Czy częste oddawanie moczu może oznaczać ciąże?
Moderator: modTeam
Czy częste oddawanie moczu może oznaczać ciąże?
Czesc !
Mam małą schizkę że tak sie wyraże. Jednak zacznę od początku.
Stosuje tabletki Harmonet, dziś wezmę ostatnią tabletkę z 4 opakowania.
Jednak na początku 3 opakowania miałam problemy żołądkowe(biegunkę). Wziełam 2 tabletkę z 3 opakowania o 22,a o 23 miałam biedunkę, ratowałam sie węglem, o 2 w nocy,kiedy biegunka ustała wziełam kolejną tabletkę z opakowania(3) bo obawiałam sie że tą poprzednią wydaliłam. Jednak jest jeszcze jeden problem, mianowicie dzień wcześniej kochałam sie ze swoim chłopakiem. I obawiam sie ciąży.
Dodam jeszcze że z powodu wakacji nie zrobiłam przerwy pomiędzy 3 a 4 opakowaniem.
Leczyłam sie Furaginum i jakieś 3 dni temu kuracja sie zakończyła(trwała 5 tygodni).
Boje sie o to że jestem w ciąży bo od jakiś 3 dni bardzo często oddaje mocz, bolą mnie piersi( ale to zrzucam na barki źle dobranych tabletek, bo niedługo je zmieniam),czuje sie ogólnie dobrze,nie jestem śpiąca nie wymiotuje .Ale to siusianie mnie martwi,nie odczuwam bólu przy oddawaniu moczu,a parcie nie jest takie silne,po prostu czuje że musze iść do toalety.
Czy to że miałam wtedy tą biegunkę, i zastosowałam węgiel,a dzien wczesniej kochałam sie może oznaczać ze moge być w ciąży?
Naczytałam sie już troche o pierszych objawach i wśród nich było właśnie częste oddwanie moczu.
Prosze poradźcie mi coś.
Dodam jeszcze że dziś wydarzyło sie coś niepokojącego.
W nocy obudziłam sie bo zrobiło mi sie strasznie słabo,miałam zartoty głowy, myślałam że zemdleje,głowa mnie bolała. Musiałam otworzyc szerokookno i wdychac świeże powietrze zeby dojsc do siebie. Byłam taka słaba że nie mogłam sie podnieść z łożka.
Dziś rano sie obudziłam i jest lepiej,ale nadal jest mi słabo.
Czy to może oznaczac że to jednak ciąża? Ze ta biegunka,węgiel mogła spowodować osłabienie działania tabsów?
Czy to że nawet wziełam dodatkowo jeszcze jedną tabletkę nie pomogło i ciąża jest możliwa??
Mam małą schizkę że tak sie wyraże. Jednak zacznę od początku.
Stosuje tabletki Harmonet, dziś wezmę ostatnią tabletkę z 4 opakowania.
Jednak na początku 3 opakowania miałam problemy żołądkowe(biegunkę). Wziełam 2 tabletkę z 3 opakowania o 22,a o 23 miałam biedunkę, ratowałam sie węglem, o 2 w nocy,kiedy biegunka ustała wziełam kolejną tabletkę z opakowania(3) bo obawiałam sie że tą poprzednią wydaliłam. Jednak jest jeszcze jeden problem, mianowicie dzień wcześniej kochałam sie ze swoim chłopakiem. I obawiam sie ciąży.
Dodam jeszcze że z powodu wakacji nie zrobiłam przerwy pomiędzy 3 a 4 opakowaniem.
Leczyłam sie Furaginum i jakieś 3 dni temu kuracja sie zakończyła(trwała 5 tygodni).
Boje sie o to że jestem w ciąży bo od jakiś 3 dni bardzo często oddaje mocz, bolą mnie piersi( ale to zrzucam na barki źle dobranych tabletek, bo niedługo je zmieniam),czuje sie ogólnie dobrze,nie jestem śpiąca nie wymiotuje .Ale to siusianie mnie martwi,nie odczuwam bólu przy oddawaniu moczu,a parcie nie jest takie silne,po prostu czuje że musze iść do toalety.
Czy to że miałam wtedy tą biegunkę, i zastosowałam węgiel,a dzien wczesniej kochałam sie może oznaczać ze moge być w ciąży?
Naczytałam sie już troche o pierszych objawach i wśród nich było właśnie częste oddwanie moczu.
Prosze poradźcie mi coś.
Dodam jeszcze że dziś wydarzyło sie coś niepokojącego.
W nocy obudziłam sie bo zrobiło mi sie strasznie słabo,miałam zartoty głowy, myślałam że zemdleje,głowa mnie bolała. Musiałam otworzyc szerokookno i wdychac świeże powietrze zeby dojsc do siebie. Byłam taka słaba że nie mogłam sie podnieść z łożka.
Dziś rano sie obudziłam i jest lepiej,ale nadal jest mi słabo.
Czy to może oznaczac że to jednak ciąża? Ze ta biegunka,węgiel mogła spowodować osłabienie działania tabsów?
Czy to że nawet wziełam dodatkowo jeszcze jedną tabletkę nie pomogło i ciąża jest możliwa??
Madzik23 pisze:Czy to że miałam wtedy tą biegunkę, i zastosowałam węgiel,a dzien wczesniej kochałam sie może oznaczać ze moge być w ciąży?
Jak dla mnie nie. Tylko biegunka wieeeelogodzinna i na prawde ostra moze spowodowac oslabienie dzialania antykoncepcyjnego.
