Czy moge przyśpieszyć okres?
Moderator: modTeam
Czy moge przyśpieszyć okres?
Mam pytanie , wiem że okres można opóźnić biorąc poprotu kolejne tabletki z następnego opakowania ale czy moge np nie wziąść 2 ostatnich tabletek z opakowania żeby dostać okres 2 dni wcześniej 
Życie jest ograniczone, ale miłość
niewyczerpana.
niewyczerpana.
JuStYśKa pisze:wiem że okres można opóźnić biorąc poprotu kolejne tabletki z następnego opakowania ale czy moge np nie wziąść 2 ostatnich tabletek z opakowania żeby dostać okres 2 dni wcześniej
tak jak mowi Mikaa, w taki sposob to nie dziala. Organizm najprawdopodobniej potraktuje to sobie jako zapomnienie tabletki.
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
moon pisze:NIe możesz przyspieszyć sobie okresu.
picie czarnej malwy przyspiesza okres. ale taka dokladnosc jaka sobie zyczysz to niemozliwe, bo musisz zaczac jakis tydzien przed okresem lub wczesniej , ale nigdyn iemasz pewnosci o ile dni wczesniej dostaniesz. Musialyby sie wypowiedziec dziewczyny ktore stosowaly, ja nie stosowalam, ale moja przyjaciolka "przesunela" sobie okres za pamoca malwy o kilka dni naprzod, z uwagi na (glupi powod) wyjazd z facetem w gory
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
- Weteran
JuStYśKa pisze:czy moge np nie wziąść 2 ostatnich tabletek z opakowania żeby dostać okres 2 dni wcześniej
jak najbardziej tak (to zdanie mojego lekarza)
i wcale nie zaburza to działania antykoncepcyjnego!
co wiecej każda zapomniana tabletka w 3-cim tygodniu brania tabletek też nie zaburza
także mozesz cykl brania tabletek zakończyć nawet na 15-tej tabletce i wszystko bedzie ok
TAK, bodajrze nawet na ulotce od tabeletek jest napisane, że jeśli zapomniałaś tabletke z 1go lub 2go tygodnia ich brania, to dodatkowo się zabezpiecz
jeśli zapomniana tabletka jest z 3go tygodnia, to możesz przerwać ich branie i nie musisz stosować dodatkowego zabezpieczenia a po 7dniowej przerwie brać nowe opakowanie
jeśli zapomniana tabletka jest z 3go tygodnia, to możesz przerwać ich branie i nie musisz stosować dodatkowego zabezpieczenia a po 7dniowej przerwie brać nowe opakowanie
nata pisze:jeśli zapomniana tabletka jest z 3go tygodnia, to możesz przerwać ich branie i nie musisz stosować dodatkowego zabezpieczenia a po 7dniowej przerwie brać nowe opakowanie
ehkmm ja mam na ulotce, to ze jesli zapomni sie tabletki w 3 tygodniu to nalezy nie robic przerwy, dokonczyc to opakowanie, zaczac od razu nowe i 7 dni dodatkowe zabezpieczenie.
Mojej kobiecie krwawienie przypada akurat na sobotę. Problem polega na tym, że tego dnia musi iść do pracy (weekendowa praca). Troszkę się tam musi nadźwigać i sam fakt krwawienia jest tu dość kłopotliwy (dochodzą do tego czasami bóle brzucha). Tabletki przestaje brać we wtorek.
Pytanie: w jaki sposób można zmienić datę brania tej ostatniej tabletki? (tak żeby nie zrobiło jej to krzywdy)
Pytanie: w jaki sposób można zmienić datę brania tej ostatniej tabletki? (tak żeby nie zrobiło jej to krzywdy)
Sztuką jest nie szukając nigdy siebie,
iąż na nowo się odnajdywać.

- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
Soul pisze:Chodziło mi o to żeby zmienić dzień brania ostatniej tabletki. Tak żeby nie był to wtorek.
Tabletki lyka sie w cyklach 21 dniowych. Nie mozna wziac 19, 22 czy 25 bo nam tak pasuje.
Mozna tylko 21, 42, 63 etc. Mozna natomiast skrocic przerwe i wtedy po nastepnym opakowaniu nie bedzie sie konczyc we wtorek a np. w piatek.
Po szczegoly odsylam do ulotki.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
moon pisze:W ulotce o tym ni maTzn o tym skracaniu przerwy.
A masz jeszcze jakas ulotke od Yasmin? To odsylam na strone 56 do tematu "Postepowanie w przypadku zamiaru zmiany dnia, w ktorym rozpoczyna sie krwawienie".
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran