Ciąża po tabletkach
Moderator: modTeam
Ciąża po tabletkach
Mam pytanko do szanownych forumowiczów!! Jak zabezpieczacie się przed ciążą po zakonczeniu brania tabletek?? Czy sama "gumka " wystarczy?? Podobno jak sie tablety odstawi to jest wieksze ryzyko wpadki....co sądzicie na ten temat??
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
Oczywiście ze mozna.....i tak tez zrobie!! Tylko ze szprycuje sie tymi hormonami grubo ponad dwa lata
dam troche ochlonąc mojemu organizmowi!! Czekam tylko az moja lekarka powróci z chorobowego....trche przerwy w braniu tabsikow na pewno nie zaszkodzi!! A zabezpieczac sie jakoś trzeba, dlatego zapytałam....
Wszystko przemija,tak chce przeznaczenie
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
Mia pisze:powiedziec ze sie stresuje Eeee.. no ten tego... bo nie lubie prezerwatyw, zdecydowanie mniejsza przyjemnosc odczuwam no i generalnie tzreba bardziej uwazac... wrrr.
bo przez 4 lat przyzwyczilas sie i swojego partnera do wygody
Ja mialam stresa tylko na poczatku....teraz juz jest oki!!
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
Masz racje....podczas gry wsteonej zatem trzeba rowniez uwazac
Nie stresuj sie tak bo po odstawieniu tabletek bedziesz unikala zblizen bo bedziesz sie bala....po prostu teraz bedzie musieli bardziej uwazac, ale to wcale nie przeszkadza w uprawianiu sexu!!
Ja sie juz przyzwyczailam ze moj facet nie moze juz konczyc w srodku...i sama mu o tym przypominam, bo roznie bywa
Chyba ze robimy to z gumka.....
Bedzie dobrze zobaczysz
Nie stresuj sie tak bo po odstawieniu tabletek bedziesz unikala zblizen bo bedziesz sie bala....po prostu teraz bedzie musieli bardziej uwazac, ale to wcale nie przeszkadza w uprawianiu sexu!!
Ja sie juz przyzwyczailam ze moj facet nie moze juz konczyc w srodku...i sama mu o tym przypominam, bo roznie bywa
Chyba ze robimy to z gumka.....
Bedzie dobrze zobaczysz
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
kina pisze:No bedzie juz ze 4 miesiace jak juz nie biore tabletek.....
4 miesiące = 2 jajeczkowania na jajnik. O ile pamiętam to daaaawno temu co kilka lat lekarz zalecali dwa miech przerwy co kika lat.
Jeszcze jakiś czas nie masz się czym przejmować. Obecne środki zawierają tak minimalną dawkę hormonów, ze spokojnie można je łykać nawet 10 lat bez przerwykina pisze:Tylko ze szprycuje sie tymi hormonami grubo ponad dwa lata dam troche ochlonąc mojemu organizmowi!!
kina pisze:Jak zabezpieczacie się przed ciążą po zakonczeniu brania tabletek??
Jeżeli jednak ma Ci to poprawić samopoczucie to może być spiralka. Wprawdzie jednorazowo wychodzi dość drogo, jest mniej skuteczna od pigułek i ogólnie dość podła w użyciu to wszystko jest lepsze od prezerwatyw

Grzeczne dziewczynki idą do nieba
Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
guli pisze:Jeszcze jakiś czas nie masz się czym przejmować. Obecne środki zawierają tak minimalną dawkę hormonów, ze spokojnie można je łykać nawet 10 lat bez przerwy
tak nie do konca, przez kilka lat brania tabletek odstawia sie je rowniez na pare lat to rozne skutki uboczne moga byc...
