Pierwsze oznaki ciąży

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

nowy458
Początkujący
Początkujący
Pierwsze oznaki ciąży

Postautor: nowy458 » 19 maja 2005, 00:53

Jak sam nick wskazuje jestem tu nowy, więc poprosze o wyrozumiałośc jeżeli podobny temat już był (szukałem conieco). Od paru tygodni kocham się ze swoją partnerką i jest gitara... Ale jest też problem. Używamy gumek i zawsze na drugi dzień przychodzi niepewna myśl: a może gumka byla nieszczelna, czy jakaś wadliwa, a może my zrobiliśmy coś nie tak??? No i tu moje pytanie , jak to jest na drugi dzień??? Poweidzmy że dziewczyna zajdzie w ciąże, czy to objawia sie jakoś w pierwszych dniach. Pomóżcie bo do następnego okresu chodze jakiś taki zdenerwowany...<silacz>
Awatar użytkownika
Jasta20
Maniak
Maniak
Postautor: Jasta20 » 19 maja 2005, 00:55

nie ma szans na odczucie ciazy w pierwszych dniach :) zero objawow :)
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
Awatar użytkownika
Qzik
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Qzik » 19 maja 2005, 08:45

Niektóre kobiety dopiero po np. trzech miesiącach dowiadują się od lekarza, że są w ciąży, mimo że nawet okres miały normalnie.
W kwestii gumek - jeśli gumka jest wadliwa, to w czasie bzykania rozwala się kompletnie. Jeśli po seksie wygląda na całą to wszystko gra. A na wypadek, gdyby ci pękła kup zawczasu postinor.
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 19 maja 2005, 12:38

nowy458 pisze:i jest gitara...

Skoro gitara, to chyba nie ciąża? <aniolek2>

nowy458 pisze:jak to jest na drugi dzień???

Na drugi dzien, to można być najwyżej lekko zmęczonym albo rozanielonym 8)

nowy458 pisze:Pomóżcie bo do następnego okresu chodze jakiś taki zdenerwowany...Silacz

Wyluzuj, wypij piwo, idź do kina ... Gumki wynaleziono dość dawno, więc spoko. Poza tym można przecież zastosować inną fromę antykoncepcji albo ... żyć w celibacie ;P
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
sabinka
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: sabinka » 19 maja 2005, 13:17

tak tak, ten celibat polecalabym Ci szczegolnie :D:D:D

zartuje oczywiscie ;)
jesli po gumka wyglada w porzadku to sie nie przejmuj :) a dzien po mozesz tylko wspominac ;)
Awatar użytkownika
nata
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nata » 19 maja 2005, 16:21

nowy458 pisze:jak to jest na drugi dzień???

na drugi dzień to (o ile para nie stosuje zabezpieczenia) plemniki siedzą sobie jeszcze w szyjce macicy i czekają
czekają tak parę dni, spora część ginie, ale może znajdzie się taki szczęściacrz, któremu trafi się komórka jajowa (owulacja) :D

wówczas następuje zapłodnienie i objawy ciąży mogą pojawić się za jakieś 2-3 tygodnie
Awatar użytkownika
mika
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: mika » 24 maja 2005, 19:49

a ja mam pytanie do pan ktore joz rodzily...czy jak byly w ciazy to same to poznaly czy dopiero lekarz to stwierdzil?? a jezeli same to po jakich oznakach i kiedy ?
Z puzzli układałam sobie świat. Jedej części zabrakło! Tej z napisem: SZCZĘŚCIE
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 24 maja 2005, 21:34

Qzik pisze:A na wypadek, gdyby ci pękła kup zawczasu postinor.

pewnie a najepiej miej go zawsze pod ręką zeby po kazdym razie gdy tylko macie jakies watpliwosci dziewczyna mogła je brac......bez przesady!!!! rad w stylu "miej postinor" moze lepiej nie dawac?!
Awatar użytkownika
Qzik
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Qzik » 24 maja 2005, 23:27

agata pisze:pewnie a najepiej miej go zawsze pod ręką zeby po kazdym razie gdy tylko macie jakies watpliwosci dziewczyna mogła je brac......bez przesady!!!! rad w stylu "miej postinor" moze lepiej nie dawac?!

