Czy jest w ciazy? - Kalendarzyk

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

janusz242
Zaglądający
Zaglądający
Czy jest w ciazy? - Kalendarzyk

Postautor: janusz242 » 02 lut 2005, 19:12

Jest maly problem moja byla ,wtedy jeszcze nie byla byla ze mna :
1 stycznia dostala okres kochalismy sie bez zabespieczenia do 24 sposzczalem sie do srodka bo chciala dziecko a od 27 do 1 lutego miala innego faceta rozeszlismy sie przez to bo mnie zdradzila i byla pewna ze ma dni nie plodne i sie jej tez spuszczal . dzisiaj bylem u niej 2 luty nalegalem zeby kupic test ciazowy ja jej go kupilem i jest w ciazy ! Teraz pytanie z kim jak myslicie troszke to powalone jest sam sie boje
Prosze o szybka odpowiedz dzieki
Awatar użytkownika
Prokurator
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Prokurator » 02 lut 2005, 19:27

Nie da się tego ustalić bez odpowiednich badań...
"Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni."
Cyceron
janusz242
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: janusz242 » 02 lut 2005, 19:32

a idzie ustalic dokladnie kiedy mogla zajsc ???
Awatar użytkownika
Lady_Jesika
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lady_Jesika » 02 lut 2005, 19:38

najlepiej u ginekologa....

ja obstawiam Ciebie...jesli mimo wszytsko nie bedziesz mial pewnosci pozostaja badania po narodzinach dziecka
janusz242
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: janusz242 » 02 lut 2005, 19:44

po jakim czasie mozna wykryc na usg ciaze ????
karol

Re: PILNE PROSZE O PRZECZYTANIE I OTPOWIEDZ !!!

Postautor: karol » 02 lut 2005, 21:02

janusz242 pisze:Jest maly problem moja byla ,wtedy jeszcze nie byla byla ze mna :
1 stycznia dostala okres kochalismy sie bez zabespieczenia do 24 sposzczalem sie do srodka bo chciala dziecko a od 27 do 1 lutego miala innego faceta rozeszlismy sie przez to bo mnie zdradzila i byla pewna ze ma dni nie plodne i sie jej tez spuszczal . dzisiaj bylem u niej 2 luty nalegalem zeby kupic test ciazowy ja jej go kupilem i jest w ciazy ! Teraz pytanie z kim jak myslicie troszke to powalone jest sam sie boje
Prosze o szybka odpowiedz dzieki

Alez zes to napisał ??? a ile jej cykl trwa wiesz ?? tu tego nie ma , nie ma też czy ma je regularne (cykle ) czy przechodziła jakies przeziebienia miedzy czasie , stresy !? ile trwa jej okres (dni) ale !! gdyby zaszła z nimw ciąże to mineło zaledwie od 27 ...7 dni , test by tego jeszcze nie wykazał ! po drugie bardziej prawdopodobne ze to Twoje dziecko , choc wszystko jest mozliwe , tym bardziej przy takim opisie ;) Ja mysle iz cos za wczesnie sie ten facet pojawił , czy czasami nie wtedy gdy była z Toba juz ją nie meczył ??? ;) testy na ojcostwo to bardzo droga rzecz i dopiero chyba gdy dziecko ma chyba 6lat mozna je robic ! jesli poda ze Ty jestes ojcem , masz kretki ! musisz sadownie Ty udowodzic iz nim nie jestes a to lata sadzenia sie i koszty jak cholera ! . chyba ze cos sie zmieniło !! :D
powturz test ! czasem sie myli!!! chyba po trzech tygodniach juz widać na usg dziecko (embriona )
Awatar użytkownika
jaTOja
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: jaTOja » 02 lut 2005, 21:30

Oj z tymi dniami niepłodnymi to jak widzisz roznie bywa, głupia sprawa, ale jedynie test moze dac 100% pewnosc, chyba ze uwierzysz na slowo ale z tym po pewnym czasie moze byc roznie. PZDR
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 02 lut 2005, 21:32

czy przechodziła jakies przeziebienia miedzy czasie , stresy !?

