no nerwami i tak nic nie wskoracie wiec nie warto hehe to kiedy ten browar?
moon pisze:robinho napisał/a:
moja bejbe tak strasznie nie lubi tego imienia
Oj rozumiem ją... Eeee.. no ten tego...
ja tez
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Mia pisze:robinho napisał/a:
no to już jestem spokojny.
browar!! Dzieki Wam dziewczyny! Macie u mnie browara.
no nerwami i tak nic nie wskoracie wiec nie warto hehe to kiedy ten browar?
widzę Śląsk, ja tam sie od dłuższego czasu wybieram ale wybrac sie nie mogę Ale jak się w końcu wybiorę to będe pamiętał o browarku dla Mii <browar>
No to sobie porownaj i raczej blado nie wypada...Mia pisze:ale wystarczy sobie zawartosc hormnow z innymi porownac, to troche blado wypada
http://www.kobietaintymna.atupartner.pl ... monow.html
- ksiezycowka
- Weteran
moon, słabo? przecież 2,0 ma to najwięcej z tych wszystkich, a im więcej to chyba lepsze zabezpieczenie.
Progestagen — hormon pochodny progesteronu, składnik dwuskładnikowej doustnej tabletki antykoncepcyjnej. Progestagen jest stosowany w antykoncepcji – powoduje on u kobiety zahamowanie jajeczkowania, co sprzyja niepłodności w czasie przyjmowania środka antykoncepcyjnego – progestagonu.
Ma tyle, co przestarzałe Jeanine. Choć Jeanine u nas weszło niedawno, to na niemieckim rynku istniej od ok co najmniej dekady, jak nie więcej.Aneta100 pisze:najwięcej z tych wszystkich
Ps. Tabletki zawierające octan, jak diane, to II generacja. Czyli staaaroć. Pierwszej generacji już np nie ma w aptekach, bo to lata '60-'70 były.
sophie, pewnie masz racje ale chodzi mi o to ze piszecie ze te tabletki sa slaba antykoncepcją, ale przeciez na tym wykazie ma najwieksza zawartosc Progestagen. moon, tez pisze ze wypada słabo to nie rozumie 2,0 to jest słąbo? to ile maja te najlepsze tabletki? 5,0 ? Inne z tej tabeli mają 0,15 moze im mniej tym lepsza anty? moze mi to ktos wytlumaczyc?
Słabo = kiepskie tabletki.
Im wyższy poziom progestagenu (a także innych hormonów), tym większe prawdopodobieństwo różnych skutków ubocznych. Poza tym, odchodzi się od takich końskich dawek, jak ma np Diane. Na dłuższą metę to nie są dobre tabletki anty. Już od 3 ginekologów słyszałam, że nie powinno się ich stosować dłużej niż pół roku... (ja nigdy ich nie brałam)
Im wyższy poziom progestagenu (a także innych hormonów), tym większe prawdopodobieństwo różnych skutków ubocznych. Poza tym, odchodzi się od takich końskich dawek, jak ma np Diane. Na dłuższą metę to nie są dobre tabletki anty. Już od 3 ginekologów słyszałam, że nie powinno się ich stosować dłużej niż pół roku... (ja nigdy ich nie brałam)
- pani_minister
- Administrator
Mowisz o tym ze nie sa zdrowe, tak wiem, ale mnie chodzi czy są skuteczne czy moge przy nich współżyć bez zadnych dodatkowych zabezpieczeń, pytam się tylko o bezpieczeństwo nie o skutki uboczne, czy są zdrowe lub mniej zdrowe od innych tylko czy są w miarę bezpieczne żeby współżyć z partnerem bez prezerwatyw.sophie pisze:Na dłuższą metę to nie są dobre tabletki anty
pani_minister pisze:A po drugie - skoro im wiecej progestagenu, tym lepiej,
Chodzi mi o to że im więcej tym mniejsze szanse na zajście w ciąże. Zgadza się?
- pani_minister
- Administrator
Aneta100 pisze:im więcej tym mniejsze szanse na zajście w ciąże. Zgadza się?
Powiedzmy, stad przyklad postinoru. Tyle, ze skutki uboczne tez wieksze. Tak jakby do zgaszenia papierosa zamiast popielniczki uzyc strazackiego hydrantu - da sie? Pewnie, ze sie da, zgasisz na pewno. To, ze klepki z zalanej podlogi bedziesz zdzierac i grzyba latami sie pozbywac ze scian, to tylko efekt uboczny
Mozesz współzyć bez dodatków. Jednak zalecane jest, by nie używać Diane dłużej niż pół roku.Aneta100 pisze:Mowisz o tym ze nie sa zdrowe, tak wiem, ale mnie chodzi czy są skuteczne czy moge przy nich współżyć bez zadnych dodatkowych zabezpieczeń, pytam się tylko o bezpieczeństwo nie o skutki uboczne, czy są zdrowe lub mniej zdrowe od innych tylko czy są w miarę bezpieczne żeby współżyć z partnerem bez prezerwatyw.
A przez te pół roku i tak nafaszerujesz się bardziej, niż indyk na Thanksgiving...
- ksiezycowka
- Weteran