Dlaczego gumka pekla?

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Dlaczego gumka pekla?

Postautor: Kamela12 » 15 sty 2005, 14:38

witam wszystkich. nie mogłam sie na forum doszukac takiego przypadku jakiego ja doswiadczyłam. otóż biorę pierwszy miesiąc tabletki (harmonet) zostało mi jeszcze pięć tabletek do konca ale mniejsza. wczoraj podczas stosunku pękła nam guma, była ze srodkiem plemnikobójczym , ale jednak?? co wy na to?? jest jakies prawdopodobieństwo?? zdarzyło sie wam tak? dzwonilam wczoraj do mojej pani ginekolog powiedziala ze skoro wzialam kazda tabletke z opakowania to nie ma sie o co bac. ja tez tak mysle, a to dla mnie i mojego kochanie to taki troche szok. to byl nasz trzeci stosunek tamtego dnia i moze bylo zbyt sucho?? bo zastanawiam sie jaki byl powod pekniecia gumy?? jesli macie jakies pomysly dlaczego tak sie stalo to czekam na odpowiedzi. pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Leanan Sidhe
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Leanan Sidhe » 15 sty 2005, 14:45

he he, zabijają mnie takie problemy.Tabletki+gumki=dziecko? szansa marna.
Ciekawe czy gdyby kobieta łykała tabletki, miala spiralke i jeszcze jakies globulki a facet miał gumke--i gumka by pękła--to byłaby wielka afera pt."o Nie! chyba jestem w ciąży"
:570: słabe to troche, he he. Ale to tak sobie odbiegłam od tematu nieco.
Mi nie zdażyła się nigdy taka przygoda. I pojęcia nie mam dlaczego pękła wam prezerwatywa :-)
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 15 sty 2005, 14:54

Daje głowę uciąć, że nie będzie z tego dziecka;]
Awatar użytkownika
Lady_Jesika
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lady_Jesika » 15 sty 2005, 14:58

pewnie ze nie...

a jesli Cie nawet twoja pani ginekolog uspokoila to tym bardzie nie rozumiem twych watpliwosci
=ANIOLECZEK=

Postautor: =ANIOLECZEK= » 15 sty 2005, 14:58

mialam dokladnie taki sam przypadek! tez w 1 miesiacu brania tabletek....tylko ze my sie nie przejmowalismy bo widzielismy ze nic z tego =] nie martw sie =] :564:
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 15 sty 2005, 15:36

dzieki wam bardzo:))) zastanawia mnie tylko dlaczego pekla ?? ale nic tam, mam nadzieje ze moje kochanie sie uspokoi waszymi wypowiedziami:)) dzieki i pozdrawiam zwlaszcza Aniołeczka:))
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Awatar użytkownika
Lady_Jesika
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lady_Jesika » 15 sty 2005, 15:41

hmmm,czasem peka nie wiedziec czemu....

mzoe faktrycznie bylo za sucho i zbyt duze tarcie w zwiazku z tym...no nie wiem.Nie pzrejmuj sie :)
Awatar użytkownika
krzyniu
Maniak
Maniak
Postautor: krzyniu » 15 sty 2005, 15:48

unimile z tych tanszych sa kiepskie wiec pewnie dlatego(choc wiele osob juz na forum pozytywnie sie o nich wypowiadalo)...na czym jak na czym ale na gumach nie trza oszczedzac:) no ale co sie stalo to sie nie odstanie,dobrze ze tabletki bo inaczej bylo by krucho

pS a dlaczego taka roznica cen?? ze jedne unimile kosztuja 2,7 zl a te lepsze unimile 6,taka samo durexy???skad roznica ponad 3 zl??b ochyba nie z reklamy nie ?
Awatar użytkownika
Hardcore
Weteran
Weteran
Postautor: Hardcore » 15 sty 2005, 15:58

przykro mi gosiu, ale jesteś w ciąży! buhahaha ;)

jeśli chłopak spuści Ci się do środka w przypadku kiedy używasz tableteki to nie będziesz w ciąży! Nie musisz więc używać prezerwatyw chyba, że chcesz aby np. prezerwatyma z różnymi wyrostkami potęgowała Twoje doznania :P
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

Obrazek
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 15 sty 2005, 16:30

Gosia... Jak już Ci powiedziano wcześniej nie ma się o co martwić...
I mam nadzieję, że z biegiem czasu zrozumiesz, że przy tabletkach żadne gumki nie są Wam potrzebne...