tak, zmieniala partnerow jak rekawiczki :)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
janusz242
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: janusz242 » 02 lut 2005, 21:36

Zaczne po kolei ...
-- dziewczyna zyla w duzym stresie przez prawie pol roku a moze i zawsze jakies stresy przechodzila wina rodzicow .
-- co pamietam poznalismy sie zeszlego roku w wrzesniu i miala regularne cykle a ile dni trwal to tego nie wiem ,po jakims czasie ok listopada co pamietam abo troszke pozniej miala 2 cykle po ok2.5 tygodnia pozniej sie jej przedluzyl ponad misiac i pare dni ale zastosowala prostinor zeby nie wpasc bo byla wpadka i dostala 1 stycznia okres nawet mniej wiecej wiem ktore dni sie kochalismy bo byla ze mna ale od 27 juz nie a dzisiaj 2 zrobila testa .
Jak myslicie co ona teraz zrobi ze mna byla pol roku z nim te 7 dni .
on ja inspiruje on sie jej podoba itp.
co wy byscie zrobili na jej miejscu ????
z gory dzieki za odpowiedz
Awatar użytkownika
Prokurator
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Prokurator » 02 lut 2005, 23:53

test na ojcostwo jest drogi, sądy najczęściej stosują badania antropologiczne, są one w wysokim stopniu niezawodne i wydaje się tańsze...
"Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni."

Cyceron
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 03 lut 2005, 02:03

Test mozna zrobic jeszcze przed urodzeniem dziecka. To przeciez zwykle badanie DNA. I nie wydaje mi sie aby jej wskazanie bylo niezawodne. Sad orzeknie badanie, tylko wlasnie nie DNA a krwi. A badanie krwi bywa czasem mylace o 180 stopni.
Swoja droga to (nie obraz sie) ale dziwnie jestescie.

Ps: Test wykrywa ciaze juz pare dni po zaplodnieniu przeciez. A jak Ci sie dziecko nei podoba to daj jej herbatke z RU ;) Nie no zartuje.
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 03 lut 2005, 08:53

7 dni , test by tego jeszcze nie wykazał

Karol, są takie testy. Pokazuje już od 6 dnia. Sam ostatnio kupowałem :)

on ja inspiruje on sie jej podoba itp.
co wy byscie zrobili na jej miejscu ????

Na jej miejscu?
Sama musi ustalić z kim chce być i kto jest ojcem.

Lepiej zastanów się nad sobą. Co zrobisz jeśli to Twoje dziecko? Będziesz z nią jeśli ona woli kogoś innego? Nawet jak będziesz ze względu na dziecko to będziesz szczęśliwy wiedząc, że ona woli jego?
Swoją drogą współczuję. Ja bym żądał zrobienia badań na ojcostwo.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Lady_Jesika
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lady_Jesika » 03 lut 2005, 10:18

fatalna sytuacja..niezle sie wpakowales..nawet jesli badania wskarza Ciebie na ojca to co z tego...

Fisz,Twoj avatar sie rusza....ale sie wystraszylam ,hehehe, :564:
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 03 lut 2005, 10:24

Fisz,Twoj avatar sie rusza....ale sie wystraszylam ,hehehe,

Nie Ty pierwsza :)
Ale to off więc cisza w tym miejscu :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
karol

Postautor: karol » 03 lut 2005, 13:05

Na test musi sie zgodzic matka , wiec póki jest w ciazy nie jest to takie proste !
Jak brała Postinor , to cholera wie wszystko jest mozliwe bo ma rozregulowny metabolizm jak cholera ! :564: wczesniejsze okresy albo ich nie regularnosc na to wskazuje ze ciezko ustalic dni nie płodne u niej , masz wiec pecha !! Co zrobic , nie znam dziewczyny wiec nie powiem , zastanw sie czy chcesz miec taka zonę , ja bym sie za zadne skarby z nią nie zenił , to zawsze zdazysz zrobic !! gdybys uznał np , ze chcesz ! dziecko nie musi być powodem slubu !
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 03 lut 2005, 13:13

Tym bardziej ze zeby Ci udowodnic ze to Twoje to musi sie na badania zgodzic.
karol

Postautor: karol » 03 lut 2005, 13:39

Maverick pisze:Tym bardziej ze zeby Ci udowodnic ze to Twoje to musi sie na badania zgodzic.

