I znów te tabletki ...

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

IcemaN
Entuzjasta
Entuzjasta
I znów te tabletki ...

Postautor: IcemaN » 20 lis 2005, 14:57

Przedstawię sprawę krótko i zwięźle :)
Wczoraj o 16.30 moja kobieta punktualnie zjadła trzecią pigułkę z kolejnego opakowania. Byliśmy na imprezie....i tak się niestety złożyło, że ok 23 godziny moja dziewczyna zwymiotowała... czyli minęło 6 godzin 30 min. Teoretycznie tabletka zdążyła się wchłonąć po 3-4 godzinach. Na opakowaniu pisze jednak, że: jeśli zwymiotowałaś po upływie 3-4 godz to tabl. nie zdążyła się wchłonąć, jeśli po 12 godzinach , to nie masz się czym martwić. Pytanie.... co w sytuacji, gdy dziewczyna zwymiotowała po 6.5 h :?

PS. Dwa dni wcześniej kochaliśmy się (bez gumki oczywiście ;) bo pigułki działały :P (ale podstępne kijanki żyją do 72 godzin ;) tak więc moje pytanie brzmi.... czy mamy się czymś martwić... , jak długo stosować ewentualne zabezpieczenie i czy dziewczyna powinna o normalnych porach zażywać kolejne pigułki?

Pozdrawiam serdecznie i proszę o wyczerpujące odpowiedzi ;)
Iceman <browar>

ajjjjjjjjjjjjj..... przepraszam za dwukrotne zamieszczenie swojego posta :/ cosik miałem źle z forum... i tak mi się kliknęło :P
Awatar użytkownika
kina
Maniak
Maniak
Postautor: kina » 30 lis 2005, 00:16

Wg mnie ie ma sie czym martwic....
Wszystko przemija,tak chce przeznaczenie
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
Awatar użytkownika
guli
Maniak
Maniak
Postautor: guli » 30 lis 2005, 09:09

IcemaN pisze:czy mamy się czymś martwić... , jak długo stosować ewentualne zabezpieczenie i czy dziewczyna powinna o normalnych porach zażywać kolejne pigułki?

Raczej nie ma się czym martwić :) ewentualnie poproś dziewczynę, zeby mniej piła ;). Na ulotce powinno być napisane co robić w przypadku wątpliwości - tydzień z dodatkowym zabezpieczeniem.
Grzeczne dziewczynki idą do nieba

Niegrzeczne na ziemi mają swój raj

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”