Czy warto brac tbletki tlko przez wakacje?
Moderator: modTeam
Czy warto brac tbletki tlko przez wakacje?
Mam takie pytanie odnosnie tabletek antykoncepcyjnych. A mianowicie chodzi mi o czas przez jaki sie je bierze. Czy warto zaczynac brac tabletki jezeli ma sie zamiar je brac tylko przez wakacyjny a potem przestac?? Czy jak sie juz zaczyna to powinno je sie brac przez dluzszy czas np przez rok
Z gory dziekuje z odpowiedzi 
O tabletkach jest sporo na tym forum. Idzie do gienka, wypisuje jej receptę i tyle. Tabletki dzialają od pierwszego wzięcia ale jak to pierwszy raz to nie wiadomo jak organizm zareaguje tak więc najlepiej przez pierwsze kilka dni (5-7) najlepiej się inaczej zabezpieczać.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz,
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump

ja tez sadze ze branie tabletek tylko na okres wakacji troche mija sie z celem. Organizm sie do nich przyzwyczaja, a potem kolejna "terapia szokowa" jak sie je odstawi. W koncu hormonki maja wplyw na organizm wiec jak juz sie decydowac na tabletki to chyba lepiej juz na dluzszy czas. 
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
A ja sie zgadzam bo unika sie podwojnego szoku dla organizmu w ktorkim czasie. Bardziej mu szkoda takie gwaltowne zmiany typu rozpoczaecie zakonczenie przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych niz zmiana, zazywanie ich przez jakis czas kiedy wszytsko sie ustabilizuje i po jakims czasie przerwa.Maverick pisze:Czyli jak juz ingerowac w organizm to nie przez wakacje a przez caly rok? Nie moge sie z tym zgodzic.
To idiotyczny pomysł. Branie tabletek przez wakacje, hormony to nie aspiryna. Są inne zabezpieczenia.
Mav niestety nie masz racji - Foxy lady ma racje.
Maverick pisze:foxy_lady napisał/a:
Branie tabletek przez wakacje to glupi pomysl, w koncu to powazna
ingerencja w organizm. Jak juz brac to na dluzej.
Czyli jak juz ingerowac w organizm to nie przez wakacje a przez caly rok? Nie moge sie z tym zgodzic.
Mav niestety nie masz racji - Foxy lady ma racje.
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”