leki indukujące enzymy wątrobowe

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
leki indukujące enzymy wątrobowe

Postautor: mikaaa » 03 paź 2005, 22:25

mma pytanko na tabletkach napisali że takie leki moga zmniejszyć działalnośc tabletek, no ale po ludzku jakie to np. leki??
albo leki indukujące enzymy mikrosomalne
I jeszcze jedno czy tabletki odchudzające moga miec jakis wpływ na działanie tabletek anty??
you touch me
in special places...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 03 paź 2005, 22:32

mikaaa pisze:mma pytanko na tabletkach napisali że takie leki moga zmniejszyć działalnośc tabletek, no ale po ludzku jakie to np. leki??

antybiotyki

mikaaa pisze:I jeszcze jedno czy tabletki odchudzające moga miec jakis wpływ na działanie tabletek anty??

gdzies czytalam,ze moga. Ze niby tabletki odchudzajace przyspieszaja metabolizm i tym samym szybciej tabletka moze zostac "zuzyta".
Nie wiem czy to sie trzyma kupy, ale gdzies to czytalam :?
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 03 paź 2005, 22:38

Yasmine pisze:
mikaaa pisze:mma pytanko na tabletkach napisali że takie leki moga zmniejszyć działalnośc tabletek, no ale po ludzku jakie to np. leki??

antybiotyki

kurcze na tej ulotce tak pisze ze noramlnie nie wiem, boje sie brac jakiekolwiek lekrastwa.pisze tam antybiotyki ale oprócz tego jeszcze sa własnie wymienione takie leki i zastanawiałam sie co to, myslałam ze to moze ranigast czy cos w tym stylu <aniolek2>

ostatnio zastanawialam sie nawet czy tabletki które biore na paznokcie ze skrzypem , maja jakis wpływ na to bo tam pisze ze tez poprawiaja pzemiane materii

A co do tabletek na odchudzanie to sie zastanawiam bo miałam zamiar soebie lupic bo pomimo ze ostatnio nie jem wiecej ani nic to troszku przytyłam , noi boje sie ze to bedzie miało jakis wpływ na skutecznośc...
you touch me

in special places...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 03 paź 2005, 22:42

mikaaa pisze:myslałam ze to moze ranigast czy cos w tym stylu

nie, nie
inne niz antybiotyki to np. tabletki nasenne moga powodowac interakcje

mikaaa pisze:ostatnio zastanawialam sie nawet czy tabletki które biore na paznokcie ze skrzypem , maja jakis wpływ na to bo tam pisze ze tez poprawiaja pzemiane materii

ja biore skrzyp od dawna i tabletki tez biore :)

mikaaa pisze:A co do tabletek na odchudzanie to sie zastanawiam bo miałam zamiar soebie lupic bo pomimo ze ostatnio nie jem wiecej ani nic to troszku przytyłam

to po co Ci tabletki na odchudzanie ?
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 03 paź 2005, 22:47

no moze troche schudne , pocwicze wiecej i beda lepsze efekty , bo mi trudno zrzucić jesli przytyje dlatego musze sie pilnować zeby potem sie nie meczyc - lepiej zapobiegac
you touch me

in special places...

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”