Co zamiast Logest'u?
Moderator: modTeam
Co zamiast Logest'u?
Już sam nie wiedziałm jak zatytułować temat ale moderatorzy są tacy mili i zmieniają tytuły:)
Wiec przez pół roku brałam tabletki Logest jako zabezpieczenia oczywiście, ale nie chcialam brać tabletek nonstop i co pół roku bede mieć półroczną przerwe. Całe pytanie kreci sie wokół sexu oczywiście wiec czym sie zabezpieczyć w tym półrocznum okresie przerwy, prezerwatywe stosowaliśmy z chłopakiem razem z tabletkami dodatkowo zeby jeszcze zmniejszyć ryzyko chłopak zadko(w tej gumce) kończył we mnie -wiem powiecie zbyt duża przezornośc ale na rodzicielstwo nam za wcześnie ale lepiej teraz uwazać niż później płakać i skakać z wieżowca:) Teraz jak pomyśle o samej przezerwatywie to odechciewa mi sie wszytskiego....Czy są wśród was tacy którzy przy stosowaniu gumki i globułek nie wpadli i nie mieli chorych myśli.....? Jaką metode oprócz wspomnianych tabletek polecicie. Wiem ze moge to znaleźć w dziale antykoncepcja ale lepiej popytać bo zawsze sie dowiem od kogoś z autopsji...
Wiec przez pół roku brałam tabletki Logest jako zabezpieczenia oczywiście, ale nie chcialam brać tabletek nonstop i co pół roku bede mieć półroczną przerwe. Całe pytanie kreci sie wokół sexu oczywiście wiec czym sie zabezpieczyć w tym półrocznum okresie przerwy, prezerwatywe stosowaliśmy z chłopakiem razem z tabletkami dodatkowo zeby jeszcze zmniejszyć ryzyko chłopak zadko(w tej gumce) kończył we mnie -wiem powiecie zbyt duża przezornośc ale na rodzicielstwo nam za wcześnie ale lepiej teraz uwazać niż później płakać i skakać z wieżowca:) Teraz jak pomyśle o samej przezerwatywie to odechciewa mi sie wszytskiego....Czy są wśród was tacy którzy przy stosowaniu gumki i globułek nie wpadli i nie mieli chorych myśli.....? Jaką metode oprócz wspomnianych tabletek polecicie. Wiem ze moge to znaleźć w dziale antykoncepcja ale lepiej popytać bo zawsze sie dowiem od kogoś z autopsji...
kurde jak zażywasz pigułki to szczerze Wam mówie - odpuście sobie prezerwatywę :!: o boshe... jakby jakaś kobieta powiedziała w takiej sytuacji, żebym założył gumę to bym chyba się mocno nad nią zastanowił.
a na przerwy... zdecydowanie prezesy wystarczą, tylko nie wiem po co je robić...
POZDRAWIAM :!:
a na przerwy... zdecydowanie prezesy wystarczą, tylko nie wiem po co je robić...
POZDRAWIAM :!:
When you dream there are no rules. People can fly, anything can happen. (...)
