Prośba do niestosujących pigułek lub mających pojęcie

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Prośba do niestosujących pigułek lub mających pojęcie

Postautor: Pegaz » 29 cze 2005, 12:05

Czytając to forum zauważyłem że w zasadzie nie ma dobrze opisanego postępowania w wypadku nie używania pigułek i później pojawiają się posty osób które wpadki się boją tak więc prosiłbym wszystkich którzy mają pojęcie o tym jak prawidłowo się zabezpieczyć jeśli nie używa się pigułek jak dobrze się zabazpieczyć żeby nie wpaść,przy stosunku wielu stosunkach pieszczotach i wszystkich innych sytuacjach kiedy jest ryzyko wpadki.

p.s. Jeśli ktoś ma pisać jakieś idiotyzmy to niech to zrobi w innym miejscu.
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 29 cze 2005, 15:20

Drugą najskuteczniejszą metodą po tabletkach antykocepcyjnych są prezerwatywy. Jest ich teraz na rynku mnóstwo, wiec jest w czym wybierać. Wiadomo - prezerwatywa może peknąć. Dlatego, jeśli ktoś bardzo się boi może nie współżyć w okresie owulacji. A poza nimi mamy do wyboru globułki dopochwowe, choć te nie wszystkim dziewczynomm służą, jak również naturalne metody. Przy tym ostatnim jednak trzeba znać własne ciało.;-)
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 29 cze 2005, 16:48

A ja od ponad 20 lat stosuje metody naturalne , i jakos nie wpadłem przez ten czas ani razu ,(a też nie kocham sie raz w tygodniu ) ale juz tu o tym było , poszukac trzeba <aniolek2>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 29 cze 2005, 18:33

ja się chyba poddam kiedyś szkoleniu Tobie ;]
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 29 cze 2005, 19:35

Ale zeby tak mozna było ...trzeba pozac swoją partnerke , zaś to wymaga czasu i obserwacji jej , z nową poznaną kobieta sie po prostu nie da ! bowiem kazda jest inna ! mimo iz powinna byc podobna
Awatar użytkownika
karmen
Maniak
Maniak
Postautor: karmen » 29 cze 2005, 23:20

jesli ktoś nie chce zarzuwac pigułek to pozostaje prezerwatywa, globulki dopochwowe, kremy i pianki no i metody naturalne do których ja nie mam zaufania... na dobry poczatek sprobowalam globulki+prezerwatywa... teraz na tabletki...
Jak sie dobrze zabezpieczyć... dobrze wybrac sie do ginekologa który na pewno coś dobrego poleci...
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 29 cze 2005, 23:31

Wg mnie prezerwatywa i wyliczanie dni płodnych mogą całkowicie wystarczyć. Ale są jeszcze inne metody, każdy używa wedle uznania. Słyszałam jeszcze o stosunku przerywanym, ale tej metody nie polecam...
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 30 cze 2005, 13:52

Olivia pisze:Wg mnie prezerwatywa i wyliczanie dni płodnych mogą całkowicie wystarczyć. Ale są jeszcze inne metody, każdy używa wedle uznania. Słyszałam jeszcze o stosunku przerywanym, ale tej metody nie polecam...

Nie tylko nie polecamy ale odradzamy bo ta metoda już nie jest uznawana za antykoncepcyjną od dłuższego czasu.
Awatar użytkownika
guli
Maniak
Maniak
Postautor: guli » 30 cze 2005, 14:39

Andrew pisze:A ja od ponad 20 lat stosuje metody naturalne , i jakos nie wpadłem przez ten czas ani razu

Nie kwestionuję skuteczności tej metody, jednak ona pozwala Ci uprawiać seks wtedy kiedy możesz a ja jednak wolę taką która działa zawsze i dlatego uważam, że pigułki są najodpowiedniesze. Skuteczność chyba najwyższa, można stosować już chyba od 15 roku życia i wybór też jest spory, lekarz na pewno coś właściwego wybierze.
Grzeczne dziewczynki idą do nieba

Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 30 cze 2005, 15:10

Pełna zgoda !! <browar>
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 07 lip 2005, 16:46

A dla nieużywających tabletek tylko gumek poleca się jeszcze środek do mycia-Prezerwer

http://www.seksuolog.pl/index.php?type= ... a&kod=1252
Awatar użytkownika
fifi
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: fifi » 18 lip 2005, 18:18

jestem przeciwna tabletkom, poniewaz sporo z moich znajomych ma z nimi znaczne problemy(ja tez mialam). Po prostu jest potem problem, gdy juz chce sie miec dziecko. Ale sa kobiety, które znoszą je świetnie i nic nigdy im nie jest. Nie wolno jednak bagatelizować stanów depresyjnych, złego samopoczucia itd. jedna koleżanka po 8 (!) latach brania non-stop utyła chyba ze 30kg, gdy odstawiła. Jej gospodarka hormonalna była poważnie zachwiana, również jej płodność stała pod znakiem zapytania. Ginekolodzy jakoś niechętnie o tych przypadkach wspominaja, nie wiem, czy to nie z powodu łapówek jakie dostają od firm farmaceutycznych.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 18 lip 2005, 18:29

fifi pisze:jestem przeciwna tabletkom, poniewaz sporo z moich znajomych ma z nimi znaczne problemy(ja tez mialam). Po prostu jest potem problem, gdy juz chce sie miec dziecko. Ale sa kobiety, które znoszą je świetnie i nic nigdy im nie jest. Nie wolno jednak bagatelizować stanów depresyjnych, złego samopoczucia itd. jedna koleżanka po 8 (!) latach brania non-stop utyła chyba ze 30kg, gdy odstawiła. Jej gospodarka hormonalna była poważnie zachwiana, również jej płodność stała pod znakiem zapytania. Ginekolodzy jakoś niechętnie o tych przypadkach wspominaja, nie wiem, czy to nie z powodu łapówek jakie dostają od firm farmaceutycznych.

Kurcze,a co śmieszne to możesz mieć rację - przecież tabletki są czymś sztucznym i nienaturalnym dla naszego organizmu. Tabletki bedę brała ja wiem jeszcze z dwa lata, potem się przerzucę n plastry, ale dziecko to chciałabym przed 30stka. Kurcze mam nadzieję, że nie robie błędu biorąc je teraz :/
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 19 lip 2005, 08:44

faszerowanie się tabletkami w tak młodym wieku to może być spore ryzyko... też słyszałam, że potem niektóre dziewczyny miały problemy z utrzymaniem wagi albo z niepłodnością, ale to oczywiście nie reguła że u każdej cośtakiego wystąpi. Jednak kiedy organizm się przyzwyczai to już cięższa sprawa...
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”