Tabletki [P]
Moderator: modTeam
Tabletki [P]
mam maly problemik
biore cilest, skonczylam 4 opakowanie i mam watpliwosci co do dzialania tych tabletek
problem wyglada nastepujaco: podczas zazywania pierwszego opakowania poszlam do lekarza zapytac sie czy moge przesunac okres, poniewaz dobrze sie czulam lekarz powiedzial ze zaryzykowac mozna, najwyzej sie nie uda
no i tak tez sie stalo
teraz rowniez chcialam tak zrobic no i kolejna proba sie nie powiodla
okresy byly w terminie. mozecie cos na ten temat powiedziec <mysli> . za odp z gory dzieki 
Till the end of world my Sweetheart. Kocham Cię 
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
Nikt cie nie krytykuje po prostu wskazują ci dziewczyny to co jest ważniejsze.Chyba nie warto szkodzić zdrowiu dla przesunięcia okresu?A nie udało ci się bo jak napisała moon takie coś można zrobić raz na pół roku,a dwa razy organizm w tak krotkim czasie sięnie dał oszukać.
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Ja w zeszłym roku ze 3 razy (chyba nawet w ciagu 6-7 miesiecy) nie robiłam przerw między kolejnymi opakowaniami i wszystko bylo ok. Co prawda nie bralam Cilestu, ale moje kolezanki biorace je, tez nie mialy takich problemow. To juz raczej wynika z indywidualnych cech organizmu. Choc swoja droga, pierwszy raz slysze, zeby nie zrobic przerwy i byl okres 
sophie pisze:Choc swoja droga, pierwszy raz slysze, zeby nie zrobic przerwy i byl okres Eeee.. no ten tego...
ja tez szczerze mowiac
a co do Cilestu to racja, ktos te tabletki w ogole jeszcze przepisuje?
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Pegaz pisze:A nie udało ci się bo jak napisała moon takie coś można zrobić raz na pół roku,a dwa razy organizm w tak krotkim czasie sięnie dał oszukać.
i wlasnie chodzi o to ze organizm w ogole sie nie dal oszukac
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
sophie pisze:To juz raczej wynika z indywidualnych cech organizmu. Choc swoja droga, pierwszy raz slysze, zeby nie zrobic przerwy i byl okres
moze ja w ogole nie reaguje na tabletki

Maverick pisze:A moze... jestes w ciazy? Zrob lepiej test.
Poza tym czy przesowanie okresu nie polega na tym ze bierze sie bez 7 dniowej przerwy kolejne cale opakowanie, a nie kilka tabletek?
Ty mnie nie strasz <boje_sie>
czytalam ulotke no i lekarz mi mowil ze moge wziac tyle tabletek ile chce przesunac okres
qrde

wiec tak: konczylam opakowanie, nie robilam przerwy bo zaczelam nastepne chcialam przesunac o 5 dni a 4 dostalam okres <mysli> czyli z nowego opakowania wzeilam 4 tabletki bo skoro juz dostalam no to chyba trzeba bylo przerwac <mysli> jeszcze to rozwinac??
Hmm, no fakt
Jestem dzis nieco nieprzytomna, sorry, troche inaczej zrozumialam tamta wypowiedz...
Nie wiem czy bym brala, bo na jakies 5 czy 6 razy, jak nie robilam przerwy w zyciu, ani razu mi sie nie pojawil przed zakonczeniem opakowania. I jak wczesniej pisalam, nie znam nikogo, komu by sie pojawil. wiec tak na moje oko cos nie gra - co zreszta jest dosyc oczywiste, bo tak nie powinno byc. Ale czemu, to juz chyba tylko lekarz moze stwierdzic...
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Nie wiem czy bym brala, bo na jakies 5 czy 6 razy, jak nie robilam przerwy w zyciu, ani razu mi sie nie pojawil przed zakonczeniem opakowania. I jak wczesniej pisalam, nie znam nikogo, komu by sie pojawil. wiec tak na moje oko cos nie gra - co zreszta jest dosyc oczywiste, bo tak nie powinno byc. Ale czemu, to juz chyba tylko lekarz moze stwierdzic...
- Candy Killer
- Uzależniony
kuurcze dziwna sprawa na moje oko to na pewno cos tu nie gra bo ja tez nie robilam przerw pare razy i jakos nigdy nie krwawilam w trakcie tylko po skonczeniu 2 opakowania! idz do lekarza a moze zmien tabletki po prostu na jakies inne...bo takie objawy nie sa chyba normalne!
FOLIO --> www.beautifullyexecuted.deviantart.com
- ksiezycowka
- Weteran
Wydaje mi się, ze za wcześnie zaczęłaś te przesunięcia. Organizm nie zdążył się wyregulować a Ty od razu przy pierwszym opalowaniu zafundowałaś mu zwiększoną dawkę. Lekarz chyba to przewidział skoro powiedział Ci, że może się nie udać. Spróbuj przez 4 miesiące brać zgodnie z instrukcją a potem powinno być OK.casaa pisze:podczas zazywania pierwszego opakowania poszlam do lekarza zapytac sie czy moge przesunac okres, poniewaz dobrze sie czulam lekarz powiedzial ze zaryzykowac mozna, najwyzej sie nie uda no i tak tez sie stalo
Grzeczne dziewczynki idą do nieba
Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”