Niechodzi mi o lata przezyte tylko o epoke tzn. jak by ktos niewiedzial 1 wiek = 100 lat
Sposoby antykoncepcji z dawna.
Moderator: modTeam
Sposoby antykoncepcji z dawna.
No A mianowicie mam pytanie na ktore niemoglem nigdzie znalesc odpowiedzi Chcialbym sie dowiedziec w jaki sposob zabespieczaly sie kobiety przed ciaza w 16, 17 czy 18 wieku.
Niechodzi mi o lata przezyte tylko o epoke tzn. jak by ktos niewiedzial 1 wiek = 100 lat
tu troszeczke jest na ten temat : http://www.schering.pl/aith_antykoncepcja_historia.php
to z innej stronki: "Np. rozcierano ciernie akacji, mieszano z miodem i roztartymi daktylami i wprowadzano mieszankę do pochwy za pomocą włókien bawełny.
Rzymianki próbowały wkładać do pochwy korki z różnych korzeni, globulki ulepione z odchodów krokodyla.
Kobiety zamieszkujące Oceanie stosowały okłady z pająków, zatykały pochwę algami i wodorostami.
Dziewczęta chińskie i japońskie stosowały krążki z delikatnego papieru bambusowego i kapturki ze skóry owocu granatu.
W Niemczech i na Węgrzech stosowano krążki z pszczelego wosku.
Starożytni stosowali również prezerwatywy z jelit zwierzęcych i rybich pęcherzy.
Indianie zaś stosowali prezerwatywy ze skóry węża."
to z innej stronki: "Np. rozcierano ciernie akacji, mieszano z miodem i roztartymi daktylami i wprowadzano mieszankę do pochwy za pomocą włókien bawełny.
Rzymianki próbowały wkładać do pochwy korki z różnych korzeni, globulki ulepione z odchodów krokodyla.
Kobiety zamieszkujące Oceanie stosowały okłady z pająków, zatykały pochwę algami i wodorostami.
Dziewczęta chińskie i japońskie stosowały krążki z delikatnego papieru bambusowego i kapturki ze skóry owocu granatu.
Starożytni stosowali również prezerwatywy z jelit zwierzęcych i rybich pęcherzy.
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Pegaz pisze:Szkoda tych dziewczyn..tylko sie podtruwały..
One nie byly nawet tego swiadome
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
- Sir Charles
- Weteran
Chili pisze:Yasmine, O co chodziło z tym szkłem w pochwie?! Jak niby to miało chronić przed ciążą?
Ja mysle, ze to tylko taki glupi przesąd
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Elspeth pisze:Rzymianki próbowały wkładać do pochwy korki z różnych korzeni, globulki ulepione z odchodów krokodyla.
a jak leczyly infekcje ? Rany, to straszne.
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
Yasmine pisze:Kobiety wkladaly sobie potluczone szklo do pochwy
No to akurat mogło być skuteczne. Mało który facet pewnie dotrwał do wytrysku
I teraz rozumiem już opowieść kolegi z lat szkolnych, który na pewnym Jarocińskim festiwalu trafił na laskę z... żyletką w pochwie. Ta fascynacja gothikiem...
Biedak cierpiał strasznie a przy tym umierał ze wstydu w szpitalu

Grzeczne dziewczynki idą do nieba
Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”