P.S. Ja zażyłam pierwszą tabletkę i tego samego dnia byłam z moim ówczesnym... byłam w ciąży? NIE!

:564:
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 15 sty 2005, 19:04

Jeśli jeszcze powiesz, że było to w czasie niepłodnych dni (a w czasie prawidłowego brania hormonów wszystkie są takie), to chyba pęknę ze śmiechu :570:

ps. bez obrazy, Gosiu, ale rozpoczynająć sex, przydałoby się troszkę więcej uświadomienia. Śpij(cie) spokojnie.
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 15 sty 2005, 20:47

Same tabletki wystarcza, wiec to ze gumka pekla to sie nie przejmuj. Nie zajdziesz. BArdziej przejmuj sie ze niszczysz sobie niepotrzebnie (bo bez sensu gumki uzywasz) naturalna flore w pochwie! Bo uzywasz ze srodkiem plemnikobojczym, a taka mozna uzyc raz dziennie, nie czesciej. A Ty 3 razy dziennie... Odstaw gumki, od tego nadzery mzoesz dostac.
karol

Postautor: karol » 15 sty 2005, 20:57

Nie ze mozesz dostac ...a dostaniesz !! pewne jak w Banku (choc po Warszawie , nawet banki juz nie pewne , szkoda ze sie nie rozwalił facio , kolorowo by na pieterku było ) :547: :547: :547: :547: :547: :556:
Awatar użytkownika
Student
Weteran
Weteran
Postautor: Student » 15 sty 2005, 21:17

Po co łączyc tabletki z gumkami. Mi by było cholernie szkoda kasy i zdrowia dziewczyny. Albo przyjemny seks bez gumki , albo zdrowie dziewczyny. Po co rezygnowac z dwoch naraz :)??
Awatar użytkownika
krzyniu
Maniak
Maniak
Postautor: krzyniu » 16 sty 2005, 00:12

Maverick pisze:Same tabletki wystarcza, wiec to ze gumka pekla to sie nie przejmuj. Nie zajdziesz. BArdziej przejmuj sie ze niszczysz sobie niepotrzebnie (bo bez sensu gumki uzywasz) naturalna flore w pochwie! Bo uzywasz ze srodkiem plemnikobojczym, a taka mozna uzyc raz dziennie, nie czesciej. A Ty 3 razy dziennie... Odstaw gumki, od tego nadzery mzoesz dostac.

slyszalem cos kiedy o tym ze mozezaszkodzic,ale na ulotce prezerwatyw nie ma napisane ze raz dzienne,jest napisane ze nie mozna zbyt czesto stosowac bo MOZE produkowac podraznienia skóry ale nie jest napisane nigdzie ze raz dziennie...no ale niby dlaczego mial bys pisac nieprawde,szkoda tylko ze na tych zasranych prezerwatywach nie jes to napisane:/
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 16 sty 2005, 01:55

No ja na forum przeczytalem ze raz dziennie :D A fakt jest faktem, ze srodek plemnikobojczy szkodzi. A ze jest niepotrzebny (tabletki) to najgorsze. Bo gdyby to byla jedyna metoda, to mozna odzalowac ew skutki, ale tak to dla mnie czysta glupota.
Awatar użytkownika
Madzia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Madzia » 16 sty 2005, 09:57

A ja tam mam i tabletki i prezerwatywy:) Może głupota a może nie. My sie z tym pewniej czujemy, a nie kochamy sie codziennie może jakieś 3 razy na tydzień wiec na moje zdrowie to nie wpłynie:)Nie wiem co sie tak czepiacie wszyscy ze za dużo zabezpieczenia...od przybytku głowa nie boli...
20lat

Postautor: 20lat » 16 sty 2005, 11:09

"od przybytku głowa nie boli"

wlasnie chyba jednak glowa boli skoro az tyle zabezpieczen
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 16 sty 2005, 11:37

Skoro nie ufa się tabletkom, zatem po co je brać? Zasadnicze pytanie.
I proszę bez odpowiedzi typu "żebyśmy się czuli pewniej"...
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 16 sty 2005, 12:06

Zabezpieczenie tabletki + prezerwatywy to nie przezornośc, ale głupota.Jeśli nie masz przekonania do tabletek, to ich nie bierz, juz lepiej wtedy uzywac prezerwatywy z globulka dopochwowa, niz zjadać sobie dziennie porcje hormonów.
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 16 sty 2005, 13:27

Albo inaczej: skoro się tak panicznie boicie wpadki, że nieufacie tabletkom i dokładacie jeszcze inne środki to w ogóle nie kochajcie się. Bo uprawiając seks trzeba sie liczyć z jego możliwymi konsekwencjami...
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.

Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.

Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.

Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
karol

Postautor: karol » 16 sty 2005, 13:56

natasza pisze:Zabezpieczenie tabletki + prezerwatywy to nie przezornośc, ale głupota.Jeśli nie masz przekonania do tabletek, to ich nie bierz, juz lepiej wtedy uzywac prezerwatywy z globulka dopochwowa, niz zjadać sobie dziennie porcje hormonów.

popieram !

Albo inaczej: skoro się tak panicznie boicie wpadki, że nieufacie tabletkom i dokładacie jeszcze inne środki to w ogóle nie kochajcie się. Bo uprawiając seks trzeba sie liczyć z jego możliwymi konsekwencjami...

Bzdura !! sex ma byc przyjemny , konsekwencje idą na bok !
Awatar użytkownika
Madzia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Madzia » 16 sty 2005, 15:22

Bzdura !! seks ma byc przyjemny , konsekwencje idą na bok !

No właśnie . Ja wiem ze moje nastawienie jest tu przyrównywane do głupoty, bo tez stosuje tabletki i gumki, ale nie chce mówić teraz o tym. Tylko o tym ze jesli ktoś stosuje dwie metody zabezpieczenia nie robi z niego głupca który nie powinien sie kochać jak twierdzii Emperor, tylko człowieka który po prostu nie chce pomosić tych konsekwencji dlatego sie w ten sposób przed nimi broni.

Stosując dwie metody zabezpieczenia czuje sie pewniej(choć wiele osób ten zwrot denerwuje) ale tak jest. Co nie znaczy ze jestem za młoda, za mło odpowiedzialana, nie dorosłam, itd. bo gdybym zaszła w ciąze to byłabym w stanie urodzić to dziecko i wychować. Tylko perspektywa tego ze mój chłopak musiałby zrezygnować ze studiów a ja z ledwością dojśc do matury i na tym poprzestać edukacje jest dla mnie wystraczjąco mroczna, by nie chcieć jej urzeczywistnić. I prosze zeby to spróbować zrozumieć a nie nazywać wszystko czemu jesteście przeciwni "głupotą", po prostu u innych jest inaczej niż u was i tyle......
Awatar użytkownika
Leanan Sidhe
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Leanan Sidhe » 16 sty 2005, 15:47

Tyle opini ile ludzi, heh. Dla mnie to głupota straszliwa brać pigułki i jeszcze "dobezpieczać" się gumkami :570:
w ogóle jeżeli pisze ktoś, że go dobija mroczna perspektywa posiadania dziecka(bo facet ze studiów będzie musiał zrezygnować?, bo Ty skończysz tylko z maturą?), no to sorry ale po cholere się sexicie??
Jak juz wcześniej pisałam: gumki, tabletki, spiralka i globulki...no i do tego jeszcze zbliżenia w dniach niepłodnych!! buahahaha :564:
cubasa
Weteran
Weteran
Postautor: cubasa » 16 sty 2005, 15:58

stokra pisze:(...)po cholere się sexicie??

Może dla przyjemności? :)

Poza tym polecam stronkę.
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Awatar użytkownika
Madzia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Madzia » 16 sty 2005, 16:05

(bo facet ze studiów będzie musiał zrezygnować?, bo Ty skończysz tylko z maturą?), no to sorry ale po cholere się sexicie??

Tak tak to jest dla nas mroczna perspektywa bo oprócz dziecka które na pewno KIEDYŚ bedziemy mieć, mamy inne marzenia dotycząsce właśnie studiów chłopaka i moich też zarazem bo tym samym kiedyś naszemu dziecku zapewnimy lepszą przyszość. Nie jest dla mnie morczne posiadanie dziecka ale posiadanie go w niewłasciwym czasie. A na pytanie po co sie "sexić" jest prosta odpowiedz mojego przedmówcy -DLA PRZYJEMNOŚĆI...
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 16 sty 2005, 17:00

Madzia pisze:Ja wiem ze moje nastawienie jest tu przyrównywane do głupoty, bo tez stosuje tabletki i gumki, ale nie chce mówić teraz o tym. Tylko o tym ze jesli ktoś stosuje dwie metody zabezpieczenia nie robi z niego głupca który nie powinien sie kochać jak twierdzii Emperor, tylko człowieka który po prostu nie chce pomosić tych konsekwencji dlatego sie w ten sposób przed nimi broni.

