Ponieważ na moje pytanie w jednym z tematów o stosowanie prezerwatyw, usłyszałam raczej zdecydowane nie ( z jednym wyjątkiem ;-) ) to zastanawiam się...
gdyby były "męskie pigułki" (a jeśli są, to gdyby były tak samo dostępne jak "kobiece" )
bralibyście je / pozwalały (albo namawiały) faceta do ich brania?
Ciekawe ile jest stopni do piekła? Bo moja ciekawość jest nieskończona...
Antykoncepcja w związku
Moderator: modTeam
Antykoncepcja w związku
ciesz się sobą
- Sir Charles
- Weteran
Runa pisze:gdyby były "męskie pigułki" (a jeśli są, to gdyby były tak samo dostępne jak "kobiece" )
Mnie tam nikt by nie musial do niczego namawiac. Bo szczerze mowiac, to obecna sytuacja, ze "ukochana" w kazdej chwili moze mnie zlapac na dziecko przestajac brac tabletki baaaardzo mi nie odpowiada.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
[ Dodano: 2005-07-12, 21:12 ]
Przeciez nigdy nie wiadomo co odbije kobiecie; ktorej sie nagle WLACZY instynkt macierzynski
soul of a woman was created below
charlie81 pisze:Mnie tam nikt by nie musial do niczego namawiac. Bo szczerze mowiac, to obecna sytuacja, ze "ukochana" w kazdej chwili moze mnie zlapac na dziecko przestajac brac tabletki baaaardzo mi nie odpowiada.
[ Dodano: 2005-07-12, 21:12 ]
Przeciez nigdy nie wiadomo co odbije kobiecie; ktorej sie nagle WLACZY instynkt macierzynski
Racja, dlatego najlepiej sypiać z kims komu się ufa
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
- Sir Charles
- Weteran
Runa pisze:Ponieważ na moje pytanie w jednym z tematów o stosowanie prezerwatyw, usłyszałam raczej zdecydowane nie ( z jednym wyjątkiem ;-) ) to zastanawiam się...
gdyby były "męskie pigułki" (a jeśli są, to gdyby były tak samo dostępne jak "kobiece" )
Ciekawe ile jest stopni do piekła? Bo moja ciekawość jest nieskończona...
Uprzedzilas mnie-chcialem zalozyc topic z dokladnie tym samym pytaniem <browar> Jezeli chodzi o mnie, to trudno mi powiedziec to jednoznacznie teraz, w momencie, kiedy tych pigulek jeszcze nie ma. Wydaje mi sie, ze bralbym je, choc gdyby przyszlo co do czego, to nie wiem, czy bym sie tak od razu zdecydowal, bo jednak zawsze jest to jakas ingerencja w gospodarke hormonalna orgamizmu. Dokladnie dlatego nie nalegam, zeby moja Ksiezniczka zaczela brac pigulki-rozumiem, ze ma pewne obawy i nie chce jej do niczego zmuszac, zwlaszcza, ze akurat w jej przypadku moze sie to zle odbic na zdrowiu...
The boy you trained, gone he is... Consumed by Darth Vader
a co ma piernik do wiatraka , jak by złapała na dziecko to by se je miała , co mnie to , a ja bym miał córke albo syna . moge ich miec naprwde wiele ! mi to tam nie przeszkadza , ale zenic sie wcale bym nie musiał , stad to kobieta uwazac musi ! <aniolek2>
Wy młodzi to się jakoś strasznie tych dzieci boicie ...dlaczego ? elimenty
no wezcie ! wszak to wasze dzieci !
Wy młodzi to się jakoś strasznie tych dzieci boicie ...dlaczego ? elimenty
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Andrew pisze:elimenty
chyba alimenty??
Andrew pisze:Wy młodzi to się jakoś strasznie tych dzieci boicie
My się nie boimy, znaczy JA się nie boję, ale chciałabym zapewnić mojemu dziecku jak najlepsze warunki, by mogło się dobrze rozwijać, chcę mu dać dom, wykształcenie, perspektywy. Wiem, że jestem w stanie to zrobić - to tylko kwestia czasu, a na razie zabezpieczam się, bo musze czekać i pracować, abym mogła kiedyś spokojnie urodzić dziecko. To nie kwestia strachu,lecz odpowiedzialności. Tak myślę.
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
gosia pisze:My się nie boimy, znaczy JA się nie boję, ale chciałabym zapewnić mojemu dziecku jak najlepsze warunki, by mogło się dobrze rozwijać, chcę mu dać dom, wykształcenie, perspektywy. Wiem, że jestem w stanie to zrobić - to tylko kwestia czasu, a na razie zabezpieczam się, bo musze czekać i pracować, abym mogła kiedyś spokojnie urodzić dziecko. To nie kwestia strachu,lecz odpowiedzialności. Tak myślę.
dokladnie
pan A. nie bierze pod uwage ze mlodych ludzi czesto nie stac na wlasne mieszkanie a wychowanie dziecka to wydatki, gdzie szkola? gdzie studia ? wszystko w diably, byle jaka robota byle tylko cos zarobic i robi sie patologia... zazwyczaj, nie zawsze, nie uogulniam
GNRose ---> <browar>
Też tak myślę.
A co do:
czy uważasz że Twoja "ukochana" jest nieodpowiedzialna <łagodnie mówiąc>
Zauważ, że coraz częściej "instynkt macierzyński" włącza sie coraz później.
A co myślicie o stwierdzeniu że faceci są pod tym względem lekkomyślni <gdzieś o tym pomyśle na męskie pigułki czytałam i tam się z tą opinia spotkałam> i z tego powodu zapominaliby brać odpowiednio regularnie?
gosia pisze:To nie kwestia strachu,lecz odpowiedzialności. Tak myślę
Też tak myślę.
A co do:
charlie81 pisze:obecna sytuacja, ze "ukochana" w kazdej chwili moze mnie zlapac na dziecko
czy uważasz że Twoja "ukochana" jest nieodpowiedzialna <łagodnie mówiąc>
Zauważ, że coraz częściej "instynkt macierzyński" włącza sie coraz później.
A co myślicie o stwierdzeniu że faceci są pod tym względem lekkomyślni <gdzieś o tym pomyśle na męskie pigułki czytałam i tam się z tą opinia spotkałam> i z tego powodu zapominaliby brać odpowiednio regularnie?
ciesz się sobą
- Sir Charles
- Weteran
- Weteran