Ciąża?

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

imba
Zaglądający
Zaglądający
Ciąża?

Postautor: imba » 23 lip 2005, 14:32

Moja dziewczyna bierze teraz tabletki antykoncepcyjne .... To jej pierwsze opakowanie... Tabletki bierze codziennie koło 9 rano...Tak też było we wtorek... około 22 drugiej źle sie czuła... wymiotowała.... rano (środa) znowu wzieła tabletke koło 9 około 15 wymiotowała...Potem wszystko było ok. Teraz w piątek kochaliśmy się.... ja nie miałem orgazmu ale na pewno coś mi wyciekało podczas stosunku...ten płyn przedejakulacyjny. Czy te wymioty mogły spowodowac że nie była zabezpieczona...??
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 23 lip 2005, 14:38

Nie. Wymioty nie mogly spowodowac ze nie byla zabezpieczona. Raz wymiotowala po ponad 12 godzinach a drugi raz po 6 godzinach. Tabletki wchlaniaja sie do 4 godzin, wiec wszystko ok.
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 23 lip 2005, 16:37

Coraz bardziej twierdzę po takich postach , że seks powinien być dozwolony od 30-ego roku życia, ewntualnie trochę wcześniej po testach psychiatrycznych.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 23 lip 2005, 18:12

Yasmine pisze:Tabletki wchlaniaja sie do 4 godzin

Ale w zaladku ich juz nie ma znacznie wczesniej. Tak czy siak, odpowiadajac na pytanie autora topiku, ciazy nie bedzie
Awatar użytkownika
Runa
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Runa » 23 lip 2005, 21:54

fish pisze:Coraz bardziej twierdzę po takich postach , że seks powinien być dozwolony od 30-ego roku życia, ewntualnie trochę wcześniej po testach psychiatrycznych.

ja bym jesze dodała test z wiedzy ogólnej... bo wydaje sie jakby niktórym lepiej by było zostać przy masturbacji <mniej krzywdy by wyrządzili sobie i otoczeniu>
ciesz się sobą
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 23 lip 2005, 21:57

Dobra, dobra. Zawsze lepiej ze taki czlowiek zapyta i sie nauczy czegos niz by mial polegac na mitach krazacych wsrod nastolatkow :)
Awatar użytkownika
Runa
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Runa » 23 lip 2005, 22:02

Maverick pisze:Zawsze lepiej ze taki czlowiek zapyta i sie nauczy czegos niz by mial polegac na mitach krazacych wsrod nastolatkow

a o ile by było lepiej gdybby sobie poczytał po prostu?
:D
<ale nie mówie o "Bravo"> ;)
ciesz się sobą
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 23 lip 2005, 22:08

Tak to juz jest, ze jak sie komus cos przytrafi, to mysli ze to jest tak straszne ze tylko jemu sie moglo to zdarzyc. A nie ma pojecia ze tysiace osob przed nim mialo podobny problem...
imba
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: imba » 24 lip 2005, 00:57

Zapytałem bo chciałem uspokoić moją dziewczyne... Bo ona sie stresuje....
Jest bardzo przewrażliwiona na punkcie ciąży....
Najwyraźniej wszyscy ludzie rodzą się już z całkowitą wiedzą na temat sexu....tylko my jesteśmy jacyś nie dokształceni...
Co do czytania.... Przeczytałem całą ulotke z tabletek antykoncepcyjnych i nie znalazłem tam rzadnej informacji na temat czasu wchłaniania tabletki...Przykro mi że kogoś uraziłem swoją niewiedzą...wszystkiego człowiek musi sie nauczyć....
NC !
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 24 lip 2005, 01:12

Spoko, przeciez nikt Cie nie wyzywa. Ale musisz nas zrozumiec, ze jak sie n-ty raz na cos odpowiada... I ja wiem ze nigdy nie chce sie czytac starych postow i szukac w nich odpowiedzi, ale to tez wiele razy bylo poruszane.

