stosunek w dzien ukończenia okresu - ciąża?
Moderator: modTeam
stosunek w dzien ukończenia okresu - ciąża?
Mojej dziewczynie skończył się okres i w ten sam dzień doszło do stosunku z pełnym wytryskiem w głąb jej pochwy. Sądzicie że w takim przypadku jest możliwe zajście w ciążę? Ostatnio sporo o tym czytałem i dowiedziałem się że po okresie jajeczko musi dojrzeć i wyjść zanim dopłynie do niego plemnik a to zabiera ok. 14 dni. Trochę się uspokoiłem lecz dlaczego nadal odczuwam lęk? Dla mnie to niemożliwe by mogła zajść w taki dzień ale wolę zapytać Was pecjalistów 
Krwawienie trwa u niej ok 5-6 dni ale ma bardzo duże stresy w pracy i poza nią dlatego też ma nieregularne cykle. Krwawienie u kobiet jest sposobem (ja czytałem) na oczyszczenie niezapłodnionego jajeczka. Dopiero po nim następuje kolejne jajeczkowanie przygotowujące do zapłodnienia. Wydaje mi się nadal że w taki dzień po zakończeniu krwawienia tego jajeczka jeszcze nie ma więc dokąd ten plemnik ma dopłynąć? Chyba że nie doczytałem albo czegoś nie rozumiem?
Po zakończeniu okresu są dni względnie niepłodne..zapłodnienie jest możliwe ale jego prawdopodobieństwo nie jest największe.Ostatnio czytałem o wynikach pewnych badań że prawdopodobieństwo zajcą w ciąże w te akurat dni względnie niepłodne jest większe niż dotychczas sądzono jednak nadal jest niewielkie w przypadku kobiet z regularnym cyklem.
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Dziękuję wszystkim za wypowiedzi na ten temat. Macie pewnie racje pisząc że prawdopodobieństwo zajścia w tych dniach istnieje. Jednak nadal nie rozumiem kwestii co ma zapłodnić plemnik skoro komórka jajowa co dopiero się twoerzy. Jakby nie było moja dziewczyna wczoraj dostała okres i wszystko jest git!.
Pozdrawiam wszystkich
Pozdrawiam wszystkich
sabinka pisze:hehe ale spokojnie, to jest przypadek jeden na milion
Zadziwiające jest to że pomimo tego iż tyle napisano na tym forum o ryzyku poczęcia w trakcie okresu to niektórzy ciągle w to nie wierza
a szansa jest dużo większa niż jeden na milion :p
Andrew pisze:MoJE PYTANIE BRZMI ? CZY WIECIE DLACZEGO TAK SIE DZIEJE
Dlaczego jest taka szansa?
Ano dlatego że owulacja może podkreślam może wystąpić od razu po okresie a jeśli się seksi w czasie okresu to pomimo wszystko może zostać nasienie i dojść do zapłodnienia-ot dlaczego <aniolek2>
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”