yasmin
Moderator: modTeam
yasmin
czesc chcialabym sie dowiedziec cos o tabletkach yasmin czy to prawda ze po nich jest mniej wody w organizimmie co powoduje zmniejszenie wagi itp..i ile one kosztuja?
hmm ja je dostałam po tym jak przytyłam po Harmonecie 8 kg. Ponoć te są stworzone dla kobiet które mają jakieś tam środki uboczne przy innych tabletkach.
Jestem w trakcie 2 opakowania, ale tak bardzo boli mnie brzuch kiedy je zazywam(jak miałam przerwę to nie bolało) że praktycznie nie mogę się do niego dotknac - i jest taki hmm nabrzmiały
Ja kupuję za ok 44zł
Jestem w trakcie 2 opakowania, ale tak bardzo boli mnie brzuch kiedy je zazywam(jak miałam przerwę to nie bolało) że praktycznie nie mogę się do niego dotknac - i jest taki hmm nabrzmiały
Ja kupuję za ok 44zł
i ciągle zatracam się w tym bagnie...
Tu masz wiele , a jak poszukasz to jeszcze wiecej sie dowiesz! <aniolek2>
http://www.antykoncepcja.com.pl/Yasmin.htm
http://www.antykoncepcja.com.pl/Yasmin.htm
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
IcemaN pisze:Polecam, choć wiadomo że na każdą kobietę będą działać trochę inaczej
No właśnie... Na mnie źle podziałały. Cera mi się pogorszyła, miałam okropny apetyt, do tego strasznie spadło mi libido. Dodatkowo okres trwał dużo dłużej niz przy innych pigułkach. Podsumowując nie byłam zadowolona i własnie dzisiaj mój lekarz zmienił mi je na Novynette, które brałam juz kiedyś Aha i płaciłam 33 zł za opakowanie <aniolek2>
- blacknessie
- Pasjonat
A mam pytanie do dziewczyn które stosują Yasmin. Czy któraś z Was zauważyła u siebie powiększenie piersi Pytam z czystej ciekawości, bo właśnie zaczęłam brać, ale wcale bym się nie obraziła gdyby mi trochę urosły <aniolek2>
"Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi."
ja mialam cos takiego przy Harmonecie - ale wlasciwie moze nie powiekszenie co obrzmienie
Cholera pojutrze ide do lekarza, teraz biore yasmin ale działa na mnei tragicznie a dostałam go w zastepstwie za harmonet (byl ok ale przytyłam 8 kg w ciagu 3-4 miechow). Teraz czeka mnie sylwester i bal w lutym - jedyne wydarzenia kiedy bede sie widzieć ze swoim partnerem = chcę miec pigułki ;P a potem chcę odstawić pigułki zupełnie do wakacji.
Czyli właściwie potrzebuje 2-3 paczek jeszcze i zastanawiam sie czy wrocić do harmonetu - przy tym yasmine tak mnie brzuch boli ze nie moge sie dotykac do niego prawie heh a nie chce zmieniac na nic innego bo musze miec teraz "bezpieczne tabletki" .
Cholera pojutrze ide do lekarza, teraz biore yasmin ale działa na mnei tragicznie a dostałam go w zastepstwie za harmonet (byl ok ale przytyłam 8 kg w ciagu 3-4 miechow). Teraz czeka mnie sylwester i bal w lutym - jedyne wydarzenia kiedy bede sie widzieć ze swoim partnerem = chcę miec pigułki ;P a potem chcę odstawić pigułki zupełnie do wakacji.
Czyli właściwie potrzebuje 2-3 paczek jeszcze i zastanawiam sie czy wrocić do harmonetu - przy tym yasmine tak mnie brzuch boli ze nie moge sie dotykac do niego prawie heh a nie chce zmieniac na nic innego bo musze miec teraz "bezpieczne tabletki" .
i ciągle zatracam się w tym bagnie...
blacknessie pisze:Czy któraś z Was zauważyła u siebie powiększenie piersi
Hmmm, mi piersi powiększyły się, gdy stosowałam Novynette. Gdy brałam Yasmin to zauważyłam, że trochę się zmniejszyły i powróciły do stanu przed pigułkami. Czyli u mnie te pigułki nie miały takiego działania, ale u kogoś innego mogą zadziałać zupełnie inaczej
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
- Pasjonat
A ja mam takie pytanie: Zaczęłam niedawno pierwszy listek Yasmin i są to pierwsze tabletki jakie biorę. Czy mogę po pierwszym listku nie robić przerwy w ogóle (święta, sylwester), czy to nie wpłynie jakoś negatywnie na mój organizm?
"Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi."
- ksiezycowka
- Weteran
Dowiedziałam się ,że wycofali Harmonet ze sprzedazy, bo były jakies wątpliwości co do procesu produkcji. słyszałyście cos o tym?
