tabletki
Moderator: modTeam
tabletki
mam pytanie zwazane z braniem tabletek. mianowicie moja dziewczyna byla u ginekologa, ktora zapisala jej talbetki Cilest. ginekolog powiedzial jej jednak ze ma zaczac brac tabletki od pierwszego dnia okresu. jednak okres zaczal jej sie wczesniej i nie zdazyla ich kupic. co w zwiazku z tym mam pytanie. czy cos sie stanie jezeli zaczelaby brac tabletki np od 2 czy 3 dnia okresu?? jakie to ma znaczenie?? prosze o odpowiedzi. z gory dziekuje. pozdrawiam.
- ksiezycowka
- Weteran
Oczywiście, że ma znaczenie!! Bardzo ważne jest, aby rozpocząć pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych od PIERWSZEGO dnia miesiąćzki, nie drugiego, dnia przed, nie kiedy się rozpocznie plamienie, tylko od 1ego dnia miesiaczki!!Nie mowil wam tego lekarz???
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
- ksiezycowka
- Weteran
a umiecie czytac? bo chyba nie tam w ulotce napisane jest jak sie stosuje tabetki a jak ktos w podstawówce sie czytac nie nauczyl i duka to niech sie za taka forme antykoncepji nie bierze... wystarczy wysledziec na ulotce sposob uzycia i nie bedzie problemu jak sie stosuje- jak od pierszego dnia to od pierwszego od 5 to od piatek a jak od 17 to od siedemsnatego
krzyniu pisze:a umiecie czytac? bo chyba nie tam w ulotce napisane jest jak sie stosuje tabetki a jak ktos w podstawówce sie czytac nie nauczyl i duka to niech sie za taka forme antykoncepji nie bierze... wystarczy wysledziec na ulotce sposob uzycia i nie bedzie problemu jak sie stosuje- jak od pierszego dnia to od pierwszego od 5 to od piatek a jak od 17 to od siedemsnatego
Tobie cos sie zupełnie pokiełbasiło i wychodzi jeszcze sprawa złej interpretacji tego co na ulotce <aniolek2> <aniolek2> <aniolek2>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
krzyniu napisał/a:
a umiecie czytac? bo chyba nie tam w ulotce napisane jest jak sie stosuje tabetki a jak ktos w podstawówce sie czytac nie nauczyl i duka to niech sie za taka forme antykoncepji nie bierze... wystarczy wysledziec na ulotce sposob uzycia i nie bedzie problemu jak sie stosuje- jak od pierszego dnia to od pierwszego od 5 to od piatek a jak od 17 to od siedemsnatego
Tobie cos sie zupełnie pokiełbasiło i wychodzi jeszcze sprawa złej interpretacji tego co na ulotce
A ja jakoś nie miałam problemu ze zrozumieniem go. To jeszcze raz wspólne czytanie : W skrocie chodzi o to, żeby brać tabletki od dnia, który nakazuje ulotka. Sedno.
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
Moja dziewczyna miala zalecenie by zaczac Cilest brac od 3ego dnia cyklu dla bezpieczenstwa. Bo czasem podczas ciazy wystepuje krotkie plamienie ktore szybko przechodzi i zle by bylo zaczac brac wtedy tabletki
A wziela i tak od 7ego dnia chyba bo tak akurat wypadlo
Roznica taka ze zabezpieczenie jest dopiero od 7ej tabletki a nie od 1...
A wziela i tak od 7ego dnia chyba bo tak akurat wypadlo
- ksiezycowka
- Weteran
u mnie tez nie jest to jasno napisane, dowiedzialam sie z forum Teraz jak bede u swojej ginekolog to sie zapytam jak to z tym jest na 100%
no to gosiu daj później znać
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”