Pigulki antykoncepcyjne...
Moderator: modTeam
Pigulki antykoncepcyjne...
Zdazylo sie komus z szanownego grona uzytkownikow tego forum niesczescie wpadki pomimo zazywania tabletek antykoncepcyjnych?
Ja rozumiem ze sie mowi ze stosujac pigulki wedle zalecen wpadka jest praktycznie nie mozliwa, ale...:p
Prosze o szczerosc.... <browar>
Ja rozumiem ze sie mowi ze stosujac pigulki wedle zalecen wpadka jest praktycznie nie mozliwa, ale...:p
Prosze o szczerosc.... <browar>
- Sir Charles
- Weteran
- Weteran
idas pisze:Zdazylo sie komus z szanownego grona uzytkownikow tego forum niesczescie wpadki pomimo zazywania tabletek antykoncepcyjnych?
Jest konkretne pytanie i załączona ankieta.
To ma sens.
Czasami pomimo zażywania tabletek zgodnie z..., różne zaburzenia, powodują, że jest ciąża.
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Ankieta może rzeczywiście nie bardzo bo przecież znamy się na forum i wiemy kto się spodziewa dziecka
Chyba nigdzie nie było napisane, że to od tabletek.
Ale niech zostanie, może ktoś z "podglądaczy" się zdecyduje zapisać przez to
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz,
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump

- magdalenka17
- Zaglądający
fish pisze:Ankieta może rzeczywiście nie bardzo bo przecież znamy się na forum i wiemy kto się spodziewa dzieckaChyba nigdzie nie było napisane, że to od tabletek.
Spoko Fish tyle ze "nowy jestem":P i zbytnio nie mam rozeznania...;p
A ankieta jest po to zebym nie musial czytac kazdego postu i szukac w nim odpowiedzi czy pigulki go zawiodly czy nie...a tak lookne tylko na wyniki i jest ok... <browar>
Tak się składa, że spirala jest bardziej skuteczna od pigułek, tylko nie każda kobieta może ją stosować. Najpierw poczytaj trochę, a potem sie wypowiadaj...Yasmine pisze:No bo spirala nie jest tak pewna jak tabletki
No i nie wpadłam...

"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Olivia pisze:Tak się składa, że spirala jest bardziej skuteczna od pigułek
Nie zebys nie miala racji, ale gdybys weszla na www.agnieszka.com.pl to przeczytalabys ze pigulki potrafia byc nawet 10krotnie skuteczniejsze od spirali
zobacz:
http://www.agnieszka.com.pl/antykoncepc ... zna01.html
i
http://www.agnieszka.com.pl/antykoncepc ... azowe.html
Akurat tą informację wyczytałam w innym źródle.Maverick pisze:gdybys weszla na www.agnieszka.com.pl
Jednak sądzę, że nie mozna aż tak porównywać spirali do pigułek, bo w innym stadium swego życia kobieta je bierze. Pigułki, gdy jest młoda, do jakiegoś 35 roku życia. A spirala jest dla kobiet już po porodzie, nieco starszych. Jak dla mnie kolejność jest taka: najpierw pigułki, potem spirala.

"Miarkuj złość.
Maverick pisze:Zgadza sie. Masz 100% racje co do kolejnosci, ale jaki to ma zwiazek ze wskaznikiem Pearla?
Z tą racją też nie tak do końca. Fakt, że kobiety po porodzie używają spiralek ale nie koniecznie od 35 roku życia. Moja koleżanka używała w wieku 25. A z tabletkami jest tak, że kobiety "starsze" używaja ich nie tylko jako zabezpieczenie ale także jako "budowanie gospodarki hormonalnej" przy przekwitaniu.
A spiralka to taki śodek "poronny". Chyba bardziej naturalne są tabletki hormonalne.
A do wskaźnika Pearla to się nijak nie ma.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz,
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump

Olivia pisze: A spirala jest dla kobiet już po porodzie, nieco starszych. Jak dla mnie kolejność jest taka: najpierw pigułki, potem spirala.
Wcale nie po porodzie. Moja żona kiedyś miała spiralę, jak lekarz kazał jej po kilku latach brania zrobić przerwę z pigułkami. Po doświadczeniach ze spiralą wniosek jest taki: najpierw pigułki a potem pigułki!! Spirala jest do d... nie dość, że mało skuteczna, to jescze lekarz nie daje gwarancji na swoją robotę!!!! Usuwanie usterki juz pełnopłatne!!! No i te okrutnie obfite krwawienia, podczas których wkładka nie zabezpiecza przed ciążą!!
Grzeczne dziewczynki idą do nieba
Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
fish pisze:Fakt, że kobiety po porodzie używają spiralek ale nie koniecznie od 35 roku życia
Racja, zapomnialem to sprostowac <browar>
guli pisze:nie dość, że mało skuteczna, to jescze lekarz nie daje gwarancji na swoją robotę!!!!
Malo skuteczna? Co masz na myli. Wg stronki podobnie skuteczna jak gumka.
Co do lekarza - kazdy tak ma?
w moim przypadku pigulka jest w 100% skuteczna
od 4 lat biore te same - Novynette, zadnych skutkow ubocznych, dobre samopoczucie - nie mam na co narzekac
Zdarzalo sie tez zapomniec
kilka razy wziac tabletki ale nawet wtedy nic sie nie stalo
[ Dodano: 2005-08-23, 19:35 ]
aha ale kolezanka tez zaszla w ciaze pomimo regularnego stosowania tabletek
[ Dodano: 2005-08-23, 19:35 ]
aha ale kolezanka tez zaszla w ciaze pomimo regularnego stosowania tabletek

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”