Nie wycofany a wstrzymane serie tej firmy. Szczegóły masz w temacie "strendil 30" .
blacknessie, teoretycznie możesz nie robić, ale ponieważ to Twoje pierwsze opakowanie i tabletki by wypadało żebyś zrobiła.
Bo sie jorgnęłam ze jem 3 razy tyle co normlanie.
najwygodniej zwalić na tabletki...a potem się mówi, że kobieta jest zła bo ma okres- dziewczyny nie uzurpujcie sobie praw z tego powodu, ze jestescie kobietami
ja teraz biore Yasmin, zrezygnowalam z Harmonetu -bo nie ufam już tej firmie, po oststanich doniesieniach, zreszta wole brac cos nowszego i lepszego.
nie mam do tej pory zadnych skutkow ubocznych - tak samo bylo przy harmonecie. Watpie,zeby sie cos pojawilo u mnie.
Swoja droga coraz wiecej lekarzy przepisuje te tabletki, bo uwazaja, ze sa najlepsze na dostepnych rynku- maja mala dawke hrmonow- tak mowia (zeby nie bylo, ze ja sobie cos wymyslalam sama w domu)
blacknessie pisze:A ja mam takie pytanie: Zaczęłam niedawno pierwszy listek Yasmin i są to pierwsze tabletki jakie biorę. Czy mogę po pierwszym listku nie robić przerwy w ogóle (święta, sylwester), czy to nie wpłynie jakoś negatywnie na mój organizm?
powiem ci tak, to jest napisane w ulotce , na tej która masz w opakowaniu. czytalam swoja ostatnio. i było tam napisane, ze nie trzeba robic tej przerwy (to jest właśnie mechanizm przesuwania krwawień), z tym ze radza, zeby to bylo rzadko.
- ksiezycowka
- Weteran
Gosia... pisze:najwygodniej zwalić na tabletki...
Kurna Gosiu nie odzywaj sie jak nie znasz sprawy, co? Nie wiesz dzieciaku o czym mówisz.
Anielica pisze:było tam napisane, ze nie trzeba robic tej przerwy
No bo nie trzeba, ale tu chodzi o to, że to jej pierwsze opakowanie i wypadałoby je wybrac i zrobić przerwę żeby zobaczyć czy na pewno wszystko u niej ok z ich przyjmowaniem.
blacknessie, sądze ze w tej sytuacji powinnaś po prostu spytać sie lekarza.
- blacknessie
- Pasjonat
moon, i tak zrobię jak pójdę po kolejną receptę Ale jak na razie po 5 tabletkach wszystko jest jak najbardziej w porządku, nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych i mam nadzieję że tak już zostanie
No bo nie trzeba, ale tu chodzi o to, że to jej pierwsze opakowanie i wypadałoby je wybrac i zrobić przerwę żeby zobaczyć czy na pewno wszystko u niej ok z ich przyjmowaniem.
W takiej sytuacji oczywiście nardzo wskazane jest zrobienie przerwy, a ja jej miejscu spróbowałabym z tym ciągłym braniem przy około 3 opakowaniu.
- ksiezycowka
- Weteran
blacknessie pisze:Ale jak na razie po 5 tabletkach wszystko jest jak najbardziej w porządku, nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych i mam nadzieję że tak już zostanie
Też CI tego życzę, ale bywa że skutki uboczne jak np spadek libido czy jak u mnie superapetyt sie pojawiają dopiero po kilku miesiącach brania.
- blacknessie
- Pasjonat
Ale mi właśnie zależy na tym żeby na święta mieć spokój No ale trudno, poradzę sięjeszcze lekarza i najwyżej się jakoś przemęczę. Mam tylko nadzięję że okres się skróci i nie będzie tak bolało
- ksiezycowka
- Weteran
- Pasjonat
- Pasjonat
- Weteran
Tak a propo dlugosci okresu to ja zaobserwowalam pewna totalnie dziwna rzecz.
Moj okres od czasu utraty dziewictwa skrocil z 7 dni sie do 4, jest mniej bolesny i nie tak obfity.
Tabletek nie biore.
Szczerze mowiac, wydawalo mi sie to totalnie nie zwiazane, ale widze to, ze tak powiem, czerwone na bialym. <aniolek2> Hmmm...
Moj okres od czasu utraty dziewictwa skrocil z 7 dni sie do 4, jest mniej bolesny i nie tak obfity.
Tabletek nie biore.
Szczerze mowiac, wydawalo mi sie to totalnie nie zwiazane, ale widze to, ze tak powiem, czerwone na bialym. <aniolek2> Hmmm...
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
- blacknessie
- Pasjonat