po jakim czasie odstawic tabletki?
Moderator: modTeam
po jakim czasie odstawic tabletki?
Mam pytanie po jakim czasie dziewczyna musi odstawic tabletki jesli je bierze 1 raz w zyciu, i uzywa ich juz okolo roku. Kiedy jest bezpieczna przerwa itp? Tabletki Logest.
- ksiezycowka
- Weteran
moon pisze:Ja nawet jak straciłam nie odstwiłam
a ja owszem, mimo wszystko calkiem obojetne dla organizmu nie sa, wiec jesli nie musze - nie biore. najwyzej zaczne, jesli sie okaze, ze znowu jestem podczas okresu nie do zycia, tak jak przed braniem.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
fajna82 pisze:To chyba po kilku latach brania tych samych tabletek trzeba robić przerwę, ale nie po roku.
tluczemy tu ktorys z kolei raz ze przerwa nie jest ani konieczna ani nawet zalecana, bo po co?
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Ja też słyszałam że od czasu do czasu nalezy zrobić przerwę w braniu tabletek, żeby dac odpocząć organizmowi... Teraz moj facet wyjechal na kilka miesiecy i wlasnie tak planowalam zrobić. biore tabletki juz rok... Ale nie chce mi sie pozniej znowu babrac z rozpoczynaniem nowych tabletek. Jak sądzicie dziewczyny? Robić przerwe czy nie roobić?
Diana King - "Shy Guy" (Dancehall MIX)
ROBINHO razem zdziałamy cuda!
Już Ci mówie po co:
Moja koleżanka brała jakieś tabsy 6 lat. 3 miesiące temu przy 16 tabletce zaczęła plamić i to tak wyglądało jak okres. Nigdy wcześniej nie miała takich wypadków. Ginekolog powiedział jej że jej organizm po prostu przestał reagować na taką dawke i skład hormonów, które brała przez taki długi okres czasu. Tabsy zmieniła i jest wszystko ok.
Moja koleżanka brała jakieś tabsy 6 lat. 3 miesiące temu przy 16 tabletce zaczęła plamić i to tak wyglądało jak okres. Nigdy wcześniej nie miała takich wypadków. Ginekolog powiedział jej że jej organizm po prostu przestał reagować na taką dawke i skład hormonów, które brała przez taki długi okres czasu. Tabsy zmieniła i jest wszystko ok.

- ksiezycowka
- Weteran
moon pisze:Tyle,że o przerwie była mowa jeśłi chodziło o te starsze tabletki. Teraz coraz częściej odradza sie owe przerwy.
Chili napisał/a:
Robić przerwe czy nie roobić?
Nie robić.
nic dodac, nic ujac <browar>
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Pegaz pisze:Poddaje się Puscic oko zkładam Mia że wiesz lepiej browar!!

Przerwy w stosowaniu antykoncepcji doustnej są konieczne?
A. Raz na rok
B. Raz na dwa lata
C. Raz na pięć lat
D. Nie są potrzebne
Odpowiedź: D. - Wciąż jeszcze od ginekologów, a i od pań stosujących pigułki można usłyszeć, że przerwy w stosowaniu antykoncepcji doustnej są konieczne raz na dwa lata - mówi dr Leszczyk. - Nieprawda. Przerwy nie są potrzebne wcale. Zaniechanie stosowania pigułek na miesiąc czy kwartał nic nie zmienia z punktu widzenia zdrowia kobiety. Może jedynie przyczynić się do niepożądanej ciąży.
A. Raz na rok
B. Raz na dwa lata
C. Raz na pięć lat
D. Nie są potrzebne
Odpowiedź: D. - Wciąż jeszcze od ginekologów, a i od pań stosujących pigułki można usłyszeć, że przerwy w stosowaniu antykoncepcji doustnej są konieczne raz na dwa lata - mówi dr Leszczyk. - Nieprawda. Przerwy nie są potrzebne wcale. Zaniechanie stosowania pigułek na miesiąc czy kwartał nic nie zmienia z punktu widzenia zdrowia kobiety. Może jedynie przyczynić się do niepożądanej ciąży.
Diana King - "Shy Guy" (Dancehall MIX)
Mia pisze:po co z tego rezygnowac jak sie nie musi a potem jeszcze stresowac przez te pare miesiecy jakims zwiekszonym ryzykiem ciazy
A w tym temacie KLIK padlo jeszcze stwierdzenie ze
Mia pisze:No problem jest o tyle taki, ze jest wieksze ryzyko zajscia w ciaze
Troche nie kapuje...piszecie ze ryzyko jest wieksze po odstawieniu, ale wieksze niz co? Niz gdyby w ogole sie nie bralo pigulek? Czy po prostu wieksze niz w czasie gdy sie stosowalo tabletki? Bo jesli to drugie to no comment bo to normalne...
Osobiscie z panna podjelismy decyzje zeby po 2 latach brania pigulek zrobic przerwe...ot tak dla zdrowia

<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
-> ta też jest fajna
-> często sie śmieję...ze wszystkiego...
-> jak mnie ktos wku$%^&!
;DD -> jeszcze ta mi lezy

-
- Weteran
sadi pisze:wieksze niz co? Niz gdyby w ogole sie nie bralo pigulek?
Bo wstrzymywane jajniki zaczynaja czesciej uwalniac jajeczka. Hormony szaleja i ciagle jest okres plodny, wiec nie mozna np. od razu przejsc na naturalne.
Dlatego rodzi sie sporo popigulkowych, dwujajowych blizniat.
Yas <browar>
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
HeHe...to podraze jeszcze troche...
Czyli co dalej: zwykle zabezpieczenie np. prezerwatywa, czy abstynencja przez jakis czas?
Dziwnie to wszystko wyglada bo w ogole o tym wczesniej nie slyszelismy...
Czyli co dalej: zwykle zabezpieczenie np. prezerwatywa, czy abstynencja przez jakis czas?
Dziwnie to wszystko wyglada bo w ogole o tym wczesniej nie slyszelismy...
<zmieszany> -> uwielbiam tę mordę
-> ta też jest fajna
-> często sie śmieję...ze wszystkiego...
-> jak mnie ktos wku$%^&!

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”