You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

You may think you can fly, but you'd better not try. People can fly

- Lady_Jesika
- Uzależniony
to prawda,odpuscie sobie gumki,tabletki to bardzo dobre zabiezpieczenie.Musialabys miec ogrrrromnego pecha zeby zajsc w ciaze a skoro sie tego boisz to mzoesz miec tez takiego pecha ze gumka peknie a tabletki zawioda
nie dajcie sie zwariowac
no chyba ze faktycznie bardzo sie boicie to i tak Was nie pzrekonamy,sami zdecydujecie co dla Was najlepsze
poza tym wcale nie musisz robic tej pzrerwy,wg najnowszych badan nie ma takiej potrzeby.Mimo wszystko ja tez bede robic ale nie tak czesto.jakbys ja zrobila raz na 1,5 roku tez by bylo dobrze ::) .A co do kwestii zabezpieczenia...pozostaja Wam pigulki i jakies globulki dopochwowe,bo kalendarzyka Wam przeciez nie polecimy
pozdrawiam cieplutko
no chyba ze faktycznie bardzo sie boicie to i tak Was nie pzrekonamy,sami zdecydujecie co dla Was najlepsze
poza tym wcale nie musisz robic tej pzrerwy,wg najnowszych badan nie ma takiej potrzeby.Mimo wszystko ja tez bede robic ale nie tak czesto.jakbys ja zrobila raz na 1,5 roku tez by bylo dobrze ::) .A co do kwestii zabezpieczenia...pozostaja Wam pigulki i jakies globulki dopochwowe,bo kalendarzyka Wam przeciez nie polecimy
pozdrawiam cieplutko
Kurde no pobilas rekord ustanowiony przes Studenta
Jednak czasem facet musi sie wykazac przyslowiowymi "jajami" i postawic na swoim! No bo kurde Tabletki + gumka to juz przesada, ale dodawac do tego stosunek przerywany? Az mnie zatkalo. Nie wiedzialem ze sa tacy ludzie
Wiesz, chyba nic Ci nie przypasi, bo nic innego nie daje takiej pewnosci jak te 3 metody. Tylko ze po co Ci az taka pewnosc?Jakby konczyl w srodku sotsujac prezerwatywe i tabletki to ryzyko zajscia w ciaze wzrosloby moze az o jakies 0,05% Na tyle to szacuje
no ale bez sensu na Ciebie wyzywac
Powiedz tylko ile latek masz i jak ldugo sie w ten sposob kochacie...
Wierz mi, zarowno tabletki jak i prezerwatywa moga istniec osobno i wystarczaja. Najwyzej niech kupi Durexy Extra Safe, one sa grubsze...
Szkoda Twojego zdrowia by truc sie tabletkami skoro nie ma takiej potrzeby. Boze, przy uprawianiu seksu jest ryzyko ciazy... zawsze, chocbys sie wysterylizowala, zalozyla spirale, kapturek, krem plemnikobojczy, globulke i prezerwatywe i jeszcze przerywany. Do 100% nie dojdziesz nigdy, taka prawda. 100% daje szklanka wody. Albo juz istniejaca ciaza
A, i czy rozmawialas z ginekologiem na temat waszych metod na antykoncepcje? Nie przerazil sie?
Natomiast co do pol rocznej przerwy (sorki za to powyzej, musialem sie wypisac zeby mi nadgarstki nei eksplodowaly) to dobra prezerwatywa wystarczy. Jak bardzo sie boisz to mozesz do tego dodac metody naturalne. Tylko nie na milosc boska przerywany (bo to nie jest metoda antykoncepcyjna) tylko chocby wybiedzony kalendarzyk, mozna pokusic sie polaczyc 3 metody naturalne - kalendarzyk, termiczna i badania sluzu. Jak do tego dodasz kondomka to mozesz spac spokojnie
Globulek nie polecam. Po pierwsze nie wiem czy nie uszkodza prezerwatywy, po drugie powoduja pieczenie, nieprzyjemna piane wydobywajaca sie z pochwy... zadna z kobiet na forum ktora uzywala globulki nie poleca ich jako metody antykoncepcyjnej wiec cos w tym musi byc.
Pozdrawiam
no ale bez sensu na Ciebie wyzywac
Wierz mi, zarowno tabletki jak i prezerwatywa moga istniec osobno i wystarczaja. Najwyzej niech kupi Durexy Extra Safe, one sa grubsze...
Szkoda Twojego zdrowia by truc sie tabletkami skoro nie ma takiej potrzeby. Boze, przy uprawianiu seksu jest ryzyko ciazy... zawsze, chocbys sie wysterylizowala, zalozyla spirale, kapturek, krem plemnikobojczy, globulke i prezerwatywe i jeszcze przerywany. Do 100% nie dojdziesz nigdy, taka prawda. 100% daje szklanka wody. Albo juz istniejaca ciaza
A, i czy rozmawialas z ginekologiem na temat waszych metod na antykoncepcje? Nie przerazil sie?
