Utracona tabletka
Moderator: modTeam
Utracona tabletka
Witam, moja dziewczyna wzięła tabletke wczoraj o stałej porze. Źle się czuła i później ją zwymiotowała, czyli jedna tabletka została utracona, co robić w takiej sytuacji, została ptrzerwana ciągłość brania pigułek i nie można tego nadrobić, plis pomóżcie bo nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na to pytanie.
Re: Utracona tabletka
Glatz pisze:Witam, moja dziewczyna wzięła tabletke wczoraj o stałej porze. Źle się czuła i później ją zwymiotowała, czyli jedna tabletka została utracona, co robić w takiej sytuacji, została ptrzerwana ciągłość brania pigułek i nie można tego nadrobić, plis pomóżcie bo nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na to pytanie.
Spokojnie, nie ma sie czym przejmowac w nawet najmniejszms stopniu. Czasem kobieta moze równiez zapomniec wziac tabletkę wtedy nalezy ją po prostu ominąc i następnego dnia wziac o stałej porze. Pigułki mają działanie ponad 24 godzinne mimo ze zazywa sie je co 24 godziny. Nic wam nie grozi. Mozecie sie kochać śmiało bez zabezpieczen, byleby dziewczyna pamietała o kolejnych tabletkach. pozdrawiam .
Ps. Jestem tego absolutnie pewna

Glatz pisze:No dobra ale zawsze jednej brakuje, bo utraconej po prostu nie ma(w plecy jeden dzień). co wtedy robićMa wziąść normalnie tabletkę która jest przypisana na wtorek(dzisiaj) i kontynuować do końca opakowania (oczywiście bara bara z gumką do końca opakowania)??
No to wtedy trzeba dobrac tabletke z nowego opakowania, zeby bylo razem ich 21
HELL-ena pisze:Czasem kobieta moze równiez zapomniec wziac tabletkę wtedy nalezy ją po prostu ominąc i następnego dnia wziac o stałej porze. Pigułki mają działanie ponad 24 godzinne mimo ze zazywa sie je co 24 godziny. Nic wam nie grozi. Mozecie sie kochać śmiało bez zabezpieczen, byleby dziewczyna pamietała o kolejnych tabletkach. pozdrawiam .
HELL-ena, cos mi tu nie gra
Yasmine pisze:HELL-ena, cos mi tu nie gra. Tabletki maja dzialane 36 godzin dlatego dopuszczalne jest spoznienie 12 godzin, wiec jak sie zapomni jednej to raczej moze dosc do owulacji. JA bym nie ryzykowala.
Jakbym nie była pewna tego co mówie to bym nie móiła. Nie istenieje żadne ryzyko po opuszczeniu jednej - sporadycznej tabletki. 36 godzin to okres rozkładu tabletki w organiźmie, jej czas działania jest znacznie dłuższy.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”