o 1 za duzo
Moderator: modTeam
-
- Początkujący
hey mam takie pytanie pomylilam sie jak bralam tabletke zamiast wziasc z napisem piatek wzielam czwartek ale nic by nie bylo w tym dziwnego gdyby nie to ze potem nie zgadzały mi sie dni i myslałam ze zapomnialam wziasc i wzielam 2 na raz nie zauwazylam ze sie pomyliłam co teraz mam zrobic bedzie mi brakowac 1 tabletki skoncze brac o 1 dzien wczesniej niz powinnam co mam zrobic ? (biore Logest)
-
- Początkujący
ja o 1 za duzo wzielam w 2 tyg brania wiec co teraz ? skoncze brac je w srode a powinnam w czwartek ? wiec co mam zrobic ? skonczyc to w srode a po okresie zaczac normalnie w czwartek zakladając to ze nie bede sie kochac w trakcie okresu ani w srode jak wezme ostatnią moze tak byc ? bo juz sie pogubilam
-
- Początkujący
Pegaz pisze:Jak bym był kobitą to nie ma bata żebym umiał brać pigułki albo bym pogubił zeżarł kilka naraz albo zapomniał o nich
ja tak samo. podziwiam dziewczyny które biorą pigułki i nie zapominają.
"Monalizą byłaś mi, marzyłem tylko o tobie
Rysowałem serca dwa, pytałaś po co to robię.
FALUBAZ! Ekstraliga jest już nasza!
-
- Początkujący
yh przeczytalam ulotke po roz kolejny i zastanawiam sie czy jak wzielam tą 1 tabletke za duzo czy nie skonczyc tego opakowania czyli skonczyla bym w srode a nie jak zwykle w czwartek i po prostu zrobic przerwe na okres i zaczac wczesniej nastepne opakowanie czyli w srode jak myslicie ? w sumie bedzie 7 dni przerwy tylko dzien przyjmowania tabletki mi sie zmieni nie jak zawsze w piatek bede brac tylko w srody
indianinka pisze:tylko dzien przyjmowania tabletki mi sie zmieni nie jak zawsze w piatek bede brac tylko w srody
chyba w czwartek, co??
ale lepiej niech sie wypowie bardziej kompetentna osoba..
"Monalizą byłaś mi, marzyłem tylko o tobie
robinho pisze:podziwiam dziewczyny które biorą pigułki i nie zapominają.
Ja biore od jakis 9 miesiecy i nie zapomnialam ani razu. Jak sie zbliza 11, to wiem,ze trzeba wziac tabletke, jakby co , to jeszcze mam alarm w telefonie
indianinka, jesli skonczysz o jeden dzien wczesniej opakowanie , to fakt przerwa bedzie trwala 7 dni, ale tabletki bralas 20 a nie 21 dni.
Tabletki bierze sie 21 dni i przerwa i, wtedy jest PELNE zabezpieczenie.
Ja bym dokupila dodatkowe opakowanie i tyle.
Moze jak nie dokupisz, to nic sie nie stanie. Ale ja musze miec wszystko brane prawidlowo i na pewno bym nie skracala cyklu
Yasmine pisze:nata pisze:każda zapomniana w 3cim tygodniu tabletka nie powoduje żadnych negatywnych skutków
![]()
Tabletka zapomniana w 3 tygodniu powoduje, to ze moze wystapic owulacja i nalezy nie robic przerwy brac drugie opakowanie pod rzad, do tego tydzien gumka.
Nata skad Ty to wzielas <boje_sie> ?
Yas - a wlasnie stąd (między innymi):
http://pigulka.schering.pl/z_pigulka.php?s=4
wybierz 3ci tydzień
ta druga opcja to to, o czym pisałam w tym temacie
a chyba jednak wiem co piszę
pozdrawiam
P.S. a tu koło rarunkowe dla wszystkich dziewczyn które zapomniały tabletki
Ostatnio zmieniony 06 gru 2005, 21:03 przez nata, łącznie zmieniany 1 raz.
przyjmij pominiętą tabletkę (jak najszybciej, nawet, jeżeli oznacza to przyjęcie dwóch tabletek naraz!)
dokończ opakowanie (bierz kolejne tabletki o zwykłej porze)
nie rób 7-dniowej przerwy
kontynuuj przyjmowanie tabletek z następnego opakowania
no to o tym pisalam.
A ta druga opcja to taka jakas wykluczajaca ta pierwsza.
tu nie brac tabletki i to jak najszybciej
a tam w ogole odstawic
Dziwne
dokończ opakowanie (bierz kolejne tabletki o zwykłej porze)
nie rób 7-dniowej przerwy
kontynuuj przyjmowanie tabletek z następnego opakowania
no to o tym pisalam.
A ta druga opcja to taka jakas wykluczajaca ta pierwsza.
tu nie brac tabletki i to jak najszybciej

Dziwne

podejrzewam że tu może jest wybór, czy się chce odstawić bieżące opakonaie i dostać krwawienie wcześniej niż to było planowane, czy po prostu nie robić przerwy a krwawienie ma wystąpić za miesiąc
wolny wybór
najważniejsze że: "Zastosuj jedną z dwóch poniższych możliwości i nie musisz stosować dodatkowego zabezpieczenia ! "
wolny wybór
najważniejsze że: "Zastosuj jedną z dwóch poniższych możliwości i nie musisz stosować dodatkowego zabezpieczenia ! "
-
- Początkujący