Natomiast co do pol rocznej przerwy (sorki za to powyzej, musialem sie wypisac zeby mi nadgarstki nei eksplodowaly) to dobra prezerwatywa wystarczy. Jak bardzo sie boisz to mozesz do tego dodac metody naturalne. Tylko nie na milosc boska przerywany (bo to nie jest metoda antykoncepcyjna) tylko chocby wybiedzony kalendarzyk, mozna pokusic sie polaczyc 3 metody naturalne - kalendarzyk, termiczna i badania sluzu. Jak do tego dodasz kondomka to mozesz spac spokojnie
Globulek nie polecam. Po pierwsze nie wiem czy nie uszkodza prezerwatywy, po drugie powoduja pieczenie, nieprzyjemna piane wydobywajaca sie z pochwy... zadna z kobiet na forum ktora uzywala globulki nie poleca ich jako metody antykoncepcyjnej wiec cos w tym musi byc.
Pozdrawiam
Spodziewaąłm sie takich odpowiedzi:) No ale macie prawo tak sadzić. Mav my i tak stosujemy te Durexy Extra Safe:):):):) Sama już nie wiem czym sie zabezpieczyć....i chyba wybiore szklanke wody.....serio.....a z chłopakiem powrócimy do dawnych metod zaspokajania siboe czyli wszystko oprócz Małego w Małej:):) Dzieki Bogu on ma podobne zdanie jak ja wiec chyba bedzie wszytsko dobrze a sex pewnie wybiore w dni niepłodne z przezerwatywą glodulakim jesli nie zaszkodzi to jeszcze zel pleminkobójczy.....
Mav czemu usunąłeś mojego posta z tematu o ginekologach a tak ładnie prosiłam:( A co najwazniejsze odpowiedzi nie dostane......
Mav czemu usunąłeś mojego posta z tematu o ginekologach a tak ładnie prosiłam:( A co najwazniejsze odpowiedzi nie dostane......
- Lady_Jesika
- Uzależniony
Jak to nie? Tutaj jest odpowiedz - w odpowiednim do tego miejscu. Nawet linka Ci na gg wyslalem. http://www.agnieszka.com.pl/forum_php/v ... 7994#67994Mav czemu usunąłeś mojego posta z tematu o ginekologach a tak ładnie prosiłam:( A co najwazniejsze odpowiedzi nie dostane......
Ordnung muss sein!
O kurdeMav my i tak stosujemy te Durexy Extra Safe
Zaraz, zaraz - prezerwatywa + dni nieplodne (czyli 3 metody naturalne) + globulki + zel plemnikobojczy? Ty chcesz sobie rozwalic srodowisko w pochwie i jeszcze jakiej nadzery sie nabawic? Dziewczyno - daj na looz. Naprawde. Plemnikobojcze mozna stosowac zadko, bo szkodzi. Trzeba wsadzic przed stosunkiem do pochwy. Tak samo globulke. Tak kilkanascie minut chyba. Poza tym globuleczka zaczyna sie pienic, byc moze bedzie piec. Dziewczyno! Idz Ty do pozadnego ginekologa i niech wsadzi Ci lopata do lba ze przesadzasz! Naprawde prezerwatywa sama w sobie w zupelnosci wystarcza, a jak do tego dowalisz jeszcze dni nieplodne to w ogóle bedizesz miala pewnosc! Serio!a sex pewnie wybiore w dni niepłodne z przezerwatywą glodulakim jesli nie zaszkodzi to jeszcze zel pleminkobójczy.....
Ja rozumiem ze mozna sie bac ciazy, no ale kurde bez przesady... Chyba nie doroslas do seksu... nie obraz sie.
Nie ze nie dorosła , to kwestia nie wiedzy ! nikomu sie nie chce poznać jak dziala wlasny organizm , nikomu też nie chce sie tego obserwowac .Bazują wiec na danych z otoczenia , a tam panuje opinia ze zajsc w ciaze to jest moment , i nyby to racja , ale tylko wtedy gdy wiedza na ten temat jest zadna
jak są dni nie płodne , to nie ma zadnych szans by kobieta zaszła w ciaze
zadnych
nalezy jednak wiedziec wszystkie z tym zwiazane niuanse , miedzy innymi tu odniose sie do zywotnosci plemników których to owa zywotnosc siegą do 72 h podobno , jest tego jeszcze troche , ale cóz jak sie nie chce , bo tak jest łatwiej
tyle ze i tak stres takowi mają , bo nie wierze ze nie ! tylko wiedza daje pełen komfort w sexie , ale trzeba też wierzyc ze pigólki w zupełnosci wystarcza ...BO TAK JEST ! no trzeba pamietać o ich regularnym braniu !

