Jestem w ciąży?

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

vre
Początkujący
Początkujący
Jestem w ciąży?

Postautor: vre » 19 gru 2005, 22:57

Ostatnią @ miałam 28 listopada... Od 12 do 18 grudnia kochaliśmy sie z mężem jak to się mówi "do środka" Wg moich obliczeń 12 grudnia miałam najwiekszą szansę na "zajście". Dziś zrobiłam test ciazowy... Pre-Test, który jest w stanie wykryć ciążę już w 6 dni po zapłodnieniu. Niestety pokazała się tylko jedna kreseczka. Myśle, ze za wcześnie zrobiłam ten test... i mam zamiar go powtórzyć 24 grudnia, wtedy powinnam dostać @. To moja druga ciąża...gdzieś wyczytałam, że "zajście" po raz drugi jest trudniejszy. Czy to prawda? Słyszałam też o badaniu krwi, które pozwala na wczesne wykrycie ciąży. Co to za badanie i gdzie mogę je zrobić?
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 19 gru 2005, 23:00

skoro za wczesnie zrobilas test to poczekaj spokojnie do 24 jak piszesz i zrob ponownie. Pozniej idz do lekarza.

dziwi mnie twoja neiwiedza skoro to nie Twoja pierwsza ciaza...
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 19 gru 2005, 23:19

vre pisze:Słyszałam też o badaniu krwi, które pozwala na wczesne wykrycie ciąży

Tak. Badanie z poziomu beta HCG pozwala wykryć ciąże juz po kilku dniach. Można je zrobić w laboratorium :)
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 19 gru 2005, 23:36

Są testy co pokazują w 3-ej dobie.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 23 gru 2005, 09:18

fish pisze:Są testy co pokazują w 3-ej dobie.

Od zaplodnienia, a moze sie zdazyc ze 3 doba od zaplodnienia bedzie np 6 dni po stosunku :)
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 23 gru 2005, 09:55

Twoja wiedza jest bardzo skapa w tym temacie , to co słyszysz , ma sie ni jak do zreczywistosci , wez sie za doksztalcenie w tej kwesti , bo to co pisesz mnie bynajmniej zaskakuje , by nie napisać przeraza!
Matka sie pyta na forum czy jest w ciazy! ? no wiesz ty co ? ale mimo wszystko zycze WESOŁYCH SWIAT ! i <browar> <aniolek2>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”