Ja bym tego nie nazwała głupotą już bardziej nadwrażliwością. Ale nadwrażliwość nie jest niebezpieczna. Bo przecież tabletki+ gumki nie są niebezpieczne. na pewno lepiej już jest tak niż kochać się w ogóle bez zabezpieczenia. Seks ma być przyjemnością i jeżeli dla nich perspektywa dodatkowego zabezpieczenia (gumki) jest podbudowująca to dobrze. Dzięki temu mogą czerpać 100% satysfakcje z seksu.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 16 sty 2005, 17:54

nazywanie tego glupota jest po pierwsze niegrzeczne w stosunku do Madzi i Przemka
owszem jest to pewnego rodzaju przesada - ale zamiast wylozyc racjonalnie wady i zalety naskakujecie na nich jak inkwizycja na czarownice
Madzia jest mloda i sie troszke zbyt przejmuje i ma "schizy" - Przemo tez nie dowierza tabletkom wiec z prezesem jest mu nieco razniej

zauwazylem ze poza paroma przypadkami wszyscy bez wyjatku potepiaja gumki
najczesciej dlatego ze jakoby mniej czuc i przyjemnosc mniejsza

nie bede tu wnikal teraz czy to prawda czy nie - (IMHO nie :P)
ale jak ktos lubi lub chce w gumce to guzik wam do tego - mozecie sie dziwic mozecie miec inne zdanie - ale nazywac kogos glupim i niedoroslym to przesada

sa mlodzi - wyrobia sie - zamiast ich gnebic dodajcie im otuchy, wkoncu nie kazdemu jest latwo na poczatku - forum jest do wymiany pogladow, do uzyskania odpowiedzi na swoje pytania i watpliwosci - w koncu do otworzenia sie na ludzi - tworzymy tu jakby niebylo jakas wspolnote ;) a nie kacik wzajemnej adoracji - wiecej tolerancji moi mili - i nie skazywac kogos na ostracyzm tylko dlatego ze ma inne poglady

zeby komus pomoc nalezy zrozumiec co mu dolega - a nie kazac brac ku szklanke wody zamiast - inaczej bedziemy wciaz w ciemnogrodzie
Cyniczny zlosnik i przesmiewca (C)
Awatar użytkownika
Student
Weteran
Weteran
Postautor: Student » 16 sty 2005, 18:09

No tak przezornosc przezornoscia ale gdzie tu zdrowie dziewczyny?? Ja z moja dziewczyna zrezygnowałem z brania tabletek na dluzszy czas tylko ze wzgledu na jej zdrowie. I męcze się teraz w gumkach. Więc nie kumam po co się męczyć w gumkach i jeszcze rozpierd... gospodarke hormonalna w organizmie kobiety?? Ja bym nie pozwolil na to swojej dziewczynie! Ale ile ludzi tyle pogladow jak to juz ktos wczesniej slusznie zauwazyl :564: Taka nadwrażliwość wynika tylko i wyłącznie z niewiedzy...
Awatar użytkownika
Bender
Weteran
Weteran
Postautor: Bender » 16 sty 2005, 18:57

nie kumasz bo sie meczysz w gumce
tabletki zopstawmy w spokoju
co jest w gumce takeigo meczacego ?
po zalozeniu prezesa opada ci ? spadywuje ci gumka ?

jedyne co mi przychodzi do glowy to to ze wlasnie rozpaliles kobiete i mowisz - a teraz czekaj kochanie zaloze plaszczyk - i meczysz sie 10min z pokrowcem :P

potrenuj - nalozenie gumki to pare sekund - jak sie postarasz to nawet sie kobieta nie zroientuje ze jzu masz zalozona :P

ponoc gumki wywoluja nadzerke ?? hmm jak to wyglada statystycznie ? bo moze nadzerke wywoluja tez tampony i mydlo o zapachu lawendy ?

niestey jedyna skuteczna i sluszna metoda jest .... podciecie facetowi interesu ;)
kobieta ma naturalny cykl - zadnych ciel obcych w pochwie czy macicy, zadnej chemii

tylko kobiety jakos sa przeciwne :566: nawet jak juz juniora sie ma
ktos powie ze kiedys chce miec dzieci - no coz - za zaoszczedzona kase na antykoncepcji dokaona sie inseminacji - z zamrozonej wczesniej spermy faceta i voila - male szczescie jest na swiecie
Cyniczny zlosnik i przesmiewca (C)

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”