Jesli chodzi o to czy nie dorosłąm to chyba sie mylisz mav bo własnie chyba to ze nie chce dzidziusia i podchodze to sprawy powaznie to oznaka tego ze jestem gotowa. Chce z sexu czerpać przyjemność a nie obawiać sie po kazdym stosunku....To ze z chłopakiem mieliśmy tabletki to była tak jakby moja forma antykoncepcji a gumka z jego inicjatywy. Bo prawda taka ze ja ufałam tabletkom a on im nie za bardzo i dlatego chciał mieć przezerwatywe. A jak byłam u ginekolog to powiedziałą ze jesli mam obawy ciązy i dzieki tej gumce oboje bedziemy czuli sie pewniej i czerpać przyjemność z sexu to czemu mamy nie uzyważć, wiec ja nie widze w tym nic złego:)
Tabletki brałąm od chyba maja i nigdy nie zapomniałm wziąść, ustaliłam sobie i jakoś tak wyszło ze o 18 zawsze łykałam wiec jak brałąm ją o 19 to już była najwieksza przerwa:)
no trzeba pamietać o ich regularnym braniu
Tabletki brałąm od chyba maja i nigdy nie zapomniałm wziąść, ustaliłam sobie i jakoś tak wyszło ze o 18 zawsze łykałam wiec jak brałąm ją o 19 to już była najwieksza przerwa:)
- Sir Charles
- Weteran
Madzia pisze:Tak tak Bender ale ja chce dziecko w przyszłości:)
ja nie rozumiem was Mav i Karol jak chca to niech sobie stosuja co chca i ile naraz chca - jezeli maja miec schiza... przeciez nie o to chodzi zeby sie spinac przed kazdym okresem czy bedzie czy nie bedzie tylko zeby czerpac radosc z seksu...
a winna jest moim zdaniem propaganda (hmmm tylko czyja?
nic dziwnego ze sie potem ludzie boja...
- Prokurator
- Entuzjasta
ale oprócz tego paczuszkę Postinoru w zanadrzu
Jakby zdarzyło się coś niezwykłego (pęknięcie, zsunięcie) :-) Ja kiedyś miałem podobne stresy i obiekcje... aż nie wytłumaczył mi ich znajomy neurolog, przypadki pęknięcia prezerwatywy są rzadkie, a na wszelki wypadek dał mi receptę na postinor i tyle : ) od tego czasu się nie przejmuję ...

"Bądźmy niewolnikami prawa, abyśmy mogli być wolni."
Cyceron
Cyceron
- Sir Charles
- Weteran
MAdzia - a kto wyszedl z koncepcja aby obrocz tabletek i gumek konczyc na zewnatrz? A z tym dorosnieciem, nie chodzi mi o swiadomosc, ze mozna zajsc w ciaze. Chodzilo raczej o to, ze wyolbrzymiasz problem, nie doroslas wiec do niego. Nie jestes w stanie zaakceptowac (a raczej Twoj facet, bo to on tabletkom nie wierzy) ryzyka.
No bo ja wiem ze przyjemnosc z seksu sie liczy, ze nie mozna sie stresowac, ale bez przesady...
No bo ja wiem ze przyjemnosc z seksu sie liczy, ze nie mozna sie stresowac, ale bez przesady...
Madzia... tak na spokojnie Ci powiem, postaram się bez zgryźliwości, iż tabletki w zupełności Wam wystarczą... Po drugie, robienie zbyt częstych (pomijam, iż niepotrzebnych) przerw w braniu tabletek jest również niezdrowe, gdyż prowadzi do całkowitego rozchwiania organizmu kobiety. Skoro już brałaś tabletki, bierz je nadal, przerwę robić możesz raz na rok, dwa, trzy lata trwającą kilka miesięcy, wystarczy!!!
Trzy... skoro już tak bardzo boisz się ciąży i nie ufasz nawet (!) tabletkom... stosujcie prezerwatywy- wystarczają w zupełności, w razie jakichś problemów natury technicznej, zawsze możesz zwrócić się o Postinor (ale tylko w nagłych sytuacjach)
Cztery... dojrzałość jeżeli o seks chodzi nie polega tylko na bojaźni przed przedwczesnym macierzyństwem, ale gotowości na nie... taka mała dygresja.
