natrafiłem na pewną strone na której podważone jest działanie postinoru ciekaw jestem co o tym sądzicie jeśli już był ten temat to sorry ale jestem tu nowy <papa>
[url=http://]http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15080&w=18883151&a=19443095[/url]
postinor-czy naprawde skuteczny?
Moderator: modTeam
Nie bardzo w to wierzę, Postinor to tabletka niedopuszczająca do zagnieżdzenia się zarodka a tabletki anty wstrzymują owulację więc już samo to co napisała jest bzdurą.
Chyba, że coś pomyliłem i niedokładnie przeczytałem bo już lecę z pracy do domku
Chyba, że coś pomyliłem i niedokładnie przeczytałem bo już lecę z pracy do domku
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz,
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump

zajśc w ciąże nie jest łatwo to tylko 2 dni w miesiącu i na
dodatek jak trafimy na te dwa dni to mamy tylko 15% szans że nam się uda być w
ciąży
osobiście myśle że ten text jest troche przesadzony, o dwóch dniach płodnych i to jeszcze w określone dni można raczej mówić tylko w przypadku kobiet mających wzorowy cykl i są zdrowe jak ryby i nie mają żadnych zmartwień i stresów mogących opuźnić okres więc jest to raczej wiedza teoretyczna
natomiast jeśli chodzi o te 15% szans to jeśli by tak naprawde było to na pewno nie byłoby tylu wpadek i niechcianych dzieci...
- Sir Charles
- Weteran
szogun pisze:natomiast jeśli chodzi o te 15% szans to jeśli by tak naprawde było to na pewno nie byłoby tylu wpadek i niechcianych dzieci...
A z drugiej strony ile glupkow sie rżnie bez zadnych zabezpieczen...
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Spotkalem kumpla z podstawowki niedawno. Powiedzial, ze od prawie roku sie z panna stuka uzywajac tylko kalendarzyka + stosunek przerywany. Spytalem go czy sie zna na tym (biologii kobiety), bo nie zaprzeczam, ze niektorzy (jak Andrew) moga to miec opanowane do perfekcji. Powiedzial, ze " w miare". Po czym powiedzial, ze na razie mu sie do bycia ojcem nie spieszy. Stwierdzilem, ze jest glupi i poszedlem sobie
soul of a woman was created below
szogun pisze:natomiast jeśli chodzi o te 15% szans to jeśli by tak naprawde było to na pewno nie byłoby tylu wpadek i niechcianych dzieci...
z tego co pamietam to prawdopodobienstwo zajscia w ciaze na 2 dni przed owulacja wynosi ok 9%, na dzien przed owulacja 26%, w dzien owulacji wlasnie 15% a potem chyba spada od razu do 0%
ale podejrzewam ze to tylko wartosci przecietne, nizsze jest prawdopodobienstwo zajscia po 25 roku zycia albo w stresujacym trybie zycia no a wyzsze u nastolatek
dlatego tyle wpadek...
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”