Tabletki a palenie... Prosze o pomoc!
Moderator: modTeam
Tabletki a palenie... Prosze o pomoc!
Cześć! Mam ogromna prosbe... W tym miesiacu zaczelam brac tabletki antykoncepcyjne\"novenette\". W ulotce przeczytalam ze palenie moze obnizac skutecznosc, jednak mimo tego iz pale i moja ginekolog wie o tym- wypisala mi je. Czy wie ktos cos wiecej na ten temat? Czy powaznie palenie papierosow moze obnizac dzialanie tych tabletek?? Prosze o rade, bo naprawde nie wiem co mam zrobic.
biore novynette prawie od roku i przy tym dosc duzo pale. jeszcze nie mam dzidziusia.
z tego co mi wiadomo palenie nie obniza skutecznosci, za to podwyzsza ryzyko roznych chorob.
z tego co mi wiadomo palenie nie obniza skutecznosci, za to podwyzsza ryzyko roznych chorob.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Palenie papierosów ma duży wpływ na wystapienie powikłan przy stosowaniu tabletek anty.
Dlatego palącym kobietom po 35 roku zycia nie należy przepisywac hormonów.(wzrost krzepliwości krwi i w związku z tym możliwość zakrzepów)
Palenie nie obniża skuteczności tabletki antykoncepcyjnej.
Dlatego palącym kobietom po 35 roku zycia nie należy przepisywac hormonów.(wzrost krzepliwości krwi i w związku z tym możliwość zakrzepów)
Palenie nie obniża skuteczności tabletki antykoncepcyjnej.
"Obwiniamy świat o monotonię życia, o wlasne porazki, zapominajac, ze sami pozwolilismy umknac tej poteznej sile, ktora wszystko usprawiedliwia-Agape przyjmujacej postac entuzjazmu
"
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”