Wybierz się do ginekologa raz jeszcze, wyraź swoje obawy, doucz się troszeczkę... i weź pod uwagę słynną maksymę: CO ZA DUŻO .. to niezdrowo.
Ze szczerego serca,
Koko
Trzy... skoro już tak bardzo boisz się ciąży i nie ufasz nawet (!) tabletkom... stosujcie prezerwatywy- wystarczają w zupełności, w razie jakichś problemów natury technicznej, zawsze możesz zwrócić się o Postinor (ale tylko w nagłych sytuacjach)
Cztery... dojrzałość jeżeli o seks chodzi nie polega tylko na bojaźni przed przedwczesnym macierzyństwem, ale gotowości na nie... taka mała dygresja.
Wybierz się do ginekologa raz jeszcze, wyraź swoje obawy, doucz się troszeczkę... i weź pod uwagę słynną maksymę: CO ZA DUŻO .. to niezdrowo.
Ze szczerego serca,
Koko
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
krem na zmarszczki w mojej głowie.
- Sir Charles
- Weteran
Wydaje mi się zbędną, skoro po kilku miesiącach i tak wrócicisz do tabletek, to jak.. palenie papierosów z przerwami tylko po to by mieć później więcej miejsca na TEN SAM dym w TYCH SAMYCH już i tak "naruszonych" płucach (choć szkody są nieporównywalne) ...
To moje zdanie, przerwe można robić co rok, na kilka msc, a nawet co 1,5 roku czy 2 lata... Mówiono, wręcz tłukli mi do łba, że opcja 2 to najlepsza dla kobiety... Ze panuje harmonia, miedzy tym, co ja serwuję organizmowi na tzw. "podwieczorek", a co on mnie na co dzień.
To tylko moje zdanie.
P.S. Madzia, nie ma sensu przesadzać z ostrożnością, cieszę się, iż macie takie podejście, naprawdę, ale gdybyście byli choć troszkę bardziej dojrzali zrozumielibyście, iż czasami, bez obrazy, robicie zbyt wiele szumu o nic.
Wiem, wiem, wątpliwości trzeba rozwiewać, mam nadzieje, że moja opinia jako tako to uczyniła.
Pozdrawiam!
Wydaje mi się zbędną, skoro po kilku miesiącach i tak wrócicisz do tabletek, to jak.. palenie papierosów z przerwami tylko po to by mieć później więcej miejsca na TEN SAM dym w TYCH SAMYCH już i tak "naruszonych" płucach (choć szkody są nieporównywalne) ...
To moje zdanie, przerwe można robić co rok, na kilka msc, a nawet co 1,5 roku czy 2 lata... Mówiono, wręcz tłukli mi do łba, że opcja 2 to najlepsza dla kobiety... Ze panuje harmonia, miedzy tym, co ja serwuję organizmowi na tzw. "podwieczorek", a co on mnie na co dzień.
To tylko moje zdanie.
P.S. Madzia, nie ma sensu przesadzać z ostrożnością, cieszę się, iż macie takie podejście, naprawdę, ale gdybyście byli choć troszkę bardziej dojrzali zrozumielibyście, iż czasami, bez obrazy, robicie zbyt wiele szumu o nic.
Wiem, wiem, wątpliwości trzeba rozwiewać, mam nadzieje, że moja opinia jako tako to uczyniła.
Pozdrawiam!
... you bleed just to know you're alive ...
- Lady_Jesika
- Uzależniony
Koko pisze:Madzia... tak na spokojnie Ci powiem, postaram się bez zgryźliwości, iż tabletki w zupełności Wam wystarczą... Po drugie, robienie zbyt częstych (pomijam, iż niepotrzebnych) przerw w braniu tabletek jest również niezdrowe, gdyż prowadzi do całkowitego rozchwiania organizmu kobiety. Skoro już brałaś tabletki, bierz je nadal, przerwę robić możesz raz na rok, dwa, trzy lata trwającą kilka miesięcy, wystarczy!!!
Ze szczerego serca,
Koko
pieknie,jestem oczarowana.nikt by tego lepiej nie powiedzial
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”