Madzik23 pisze:Naczytałam sie już troche o pierszych objawach i wśród nich było właśnie częste oddwanie moczu.
Juz nie raz pisalismy,ze kobieta ktora podejrzewa ciaze, potrafi wszystkie objawy przypasowac do siebie.
Madzik nie panikuj. Jak dla mnie w ciazy nie jestes. A jak jestes taka niebewna i sie boisz to zrob test.
dzięki Yasmine
Nie wiem czy to moja wybujała wyobraźnia ale dziś wydawało mi sie że mnie mdli rano. Niech to krwawienie sie pojawi wreszcie.
Mam nadzieje że masz racje. Bo to chyba byłby niezły pech żeby zajść w ciąże stosując tabletki. Dzięki jeszcze raz
Czy ktoś z forumowiczów mógłby sie jeszcze wypowiedzieć?
Nie wiem czy to moja wybujała wyobraźnia ale dziś wydawało mi sie że mnie mdli rano. Niech to krwawienie sie pojawi wreszcie.
Mam nadzieje że masz racje. Bo to chyba byłby niezły pech żeby zajść w ciąże stosując tabletki. Dzięki jeszcze raz
Czy ktoś z forumowiczów mógłby sie jeszcze wypowiedzieć?
fifi tylko to zatrucie miało miejsce jakies 2 miesiące temu. Nie sądze żeby to miało na mnie teraz jeszcze wpływ. Dziękuje za ciepłe słowa. Musze sie odstresować.
Przeczytałam gdzieś że w ciąży produkuje sie więcej śliny, a u siebie zauważyłam że częściej przełykam.... Czy ja zawsze sie bede tak denerwować? Dziś np nie moge patrzeć na słodkie ciastka.... Niech to sie wszystko już skonczy.
Jak sie mam tak cały czas denerwować to w nosie mam sex. <boje_sie>
Przeczytałam gdzieś że w ciąży produkuje sie więcej śliny, a u siebie zauważyłam że częściej przełykam.... Czy ja zawsze sie bede tak denerwować? Dziś np nie moge patrzeć na słodkie ciastka.... Niech to sie wszystko już skonczy.
Jak sie mam tak cały czas denerwować to w nosie mam sex. <boje_sie>
Madzik też tak się ostatnio wkręcałam. (głupia ja). Biegałam często do toalety i już zaczynałam mieć czarne myśli. Do tego inne objawy wykryłam typu mdłości , krwawienia implantacyjne i inne takie. Doszło do tego, że i brzuch mi się wydawał większy. Ale czego kobieta sobie nie wmówi
Dziś dostałam okres i sama się z siebie śmieje, że taka panikara ze mnie <glupek> U Ciebie tez bedzie dobrze zobaczysz
<browar>

** Kocham życie**
Jak na moje oko to raczej sa male szanse zebys w ciazy byla, ale ja sie w sumie nie znam, najlepiej zrobisz jesli zrobisz sobie test bedziesz spokojniejsza
nio i trzymam kciuki zeby bylo ok, daj znac jaki wynik <browar>
a tak btw nie odchudzalas sie ostatnio
a tak btw nie odchudzalas sie ostatnio
Gdzie jestescie przyjaciele moi? Odplyneli w sinej mgle... Kogo to obchodzi kiedy boli?
Tylko Ciebie... kiedy idzie zle
Tylko Ciebie... kiedy idzie zle
czesc, no krwawienie dostaje zazwyczaj 3 lub 4 dnia. dziś 3 i na razie nic. ;-(
Ostatnio zmieniony 28 sie 2005, 10:44 przez Madzik23, łącznie zmieniany 2 razy.
Ja w zeszlym roku ze 4 razy bralam pod rzad i nie mialam problemow z okresem.
Za to potem okazalo sie, ze mialam zle dobrane tabletki i rozwalily mi nieco uklad hormonalny. Odstawilam tabletki na troche i mialam okres dopiero po 2 miesiacach. Ale to nie bylo przez branie pod rzad - 2 ginekologow to potwierdzilo. Tylko przez zle tabletki...
Za to potem okazalo sie, ze mialam zle dobrane tabletki i rozwalily mi nieco uklad hormonalny. Odstawilam tabletki na troche i mialam okres dopiero po 2 miesiacach. Ale to nie bylo przez branie pod rzad - 2 ginekologow to potwierdzilo. Tylko przez zle tabletki...
Madzik23 pisze:Dzięki wszystkim ,na razie czekam. Staram sie w spokoju,żeby dodatkowo nie wpływać na opoźnienie krwawienia
Wydaje mi sie,ze jesli sie bierze tabletki to stres nie ma nic wspolnego z opoznieniem krwiawienia. Bo to nie jest prawdziwy okres a tylko krwawienie wywolane przerwa w braniu tabletek. "okres" powienien wystapic jesli nawet sie stresujemy. Ale moze sie myle
Yasmine pisze:Madzik23 pisze:Dzięki wszystkim ,na razie czekam. Staram sie w spokoju,żeby dodatkowo nie wpływać na opoźnienie krwawienia
Wydaje mi sie,ze jesli sie bierze tabletki to stres nie ma nic wspolnego z opoznieniem krwiawienia. Bo to nie jest prawdziwy okres a tylko krwawienie wywolane przerwa w braniu tabletek. "okres" powienien wystapic jesli nawet sie stresujemy. Ale moze sie myle
Wlasnie tez mi sie tak wydawalo...Ale pewna nie jestem

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”