postinor-czy naprawde skuteczny?

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
szogun
Bywalec
Bywalec
postinor-czy naprawde skuteczny?

Postautor: szogun » 13 gru 2005, 15:32

natrafiłem na pewną strone na której podważone jest działanie postinoru ciekaw jestem co o tym sądzicie jeśli już był ten temat to sorry ale jestem tu nowy <papa>

[url=http://]http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=18883151&a=19443095[/url]
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 13 gru 2005, 15:41

Nie bardzo w to wierzę, Postinor to tabletka niedopuszczająca do zagnieżdzenia się zarodka a tabletki anty wstrzymują owulację więc już samo to co napisała jest bzdurą.

Chyba, że coś pomyliłem i niedokładnie przeczytałem bo już lecę z pracy do domku :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Chili
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Chili » 13 gru 2005, 15:47

Zdarzylo mi sie urzyć 2 razy i mamusia nie jestem. Ale pamiętajmy o tym, że jej skutecznosc maleje jezeli sie zwleka z jej przyjęciem.Trzeba to zrobić jak najszybciej.
Diana King - "Shy Guy" (Dancehall MIX)
ROBINHO razem zdziałamy cuda! :)
Awatar użytkownika
szogun
Bywalec
Bywalec
Postautor: szogun » 13 gru 2005, 15:57

zajśc w ciąże nie jest łatwo to tylko 2 dni w miesiącu i na
dodatek jak trafimy na te dwa dni to mamy tylko 15% szans że nam się uda być w
ciąży

osobiście myśle że ten text jest troche przesadzony, o dwóch dniach płodnych i to jeszcze w określone dni można raczej mówić tylko w przypadku kobiet mających wzorowy cykl i są zdrowe jak ryby i nie mają żadnych zmartwień i stresów mogących opuźnić okres więc jest to raczej wiedza teoretyczna

natomiast jeśli chodzi o te 15% szans to jeśli by tak naprawde było to na pewno nie byłoby tylu wpadek i niechcianych dzieci...
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 15 gru 2005, 10:17

szogun pisze:natomiast jeśli chodzi o te 15% szans to jeśli by tak naprawde było to na pewno nie byłoby tylu wpadek i niechcianych dzieci...

A z drugiej strony ile glupkow sie rżnie bez zadnych zabezpieczen... :]

Spotkalem kumpla z podstawowki niedawno. Powiedzial, ze od prawie roku sie z panna stuka uzywajac tylko kalendarzyka + stosunek przerywany. Spytalem go czy sie zna na tym (biologii kobiety), bo nie zaprzeczam, ze niektorzy (jak Andrew) moga to miec opanowane do perfekcji. Powiedzial, ze " w miare". Po czym powiedzial, ze na razie mu sie do bycia ojcem nie spieszy. Stwierdzilem, ze jest glupi i poszedlem sobie :P
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 15 gru 2005, 10:26

Kalendarzyk stosuje powiadasz ? <aniolek2> powodzenia !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
nata
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nata » 15 gru 2005, 13:39

szogun pisze:natomiast jeśli chodzi o te 15% szans to jeśli by tak naprawde było to na pewno nie byłoby tylu wpadek i niechcianych dzieci...

z tego co pamietam to prawdopodobienstwo zajscia w ciaze na 2 dni przed owulacja wynosi ok 9%, na dzien przed owulacja 26%, w dzien owulacji wlasnie 15% a potem chyba spada od razu do 0%
ale podejrzewam ze to tylko wartosci przecietne, nizsze jest prawdopodobienstwo zajscia po 25 roku zycia albo w stresujacym trybie zycia no a wyzsze u nastolatek
dlatego tyle wpadek...
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 15 gru 2005, 17:07

Niech ktoś uświadomi szanownych forumowiczów że metody naturalne nie są równoznaczne z kalenarzykiem..a co do postinoru to jest dkuteczny(przed użyciem przeczytać ulotke).
Ile jest wart świat pełen grubych krat?

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”