stediril 30
Moderator: modTeam
- karo_linaRO
- Zaglądający
Może wie ktoś dla czego wycofali stediril 30
Bo ja zamiast stedirilu dostałam rigevidon
Bo ja zamiast stedirilu dostałam rigevidon
- ksiezycowka
- Weteran
stediril 2,50 szkoda ze go wycofali
Żesz cholera to taniej niż wit. C!
Niech ktoś zrefunduje Harmonet!!
Chociaz czy nie tak jest,że refundowane sa te pół antykoncepcyjne tylko?Tzn te które poza tym że zapisuje sie jako tabletki antyciązowe to tez np przez dermatologa na cere?Tak jak Diane 35?
moon, wiesz co? Wcześniej brałam Minulet, byłam zadowolona świetnie sie po nim czyłam, alekosztował 35 zł. Poszłam doginekologa ipoproasiłamo któreś z tabletekrefundowanych
przepisał mi microgynon 21 i lipa. Ciągle mi sie chce jeść i tam pare innych troszke intymniejszych skutków ubocznych... Po miesiącu stosowania znowu zmieniam na minulet... Tylko kurcze nie wiem jak z nim teraz jest bo coś tam ostatnio był wstrzymywany... uwazam ze te drozsze tabletki sa jednak lepsze i podobno delikatniejsze dla naszego organizmu.
przepisał mi microgynon 21 i lipa. Ciągle mi sie chce jeść i tam pare innych troszke intymniejszych skutków ubocznych... Po miesiącu stosowania znowu zmieniam na minulet... Tylko kurcze nie wiem jak z nim teraz jest bo coś tam ostatnio był wstrzymywany... uwazam ze te drozsze tabletki sa jednak lepsze i podobno delikatniejsze dla naszego organizmu.
Diana King - "Shy Guy" (Dancehall MIX)
ROBINHO razem zdziałamy cuda!
ROBINHO razem zdziałamy cuda!
- karo_linaRO
- Zaglądający
- Weteran
- Weteran
- Weteran
- Weteran
kociak pisze:moon hormonet tez ma odpowiednika i jest niedrogi chyba kosztuje 9 zeta ale jak sie boisz brac odpowiedniki
Wiem wiem. Słyszłąm o polskim odpowiedniku i szczerze?Boję sie brać. Przywykłam do tego,że w większości co polskie to chłam.
NEDRAG pisze:ojj jaka ty malo uswiadomiona jestes
Odezwała sie ta uświadomiona o gigantycznych problemach rodem z przedszkola.
nie wiem moja dziewucha pewnie znowów sie obruszy ale to nie prawda jesli jest odpowiednik to znacyz ze ma taki8 sam sklad i taka sama skutecznosc. Czemu uwazasz ze iim tansze tym drozsze.Te tabletki co sa odpowiednikami nie zostaly wymyslone pzrez p0olakó tylko po prostu jest to samo pod inna nazwa, a pozatym moon no nie jestes wyksztalcona w tym temacie podobnie jak ja i lekarz wie co mowi i nie mozesz mowic ze lekarz mowi nieprawde...moon przeciez to jest po prostu smieszne nie jestes lekarzem wiec nie mozesz sie w tej kwestii wypowiedziec
- ksiezycowka
- Weteran
krzyniu pisze:moon no nie jestes wyksztalcona w tym temacie podobnie jak ja i lekarz wie co mowi i nie mozesz mowic ze lekarz mowi nieprawde...moon przeciez to jest po prostu smieszne nie jestes lekarzem wiec nie mozesz sie w tej kwestii wypowiedziec
Wypowiadam się kiedy chcę i w jakiej kwestii chcę. Nie rozumiem co Cie w tym dziwi.
Różnica między lekiem a tańszym odpowiednikiem może być np. taka, że skutki uboczne mogą być inne. Bo skład decydujący o działaniu może i jest taki sam, ale całość trochę inna, chociazby kolor pigułki. W skrajnych przypadkach różowa może komuś służyć, a żółta, mimo że niby to takie samo, szkodzić.
Jeżeli producenta leku podasz do sądu, bo Ci zaszkodził, a jednoczesnie łykałeś odpowiednik, to Ci nikt pozwu nawet nie uzna. Nawet jeśli zaczniesz się tłumaczyć, że przecież skład jest identyczny, opatentowany przez tegoż producenta.
Jeżeli producenta leku podasz do sądu, bo Ci zaszkodził, a jednoczesnie łykałeś odpowiednik, to Ci nikt pozwu nawet nie uzna. Nawet jeśli zaczniesz się tłumaczyć, że przecież skład jest identyczny, opatentowany przez tegoż producenta.
- ksiezycowka
- Weteran
moon pisze:Wiem wiem. Słyszłąm o polskim odpowiedniku i szczerze?Boję sie brać. Przywykłam do tego,że w większości co polskie to chłam.
Moon musisz zapytać swojego lekarza ale ja biorę odpowiednik i jestem zadowolona z niego po pierwsze ze jest o polowe tańszy i tak samo skuteczny myślę ze nie masz się czy martwic
- ksiezycowka
- Weteran