Nie prawda ! kobieta podaje kto jest ojcem i tyle , tak było ! chyba ze cos sie zmieniło ?
Dziecko musi miec ojca !
To facet musi udowodzic ze dziecko jest nie jego !
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 03 lut 2005, 13:41

Nieciekawa sytuacja :651:

Bardziej "obstawiam", że to twoje dziecko, bo z tego wynika, że Ty kochałeś się z nią w dni płodne, a ten drugi typ pod sam koniec cyklu, więc jest mniejsze prawdopodobieństwo.Niepokoją mnie tylko jej nieregularne cykle i ten Postinor, bo widać rozstroiło to wszystko cykl.Zapytaj ile razy kochała się z tamtym.No i pogadajcie z ginekologiem, on Wam może coś doradzi, powie dokładniej o testach na ojcostwo.

Tu masz taki link:

http://www.testdna.pl/

A ciekawa jestem Twojego podejścia, czy chcesz tego dziecka?Czy zostaniesz jego ojcem, jesli nie bedziesz miał 100% pewności, że to Twoj potomek?Jak do tego podchodzisz?
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 03 lut 2005, 13:45

To facet musi udowodzic ze dziecko jest nie jego !
No. I udowadnai sie testem DNA. Inaczej nei idzie bo byloby to jej slowo przeciwko jego slowu. Poza tym szczerze, to wydajem i sie ze jednak kobietam usi udowodnic kto jest ojcem. No bo koles powie ze z nia nie spal, nie uprawial seksu i co? I tak i tak, jakby nie patrzec wszystko sie rozbija o test ojcostwa w laboratorium wiec jezeli kobieta sie na niego nie zgodzi to ojcostwa nie udowodni i tyle.

Poza tym do wykonania testu wystarczy wlos dziecka i wlos ew. ojca wiec na co tu zgoda matki? I dlaczego zgoda matki? Moze jeszcze zgoda ojca?
Ostatnio zmieniony 03 lut 2005, 13:50 przez Maverick, łącznie zmieniany 1 raz.
karol

Postautor: karol » 03 lut 2005, 13:46

no to odsyłam Tu ! Ja wiem ze jest z tym kłopot , ale to znam z przed lat chyba 20 tu oto link :
http://www.testdna.pl/ojcostwo_sadowe

Tam wyraznie widac ze to Ojciec bardziej sie musi starac (notarialne potwierdzenie woli matki ) ale mogę sie mylić czasy sie zmieniaja !! :564:
Mav , Sady nie wchodza w szczegóły , kobieta wiatropylna nie jest , skoro twierdzi ze ten jest ojcem to tak jest ! Ty musisz (ojciec) udowodnic iż prowadziła zycie rozwiazłe i ze nie jestes ojcem biologicznym !
Ostatnio zmieniony 03 lut 2005, 13:53 przez karol, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 03 lut 2005, 13:51

No i co to zmienia. Jezeli kobieta chce udowodnic ojcostwo musi sie na ten test zgodzic.
karol

Postautor: karol » 03 lut 2005, 13:54

Nic nie kumasz , kobieta tego udowadniac nie musi ! to Ojciec musi

To tak samo jak z gwałtem ! powie On mnie zgwałcił i masz problemy , udowodnij ze nie !! jesli nie masz alibi , itd.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 03 lut 2005, 14:03

To powiedz mi co to jest "domniemanie niewinnosci"? To Tobie musza udowodnic ze tego nei zorbiles! Bez sensu by bylo gdybys musial udowadniac ze nie jestes wielbladem! To musza byc dowody na to ze zgwalciles i ze jestes ojcem!
karol

Postautor: karol » 03 lut 2005, 14:13

Po tym co czytam na necie , odnosze wrazenie , ze moglo sie jednak coś zmienic niż za czasów komuny , mozesz miec Mav racje !! tyle ze nie mogę znalesc nic konkretnego , On ! moze nie uznać dziecka ! tyle to wyczytalem z neta ! ale co wtedy ??? juz nie znalazłem odpowiedzi ! a szukać mi sie juz nie chce wiec niech zainteresowany poszuka ! moze niech tu napisze coś !