A swoja droga, to uwazam ze dziewczyna powinna miec nr kom do swojego ginekologa i jak jej tylko watpliwosc przyjdzie to zadreczac go pytaniami. Od tego jest.
felek
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: felek » 26 lip 2005, 01:04

Mam pytanie.Moja dziewczyna od kilku dni zaczela wiecej jesc,czesciej sikac,ma czasem zawroty glowy,ciaga ja na wymioty i czasem boli ja glowka. Czy takie objawy moga oznaczac ciaze? Dodam jeszcze ze kochalismy sie kilka razy bez gumki ale zawsze wyjmowalem czlonka przed koncowym efektem....
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 26 lip 2005, 08:33

Objawy podobne do ciąży. Może jednak nie zdążyłeś wyciągnąć.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 26 lip 2005, 09:17

felek pisze:Mam pytanie.Moja dziewczyna od kilku dni zaczela wiecej jesc,czesciej sikac,ma czasem zawroty glowy,ciaga ja na wymioty i czasem boli ja glowka. Czy takie objawy moga oznaczac ciaze? Dodam jeszcze ze kochalismy sie kilka razy bez gumki ale zawsze wyjmowalem czlonka przed koncowym efektem....

i na tej podstawie ...tych kilku słów napisanych , chcesz odpowiedzi ????? tak jest w ciąży !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Madzik23
Bywalec
Bywalec
Postautor: Madzik23 » 26 lip 2005, 13:43

Nie straszcie chłopaka bo sie załamie jeszcze albo zawału dostanie.
Najlepiej niech Twoja dziewczyna zrobi test, wszystko sie wyjaśni. A takie objawy jak opisujesz też mogą towarzyszyć zbliżającej sie miesiączce.
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 26 lip 2005, 15:15

fish pisze:Coraz bardziej twierdzę po takich postach , że seks powinien być dozwolony od 30-ego roku życia, ewntualnie trochę wcześniej po testach psychiatrycznych.

Wiesz co popieram...
Pytanie nr1 ile macie lat? To jak sie baliscie ciazy po tych wymiotach to trzeba bylo gumka zalozyc, ale powstrzymac sie od seksu.
Jak bedzie wiadomo cos to napisz tutaj, jestesmy ciekawi.
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 26 lip 2005, 23:57

Zasadniczo to z objawami ciazy jest tak ze moga byc naprawde rozne i w roznych etapach ciazy wystepowac. Ciezko wiec powiedziec.
imba
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: imba » 03 sie 2005, 16:18

Moja dziewczyna własnie skończyła pierwszy listek i teraz ma tą 7-dniową przerwe. Na ulotce pisze że podczas tej przerwy po 2 dniach ma nastąpić krwawienie... Mineły 3 i dalej nic.... Czy mam sie zacząć martwić i iść do apteki...? Wyczytałem na necie że jednym ze skutków ubocznych może być brak krwawienia.. tylko dziwne że nie napisali tego na ulotce...
Awatar użytkownika
Samael
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Samael » 03 sie 2005, 16:27

Nie stresuj się tak, czasem okres jest po 6 i pół dnia ;)
Smith&Wesson - the original point&click interface
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 03 sie 2005, 18:17

felek pisze:kochalismy sie kilka razy bez gumki ale zawsze wyjmowalem czlonka przed koncowym efektem....

O Boze czemu nie ktorym poskapiles umyslu????
Najpierw dzieciaki powinny dostawac podrecznik "co i jak" oraz dobitnie trza im wbijac do glowy skad sie biara dzieci...a dopiero pozniej wypuszczac je na swiat...
A propo: ostatnio dowiedzialem sie ze znajoma uprawiala swoj "pierwszy raz" bez zabezpieczenia bo gdzies przeczytala ze za pierwszym razem nie mozna zajsc w ciaze...?
I jak tu takim wytlumaczyc?
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 03 sie 2005, 19:16

idas pisze:O Boze czemu nie ktorym poskapiles umyslu????

<hahaha>
idas pisze:Najpierw dzieciaki powinny dostawac podrecznik "co i jak" oraz dobitnie trza im wbijac do glowy skad sie biara dzieci...a dopiero pozniej wypuszczac je na swiat...

Ja to bym w ogole wymyslil jakis odwracalny, ale dlugotrwaly sposob koncepcji i dodawal do szczepien obowiazkowych :]
idas pisze:A propo: ostatnio dowiedzialem sie ze znajoma uprawiala swoj "pierwszy raz" bez zabezpieczenia bo gdzies przeczytala ze za pierwszym razem nie mozna zajsc w ciaze...?
I jak tu takim wytlumaczyc?