Głupoty piszesz. Pewnie, że dobrze go mieć - najskuteczniejszy jest połknięty max. godzinę po stosunku, wtedy wystarczy tylko jedna tabletka, więc w sumie zdrowiej wychodzi. Nie "gdy tylko będą mieli jakieś wątpliwości", tylko gdy im gumka po prostu pęknie. Nie rozumiem dlaczego wszyscy tak walczą z tym postinorem.
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 25 maja 2005, 11:30

Qzik pisze:Nie rozumiem dlaczego wszyscy tak walczą z tym postinorem

dlaczego?? po pierwsze ze wzgledów zdrowotnych...to jest końska dawka hormonów
a po drugie moze nawet wazniejsze jezeli ktos sie decyduje na współzycie to powinien wiedziec jakie sie z tym wiąza konsekwencje....rozumiem i zgadzam sie pękniecie gumki jest praktycznie niezalezne od człowieka...ale co jezeli ludzie zaczną uprawiac seks bez jakichkolwiek zabezpieczen bo np facet nie lubi z gumką a przeciez nawet jakby co to jest postinor......To nie jest lek który mozna łykac jak wit.C a sam przyznasz ze wypadki pekania prezerwatywy są raczej rzadkim zjawiskiem
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 25 maja 2005, 12:13

agata pisze:dlaczego?? po pierwsze ze wzgledów zdrowotnych...to jest końska dawka hormonów
a po drugie moze nawet wazniejsze jezeli ktos sie decyduje na współzycie to powinien wiedziec jakie sie z tym wiąza konsekwencje....rozumiem i zgadzam sie pękniecie gumki jest praktycznie niezalezne od człowieka...ale co jezeli ludzie zaczną uprawiac seks bez jakichkolwiek zabezpieczen bo np facet nie lubi z gumką a przeciez nawet jakby co to jest postinor......To nie jest lek który mozna łykac jak wit.C a sam przyznasz ze wypadki pekania prezerwatywy są raczej rzadkim zjawiskiem

Jest rzadkim ale sie zdarze i dlatego warto miec w zapasie postinor niz jezdzic noca od lekarza do lekarze w stresie coby przepisal. Twoj argument co do uprawiania seksu bez zabezpieczenia - bo postinor jest w zapasie jest bez sensu. Co znaczy jakby co? Jakby za miesiac nie przysza miesiaczka czy jak? Dziewczyna musialaby go brac po kazdym stosunku. Nie wierze ze na swiecie istnieja tak bogaci idioci.
Awatar użytkownika
Plesers
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Plesers » 25 maja 2005, 12:27

Nie wierze ze na swiecie istnieja tak bogaci idioci.

Z tym że po paru miesiącach by się wykończyłą biorąc postinor po każdym stosunku ;)
Jak już wyżej zostało powiedziane nie ma żadnych obajwów ... zresztą nawet w pierwszych tygodniach objawy są takie same jak po zwykłej owulacji bez zapłodnienia - bo przeciez do 3 miesiąca działa ciałko zółte wytwarzając progesteron które daje takie same efekty jak przed okresem czyli np, obolałe piersi ;)
na drugi dzień to (o ile para nie stosuje zabezpieczenia) plemniki siedzą sobie jeszcze w szyjce macicy i czekają
czekają tak parę dni, spora część ginie, ale może znajdzie się taki szczęściacrz, któremu trafi się komórka jajowa

A ja myślałem że plemniczki czekają w jajowodzie a nie w szyjce macicy;)
Plesers czemu nie kochasz już mnie ...
Awatar użytkownika
nata
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nata » 25 maja 2005, 16:29

a właśnie ponoć w szyjce, i dlatego bardzo ważne jest w niej odpowiednie środowisko dla plemników
Plesers pisze:bo przeciez do 3 miesiąca działa ciałko zółte

jesteś pewien? bo coś mi tu nie pasuje
Awatar użytkownika
Plesers
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Plesers » 26 maja 2005, 11:16

Ale przecież plemniczki jak najszybciej idą w strone jajowodów, to tam tylko może dojść do zapłodnienia, więc na pewno nie czekają sobie w szyjce nie wiadomo na co, skoro i tak w szyjce nic nie zwojują ;)
A co do ciałka żółtego to jestem pewien - do trzeciego miesciąca działa, później obumiera a jego funkcje przejmuje łożysko ;)
Plesers czemu nie kochasz już mnie ...
Awatar użytkownika
nata
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nata » 27 maja 2005, 16:21

ale czego plemniczki mają szukać w jajowodach????
przecież komórka jajowa (wędrując jajowodem z jajnika) osadza się w macicy, z którą to bezpośrednio łączy się szyjka

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”