pieczenie przy siusianiu..:(
Moderator: modTeam
pieczenie przy siusianiu..:(
wczoraj kochalam sie z moim chlopakiem i dzis jak wstalam i poszlam sie wysiusiac to poczulam pieczenie, kiedys juz raz mi sie to zdarzylo po seksie, ale nie wiem czy to od tego czy nie, pomożcie 

Bez nerwów, masz pewnie infekcje dróg moczowych, idz do ginekologa albo nawet lekarza pierwszego kontaktu to Ci cos przepisze. Nawet w aptece bez recepty tanie leki (doustne) dostaniesz. Zapalenie lubi powracac - i objawia sie tak jak piszesz, raz jest - potem pzrerwa i znow się pojawia. Lec szybko do apteki. W moment wyleczysz. Proszki połykasz jakeis dwa tygodnie, ale juz po pierwszym jest lepiej - jednak nie pzrerywaj kuracji, bo infekcja tylko usypia, a nie znika
.
pozdrawiam
pozdrawiam
basienka pisze: jakie to te przoszki, najlepiej??
FURALGIN (furalginum)
http://www.adamed.com.pl/produkty.asp?w ... =1&lang=pl
kosztuja pare groszy, a są naprawdę skuteczne.
Zgadzam sie !Woda mineralna jest w tym stopniu zdecydowanie najlepsza.Najlepiej jakbys wypijala ok 2 litrów dziennie.Ona nie tylko pomoże Tobie pozbyc sie bakterii zawartch w moczu ale równiez wpłynie pozytywnie na samopoczucie jak i wygląd Twojej skóry:)A wiadomo że organizm w okresie letnim potrzebuje w znacznym stopniu wiecej wody:)Pozdrawiam. <aniolek2>
tutaj nie chodzi o litry tylko zawarte we wodzie jony sodu i potas, jony siarczanowe i fosforanowe. To moze dodatkowo podrażniać cewke moczową i prowadzić do obrzeków.Poza tym prowadzić do osadzania sie kamyczków. A przecież nie wiesz czy jeśli zainfekowała sie cewka moczowa i pęcherz to czy czasem cos nie dzieje sie z nerkami. Lecze sie urologicznie i to są słowa mojej pani doktor.Mnie właśnie dały do myślenia częste nawroty zapalenia pęcherza i niestety bez dwóch operacji sie nie obeszło. Pozdrawiam serdecznie
Madzik23 pisze:Mnie właśnie dały do myślenia częste nawroty zapalenia pęcherza i niestety bez dwóch operacji sie nie obeszło.
mozesz powiedziec cos wiecej ?
Mav, pijany Admin to nie jest dobry znak