Nie przejmuj sie - w Wielkiej Brytani w takie rzeczy wierzy kilkadziesiat %, tak samo jak np w to, ze jak sie bedzie mialo zamkniete oczy podczas stosunku to sie nie zajdzie <hahaha>
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
sadi
-#
-#
Postautor: sadi » 04 sie 2005, 01:22

charlie81 pisze:w Wielkiej Brytani w takie rzeczy wierzy kilkadziesiat %, tak samo jak np w to, ze jak sie bedzie mialo zamkniete oczy podczas stosunku to sie nie zajdzie <hahaha>

Osz tym mnie zabiles...
Awatar użytkownika
gracja
Maniak
Maniak
Postautor: gracja » 04 sie 2005, 01:36

idas pisze:A propo: ostatnio dowiedzialem sie ze znajoma uprawiala swoj "pierwszy raz" bez zabezpieczenia bo gdzies przeczytala ze za pierwszym razem nie mozna zajsc w ciaze...?

Miałam taką w klasie :) ładnie wyglądała w stanie błogosławionym :)
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 04 sie 2005, 08:40

charlie81 pisze:Nie przejmuj sie - w Wielkiej Brytani w takie rzeczy wierzy kilkadziesiat %, tak samo jak np w to, ze jak sie bedzie mialo zamkniete oczy podczas stosunku to sie nie zajdzie

A my dążymy do wykształcenia takiego jak jest na zachodzie :(
Źle nam bylo z naszym systemem?
Awatar użytkownika
Myszka
Bywalec
Bywalec
Postautor: Myszka » 04 sie 2005, 09:16

imba pisze:Zapytałem bo chciałem uspokoić moją dziewczyne... Bo ona sie stresuje....
Jest bardzo przewrażliwiona na punkcie ciąży....
Najwyraźniej wszyscy ludzie rodzą się już z całkowitą wiedzą na temat sexu....tylko my jesteśmy jacyś nie dokształceni...
Co do czytania.... Przeczytałem całą ulotke z tabletek antykoncepcyjnych i nie znalazłem tam rzadnej informacji na temat czasu wchłaniania tabletki...Przykro mi że kogoś uraziłem swoją niewiedzą...wszystkiego człowiek musi sie nauczyć....

Dobrze że pytasz i że nie masz w tyłku problemów i obaw swojej kobiety to znak że bardzo ją kochasz.Żeczywiście mało prawdopodobne by była w ciąży,kiedyś będziesz sie z tego śmiał ,jak niektórzy>ale przeciez kiedyś trzeba zdobyć to doświadczenie...
felek pisze:Mam pytanie.Moja dziewczyna od kilku dni zaczela wiecej jesc,czesciej sikac,ma czasem zawroty glowy,ciaga ja na wymioty i czasem boli ja glowka. Czy takie objawy moga oznaczac ciaze? Dodam jeszcze ze kochalismy sie kilka razy bez gumki ale zawsze wyjmowalem czlonka przed koncowym efektem....

Ale to nawałabym komletną nieodpowiedzialnością jak to sie mówi"z H**EM nie ma zartów" Także kolego uważaj no chyba że chcesz prędko jeżdzić z "kosiarką" :>
Najgorzej jest być nikim dla kogoś kto jest dla ciebie wszystkim....
imba
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: imba » 04 sie 2005, 15:59

Dostała.... okres... Ale stres był... :P
Żabka:-)
Bywalec
Bywalec
Postautor: Żabka:-) » 13 sie 2005, 16:27

błagam bo ja zwariuje,ja też mam problem.. :( Mam mały( duży?) problem. Pieścilismy sie z moim chłopakiem, ja byłam naga, on miał bokserki, które i tak były wilgotne od śluzu i on leżał na mnie i dotykał mnie, później mimo iż nie mielismy w planie pełnego stosunku to i tak załozył gume i wtedy piesciliśmy sie ''ostrzej'' i nie boje sie że zaszłam w ciaże gdy on miał gume, tylko wtedy co mnie dotykał sam, ponieważ nawet w tych bokserkach wydaje mi sie ze byl dosyć głeboko, nie doszło do wytrysku, ale ja sie boje że moge byc w ciazy od tego sluzu, miałam wtedy dni płodne- byłam 1 dzień po jajeczkowaniu- wiem to na pewno. Jakie są szanse na ciąże?Czy materiał bilizny moze stanowić wystarczajaca przeszkode dla tych małych potworków? :([/list]
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 13 sie 2005, 16:48

Zrozum dziewczyna się boi i martwi a kiedy człowiek się martwi podchodzi do swojego problemu jak by był wyjątkowy..i wtedy wpada się w panike..Więc nie krzycz na to dziewcze tylko spokojnie wytłumacz..
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 15 sie 2005, 23:30

Żabka:-), nie martw sie. Nie jestes jeszcze w ciazy :)

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”