Na samych ulotkach przy tabletkach mozna o tym przeczytac.....na moich bylo napisane ze powoduja nawet pogorszenie sie wzroku itp....ogladalm ostanio jakis program o kobietach ktore przez kilka lat braly tabletki!! Az w szoku bylam, rak piersi, slepota, kakies uczulenie typu plamy na skorze itp....
guli pisze:eżeli jednak ma Ci to poprawić samopoczucie to może być spiralka. Wprawdzie jednorazowo wychodzi dość drogo, jest mniej skuteczna od pigułek i ogólnie dość podła w użyciu to wszystko jest lepsze od prezerwatyw
Spirale lekarz mi zalecal dopiero po urodzeniu dziecka....ale ja juz sie do gumek znowu oprzyzwyczilam
Teraz moze sie zastanowie nad tymi plasterkai anty....
Ale to sie jeszcze zobaczy <browar>
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
Spotkałem kobiete w komisie , klientkę (to w kwesti nieszkodliwosci tabletek hormonalnych) z plamami na ciele (wielkie placki ciemniejszej skóry ) mówie do niej ooo przesadziła Pani z solarium
? Pna na to , ze nie ze to od tabletek anty , zapytałem po jakich to sie stało ? ...odpowiedz , a nie uwaza Pan ze to nie dyskretne pytanie ? pytam dlaczego ? obraziła sie ! <aniolek2>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
a jak chciałam zadać nieco inne pytanie
biorę tabletki od 5 miesięcy, niedługo mój chłopak chce wyjechac na 2-3 miesiące za granice, i zastanawiam się czy opłaca się robić jakaś przerwe w braniu tabletek?w tym przypadku. Boje się że jak odstawie to będe mieć jakieś problemy z przywróceniem harmoni mojemu organizmowi i nie zdądzy się to nawet ustatkowac w ciągu tych 3 miesięcy. jak narazie problemów z tabletkami nie miałam.
czy robiłyście sobie kiedyś dziewczyny taką nie za długą przerwę, no i jak mniej więcej wyglądały wasze reakcjie zaraz po odstawieniu(wiem że u każdego to jest inaczej- ale chciałbym wiedzieć)
biorę tabletki od 5 miesięcy, niedługo mój chłopak chce wyjechac na 2-3 miesiące za granice, i zastanawiam się czy opłaca się robić jakaś przerwe w braniu tabletek?w tym przypadku. Boje się że jak odstawie to będe mieć jakieś problemy z przywróceniem harmoni mojemu organizmowi i nie zdądzy się to nawet ustatkowac w ciągu tych 3 miesięcy. jak narazie problemów z tabletkami nie miałam.
czy robiłyście sobie kiedyś dziewczyny taką nie za długą przerwę, no i jak mniej więcej wyglądały wasze reakcjie zaraz po odstawieniu(wiem że u każdego to jest inaczej- ale chciałbym wiedzieć)
norlamalna sprawa, tez bym sie spytrala, co za tabletki brala...nie rozumiem, dlaczego sie dziwisz?
Ja bym mu w ogóle nie zareagowala na kogos kto mi jakies dziwne aluzje robi co do solarium itp. nie powinno obcego faceta obchodzic skad mam jakies plamy albo cos!! Kobieta i tak pewnie zle sie czula ze z jakimis plamami musi chodzic, a tu jeszcze takie pytanie....
aguśka pisze:zastanawiam się czy opłaca się robić jakaś przerwe w braniu tabletek?w tym przypadku.
Ja nie widze sensu w robieniu takiej przerwy....
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
nie uwazasz ze to jest dziwne?
Nie wiem....moze i dziwne, ale nie mam pojecia jak ja bym zareagowala. Tak samo jest z choroba. Wyobraz sobie sytacje ze ktos ma raka....i pytasz go dlaczego tak zle wyglada co sie stalo itp....ten ktos Ci odpowiada ze jest chory a dopiero moze sie zdenerwowac jak zapytasz na co...i tak jest przewanie, denerwujemy sie wtedy gdy ktos za bardzo zaczyna ingerowac w nasze sprawy, przynajmniej ja tak mam
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”