zamieszanie w tabletkach

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Teardrop
Entuzjasta
Entuzjasta
zamieszanie w tabletkach

Postautor: Teardrop » 18 sie 2005, 14:33

mam pewien problem:
w poniedziałek zazyłam tabletke o ok.18(tak jak zwykle),nastepną wzięłam dopiero o 4 rano w srode(czyli jeszcze limit "12 godzin"nie minął). w srode kochałam się kilka razy.pozniej postanowilam ze przestane brac w ogóle,bo strasznie bolały mnie nogi,mialam bole glowy(zakrzpica?:/ )jednak(moja glupota!!)nie doczytalam ze jezeli w tygodniu poprzedzajacym przerwanie brania tabletek uprawialo sie seks to jest zagrozenie ciązy.dlatego chce zazyc tą brakującą tabletke,tylko nie wiem jak mam to zrobic i liczyc.bo zayzje dzisiaj dwie (wg ulotki).tylko nie wiem jak to jest:minelo juz 12 godzin czy nie?mam liczyc od ostatniej tabletki czyli od tej ktora zazylam o 4 rano,czy liczyc jakos od tej ktora zazylam w poniedzialek?wiem ze to troche zamotane ale mam nadzieje ze zrozumiecie.dzieki.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 18 sie 2005, 14:46

Po kolei.
ostatnia tabletke wzielas o 4(w srode) a powinnas o 18 i od tej godziny liczymy(od 18 we wtorek!). Dzisiaj mamy czwartek i jest prawie 15. wiec minelo prawie 48 godzin! Dobrze mowie ?
Awatar użytkownika
Teardrop
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Teardrop » 18 sie 2005, 14:49

tak,ale juz tej w srode nie wzielam.

[ Dodano: 2005-08-18, 14:50 ]
zazylam juz tą ze srody i co mam teraz z kolejną zrobic?zazyc o normalniej porze?czyli o 18 dzisiaj?
W walce o lepsze życie czas mija mi. Od narzekania nie wyzdrowiał jeszcze nikt. Załamałeś się - to wykopałeś sobie grób. Chcesz odpoczywać, to nie czekaj tylko coś w tym celu rób
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 18 sie 2005, 14:59

Czekaj to zamotane. Niech pomysle :D.
Powinnas wziac wczoraj tabletke i 18,ale nie wzielas. I o ktorej dzis wzielas ta wczorajsza zapomniana ??
I powiedz mi ktora to byla tabletka w opakowaniu(ktory tydzien przyjmowania tabletek?), bo to wazne.
Awatar użytkownika
Teardrop
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Teardrop » 18 sie 2005, 15:02

dzis wzielam o ok.14:30,to byla 16 tabletka.sorki jesli nie odpisuje bo net mi sie pieprzy:/
W walce o lepsze życie czas mija mi. Od narzekania nie wyzdrowiał jeszcze nikt. Załamałeś się - to wykopałeś sobie grób. Chcesz odpoczywać, to nie czekaj tylko coś w tym celu rób
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 18 sie 2005, 15:08

No to spoznienie miesci sie w granicach 12-24 godziny. W takim razie w 3 tygodniu brania tabletek: natychmiast zazyj zapomniana tabletke (to zrobilas) nawet jesli oznacza to przyjecie dwoch naraz. Kolejne przyjmuj codziennie o zwyklej porze (czyli dzis normalnie o 18 ). Nowe opakowanie zacznij juz nastepnego dnia po wzieciu ostatniej drazetki z aktualnego opakowania(bez 7dniowej przerwy).
Ale ty chcesz przestac juz brac tabletki, wiec chyba nowego opakowania w ogole nie zaczniesz ??
Awatar użytkownika
Teardrop
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Teardrop » 19 sie 2005, 01:41

tzn nie chce calkiem przestac tylko chce zmienic,poniewaz po tych mam okropne bóle nóg i problemy z oddychaniem.byłam dzisiaj u lekarza,zalecił mi w ten sposob:dzis juz nie zazywac(tylko ta co juz wzielam o 14:30)a jutro zazyc ta z dzisiaj i pozniej normalnie dokonczyc i zrobic przerwe 7-dniową:/dziwne bo na ulotce napisane jest calkiem inaczej.jednak nie zazylam tej tabletki,po 1)poniewaz zaufalam lekarzowi po 2)balam sie ze po podwojnej dawce bede miala jeszcze wieksze bole nog i problemy z oddychaniem:/.zastanawiam sie czy nie zazyc sobie tabletki,ktora sie stosuje parenascie godzin po stosunku,zeby pozbyc sie watpliwosci.co o tym myslicie?dzieki za pomoc. <browar>

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”