kilka techniczych pytań

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
szogun
Bywalec
Bywalec
kilka techniczych pytań

Postautor: szogun » 12 gru 2005, 17:37

witam wszystkich mam kilka technicznych pytań odnośnie używania prezerwatywy

1. czy w przypadku gdy prezerwatywa nie pęknie podczas stosunku można uważać ją za 100 procentową?

2. czy istnieje rysyko zapłodnienia w przypadku gdy przeniesie się w jakiś sposób troche płynu ejakulacyjnego na zewnętrzną strone prezerwatywy? (dodam że ja wydzielam dość dużo tego płynu i często mam mokre majtki więc zawsze może się taka sytuacja zdażyć)

bardzo prosze o poważne odpowiedzi może temat jest błachy ale te sprawy troche mnie dręczą i zastanawiają i czuł bym się pewniej znając na nie odpowieź
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 12 gru 2005, 18:20

szogun pisze:1. czy w przypadku gdy prezerwatywa nie pęknie podczas stosunku można uważać ją za 100 procentową?

nigdy nie ma 100% .
100% to szklanka zimnej wody zamiast :D

szogun pisze:2. czy istnieje rysyko zapłodnienia w przypadku gdy przeniesie się w jakiś sposób troche płynu ejakulacyjnego na zewnętrzną strone prezerwatywy? (dodam że ja wydzielam dość dużo tego płynu i często mam mokre majtki więc zawsze może się taka sytuacja zdażyć)

istnieje, ale male.
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 12 gru 2005, 18:56

I po wypowiedzi Yas doskonałej zresztą, temat zamykam :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”