http://www.edukacjaprawnicza.pl/watki.php?w=15
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 03 lut 2005, 14:16

To idzie do sadu i sad zarzadza badanie. I tyle :)
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 03 lut 2005, 14:32

Karol ma rację o tyle, o ile wskazany przez matkę facet jest jej mężem - w przepisach KRO jest domniemanie, że ojcem dziecka jest mąż matki.
Domniemanie to nic innego jak przerzucenie ciężaru dowodu - i w takiej sytuacji mąż musi udowadniać - tu rację ma Mav - najlepsze (tzn. najbardziej niezawodne) są testy DNA.
Gdy facio mężem nie jest, to udowadnia kobieta - tyle że udowadnia, że spała z tym a tym, bo jest też domniemanie, że gościu z którym spała w określonym czasie przed urodzeniem jest ojcem - i wtedy broni się facio, że np. spała jeszcze z innym, że np. jest bezpłodny, albo co lepsze cierpi na impotencję etc. :562:

Hehe - tyle teorii... a praktyka jak sądzę, to kwestia sędziego (a raczej Sędziny) w sensie np. co przyjmie za dowód: np zeznanie życzliwej sąsiadki, że widziała jak delikwent całował przed drzwiami, a potem słyszała jak się kotłowało za ścianą itp.
No i dobrego adwokata...(czyt. takiego, który zna wielu sędziów).

O ile kojarzę sytuację autora, to mężem nie jest - więc jeśli przyjdzie pozew o ustalenie ojcostwa na jego rzecz i o alimenty na jej rzecz, to radziłbym twardo twierdzić, że nie jest ojcem... a na podpórkę znaleźć kilku kumpli, którzy się przysięgną, że w dacie wskazanej przez nią i tydzień po i przed pił z nimi na umór.
Jeśli zaś mężem jest, to jednak radziłbym zbierać kasę na alimenty... za uporczywe niepłacenie można posiedzieć.

ps - Mav domniemanie niewinności to kategoria prawa karnego, a póki co pokątne zapylanie samo w sobie nie podpada pod KK, oczywiście jego funkcja jest taka sama - przerzucenie ciężaru dowodu - to prokurator ma udowodnić winę oskarżonego.

To tyle moich przemyśleń tytułem solidarności plemników - dziękuję :547:
:564:
;)...
Awatar użytkownika
Lady_Jesika
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lady_Jesika » 03 lut 2005, 14:45

tak jest w przypadku malzenstwa.A oni nim nie sa wiec tego ojcostwa trzeba dosjc poprzez badania.Nie mozna tak sobie byle kogo z ulicy na ojca wskazywac.
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 03 lut 2005, 14:55

Toż przecież Jessiko i o tej sytuacji pisałem - ale nie oszukujmy się, jeśli kobieta choćby pośrednio udowodni (zdjęcia aktu z szafy, to amerykańskie filmy!!!), że z kimś spała w okolicach 9 mieś. przed urodzinami, a ktoś się np. nie zgodzi na badania, to ten brak zgody sąd też odpowiednio zinterpretuje.
Ktoś z ulicy zgadza się na badania DNA i ma z głowy - a pieniaczka buli koszty postępowania, w szczególności badań i następnym razem się zastanowi.
A no i autor chyba jednak kimś z ulicy nie jest. :568:
:564:
;)...
janusz242
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: janusz242 » 03 lut 2005, 20:24

bylismy dzisiaj u ginekologa , wychodzi na to ze to moje dziecko , ale ona go niechce bedzie go usuwac !
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Postautor: lorenzen » 03 lut 2005, 20:40

Och!!!
A jakie jest Twoje zdanie???
Nie no w sumie Wasza sprawa tylko jakoś mną wstrząsnęły Twe słowa Januszu - mam nadzieję, że to przemyślana, świadoma możliwych konsekwencji decyzja.
Trzymaj się.
;)...

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”