jeszcze jedno o tabletkach anty - owulacja

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
sabinka
Entuzjasta
Entuzjasta
jeszcze jedno o tabletkach anty - owulacja

Postautor: sabinka » 06 lut 2005, 20:24

hej!!
chcialabym wyjasnic jeszcze jedna sprawe jesli chodzi o tabletki. jesli ten temat juz byl to sorki - napiszcie ze byl a ja sobie poszukam ;)

chodzi mi o taka sprawe - kiedy bierze sie tabletki to dochodzi do zatrzymania owulacji. wiec jajeczko nie dojrzewa. zanim zaczelam brac tabletki to byl u mnie widoczny "ten dzien" kiedy dochodzilo do jajeczkowania - po prostu wydobywala sie (nieznaczna ilosc) wydzielina. czy jesli biore tabletki i tej owulacji nie ma to czy pojawienie sie tej wydzieliny jest normalne czy nie powinno jej byc??? (dodam ze biore dopiero 1 opakowanie, wiec to moze jeszcze sie "ulozy"?)

z gory dzieki za odpowiedzi

PS. Ginekolog zapewniala mnie ze jestem zabezpieczona antykoncepcyjnie od pierwszej tabletki - po jakim czasie wy zdecydowaliscie sie na stosunek bez dodatkowego zabezpieczenia? bo ja po 8 dniach i teraz sie zastanawiam czy to nie byl blad ;) tzn nie jest to jakis wielki problem, ale tak chcialabym sie upewnic czy wszystko ok.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 06 lut 2005, 21:35

Po 8 dniach to na bank nie zajdziesz. Blad chyba w tym wzgledzie ze stracilas 7 dni seksu :)
karol

Postautor: karol » 07 lut 2005, 08:50

dokładnie , ja tam na drugi dzien juz szalałem ! :564:
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 07 lut 2005, 19:27

Oj nie wiem jak to jest z tym uczuciem o ktorym piszesz, ale nie powinnas sie przejmowac, nie powinno byc rzadkiej wpadki.Sluz z pochwy jest czyms zupelnie normalnym.

A tak sobie mysle i nie wiem czy dobrze, bo mówi się , że kobieta podczas dni płodnych jest atrakcyjniejsza niż w normalne dni , że ochota na sex jest większa, czyli jestesmy tego przy braniu pozbadnięte? :553:
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 07 lut 2005, 19:58

kobieta podczas dni płodnych jest atrakcyjniejsza niż w normalne dni , że ochota na seks jest większa, czyli jestesmy tego przy braniu pozbadnięte?

fakt podczas dni płodnych ochota jest wieksza (misiu ja chce do ciebie ;) )
a powaznie :) juz kilkakrotnie na forum poruszany był temat tabletek i wiele dziewczyn wypowiadało sie ze po odstawieniu tabletek ich ochota na seks rzeczywiscie była wyzsza niz podczas brania ...wiec byc moze tabletki troche obnizaja nasze zapedy ;) choc mysle ze jest nie niewielkie obnizenie :)
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 07 lut 2005, 20:15

ja po odstawieniu tabletek nie zauwazylam wzrostu libido tak samo jak i nie zauwazylam spadku przy rozpoczeciu. Kwestia lekow i organizmu.
A Ty Sabino sie nie przejmuj po 8 dniach jestes na pewno zabezpieczona jezlei tabletke pierwsza wizielas pierwszym dniu miesiaczki.
Awatar użytkownika
Lady_Jesika
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lady_Jesika » 07 lut 2005, 22:26

wydzielina to normalna sprawa,nie martw sie tyle :) i na pewno bylas juz dobrze zabiezpieczona.Ja tez gdy zaczelam brac pigulu szalalam od razu po okresie :)

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”