People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
And if I'm ugly then
So are you
Moge cos wiecej powiedzieć
U mnie zapalenia pecherza pojawiały sie średnio raz do dwóch w miesiącu. Objawy znasz pewnie, pieczenie przy siusianiu, oddawanie moczu po kropelkach(przynosiło ulge ale na krotko) potem znowu do toalety, jak nie mogłam z siebie wydusic ani kropleki to miałam starszne dreszcie i skorcze całego ciała. Kiedyś zapalenie było tak straszne że siedziałam na toalecie i piłam wode mineralna z butelki żeby tylko coś z siebie wydusić.
Nie obeszło sie bez infekcji pochwy. Konieczny był antybiotyk Keflex i długie leczenie furaginum.
Okazało sie przy badaniach, że mam tzn reflux czyli mocz cofał sie z pęcherza do nerek i infekował cały układ moczowy. Trzeba bylo to operować, najpierw jedna nerke potem druga. Szybko doszłam do siebie.
Jednak do dziś musze na siebie uważać, przeziębienie, tampony, ostrzejszy stosunek powodują nawroty, i niestety tak juz u mnie bedzie. Wiec stosuje kuracje Furaginum, wzpomagam sie uroseptem, i witamina C, poza tym stosuje srodek Urinal.
Zapalenia pęcherza jakie ja przeszłam są potworne, nigdy bym czegoś takiego nie chciała przeżyć, przestrzegam przed tym. Takie nie leczone zapalenie może powodowac do komplikacji(takie jak u mnie) albo do zapalenia kłębuszków nerkowych(strasznie bolesne, dlugie leczenie)
Od tamtej pory uważam na to co pije, szkodzi mi alkohol, bo podrażnia pęcherz i piczenie znowu sie pojawia, staram sie pić wode nisko-sodową, żeby dodatkowo nie obcążać pęcherza.
Musze wyjatkowo dbać o higienie przed, podczas i po stosunku, prysznic konieczny!
Przed stosunkiem pije szklanke wody, robie siusiu i po stosunku tez.
Oczywiscie kąpiele w basenie i jeziorku i spanie pod namiotem to tylko marzenie;-)
Ale da sie z tym żyć ;-) jestem pod stała kontrolą urologa
jakby co to pytaj
U mnie zapalenia pecherza pojawiały sie średnio raz do dwóch w miesiącu. Objawy znasz pewnie, pieczenie przy siusianiu, oddawanie moczu po kropelkach(przynosiło ulge ale na krotko) potem znowu do toalety, jak nie mogłam z siebie wydusic ani kropleki to miałam starszne dreszcie i skorcze całego ciała. Kiedyś zapalenie było tak straszne że siedziałam na toalecie i piłam wode mineralna z butelki żeby tylko coś z siebie wydusić.
Nie obeszło sie bez infekcji pochwy. Konieczny był antybiotyk Keflex i długie leczenie furaginum.
Okazało sie przy badaniach, że mam tzn reflux czyli mocz cofał sie z pęcherza do nerek i infekował cały układ moczowy. Trzeba bylo to operować, najpierw jedna nerke potem druga. Szybko doszłam do siebie.
Jednak do dziś musze na siebie uważać, przeziębienie, tampony, ostrzejszy stosunek powodują nawroty, i niestety tak juz u mnie bedzie. Wiec stosuje kuracje Furaginum, wzpomagam sie uroseptem, i witamina C, poza tym stosuje srodek Urinal.
Zapalenia pęcherza jakie ja przeszłam są potworne, nigdy bym czegoś takiego nie chciała przeżyć, przestrzegam przed tym. Takie nie leczone zapalenie może powodowac do komplikacji(takie jak u mnie) albo do zapalenia kłębuszków nerkowych(strasznie bolesne, dlugie leczenie)
Od tamtej pory uważam na to co pije, szkodzi mi alkohol, bo podrażnia pęcherz i piczenie znowu sie pojawia, staram sie pić wode nisko-sodową, żeby dodatkowo nie obcążać pęcherza.
Musze wyjatkowo dbać o higienie przed, podczas i po stosunku, prysznic konieczny!
Przed stosunkiem pije szklanke wody, robie siusiu i po stosunku tez.
Oczywiscie kąpiele w basenie i jeziorku i spanie pod namiotem to tylko marzenie;-)
Ale da sie z tym żyć ;-) jestem pod stała kontrolą urologa
jakby co to pytaj
Madzik23 pisze:jakby co to pytaj
chyba wiem juz wszytsko i niezle mnie nastraszylas, ale robilam nbadanie moczu ostatnio i wyniki sa ok.
U Ciebie to wyszło przy rutynowych badaniach czy trzeba robic sobie specjalne ?
People are all the same
And if I'm ugly then
So are you
And if I'm ugly then
So are you
Madzik23 pisze:No wiesz jak ciągle sie powtarzały zapalenia to musiałam zrobić badanie moczu, ogólne i posiew. I wtedy wszystko wyszło, ph zasadowe, obecność białka i licznych bakterii. Wiec jak badania masz oki to sie nie martw.
najsmieszniejsze jest to, ze mialam robione badania i wyniki byly ok a juzpo kilku dniach znow pieczenie. myslalam, ze sie zachlastam

People are all the same
And if I'm ugly then
So are you
And if I'm ugly then
So are you
a jak robiłaś badania to na tydzien przed ostawiłaś wszystkie uro-leki? Bo jeśli nie to wyniki mimo infekcji wychodza dobre.
hmm, nie pamietam juz. zwroce na to uwage, przy kolejnych badaniach.
Wiesz, ja nie wyobrazam sobie ze musialabym odstawic alko, kapiele w jeziorach czy morzu oraz spanie w namiocie...

People are all the same
And if I'm ugly then
So are you
And if I'm ugly then
So are you
nie można brac zadnych leków przed posiewem!! Wyniki wychodzą wtedy zakłamane! Tez mialam te infekcje od roku... Kiedy ostatio stało sie to nie do wytrzymania zrobila posiew. Wyszły mi bakterie coli. lecze je antybiotykiem, ponadto po 10 dniach brania antybiotyku biore 30 dni Furaginium... trzeba pic duzo wody, unikac siadania na zimnym podłozu, nie zatrzymywać moczu noi do tego sok z zurawiny polecam.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”