Czesc mam poważny problem.
W sobote o 22 wziełam 1 tabletkę z nowego(trzeciego) opakowania Harmonetu, po 7-dniowej przerwie. O 2 w nocy odbyłam stosunek z końcem we mnie.
W niedziele o 22 wziełam 2 tabletkę z opakowania,ale o 23 dostałam biegunki. Zastosowałam o północy wegiel i nifuroksazyd.Bigunka o 2 w nocy ustąpiła.Oawiając sie że poprzednia tabletka nie została wchłonieta, wziełam kolejna( 3 z opakowania), dla pewności.
czy ta biegunka mogła odblokować owulację?
Mogłam zajść w ciąże?Odbyłam stosunek dzien wczesniej a plemniki zyja przeciez do 72h w ciele kobiety
Czy to że wziełam nifuroksazdy, (potem przecztałam że to jest lek silnie abosrbujacy z jelita) moze oslabic dzialnie tabletki antykoncepcyjnej tej wzietej o 2 w nocy?
Przeciez tabletki wchłaniaja sie wlasnie w jelicie.
Obawiam sie bardzo ze to wszytko moglo spowodowac ze zajde w ciaze.
Dziekuje za kazda odpowiedz
Czy ta biegunka mogła odblokować owulacje?
Moderator: modTeam
Mogło spowodować ale ja bym spał raczej spokojnie. Nawet chyba niekoniecznie bralaś kolejną tabletkę. Przewód pokarmowy z jelitami jest jednak dość długi tak więc większość się wchłonęła mimo biegunki.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz,
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump

Ciąża jest możliwa nawet jakbyś wzięła normalnie tabletkę, bez biegunki itp.
Ale łatwiej będzie Ci w toto-lotka 6 wygrać. Teraz też się nie przejmuj, zwłaszcza, że po okresie jest jeszcze troszkę dni niepłodnych.
Ale łatwiej będzie Ci w toto-lotka 6 wygrać. Teraz też się nie przejmuj, zwłaszcza, że po okresie jest jeszcze troszkę dni niepłodnych.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz,
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump

ehh łatwo mówić
takie sensacje wystąpiły u mnie pierwszy raz, teraz to dwa razy sie zastanowie zanim cos zjem.
A poza tym zawsze mi sie wydawało że jak stosuje sie antyki to nie ma podzialu na dni plodne i nieplodne, ale moze sie myle.....
A czy ktos może mi powiedzieć czy to że wziełam więgiel i nifuroksazyd moze sprawić ze zajde w ciąze?
Ze osłabi sie działanie tabletek, ze nie zdarzyła sie ona wchłoną?
takie sensacje wystąpiły u mnie pierwszy raz, teraz to dwa razy sie zastanowie zanim cos zjem.
A poza tym zawsze mi sie wydawało że jak stosuje sie antyki to nie ma podzialu na dni plodne i nieplodne, ale moze sie myle.....
A czy ktos może mi powiedzieć czy to że wziełam więgiel i nifuroksazyd moze sprawić ze zajde w ciąze?
Ze osłabi sie działanie tabletek, ze nie zdarzyła sie ona wchłoną?
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”