okres, tabletki [problem]
Moderator: modTeam
okres, tabletki [problem]
RATUNKU!!! Słuchajcie ostatnio bylam u Ginekologo po tabletki. Pierwszy raz. Przepisal mi. czekalam na ta miesiaczke i czekalam az wczoraj zobaczylam na bialym papierze toaletowym lekko rozowy sluz. ze okrez nigdy mi sie nie spoznia stwierdzialm ze to wlanieON. bylo tuz prze 21ta a koniecznie o tej porze chcialam zaczac brac wiec wiezialam tabletke oznacza WT. Jednakze ani wczoraj (oprob rozowego sluzu) ani dzisiaj nie mam okresu!!!!!!!! Niic a nic. Nie wiem co mam robic BLAGAM POMocie!!! cyz mam normalnie juy beac tabletki cyz pocyekac n ten okres.
- ksiezycowka
- Weteran
Ja na początku odebrałem go tak, że już zaczęłaś brac tabletki i po miesiącu bylo tylko male krwawienie. Chciałem odpisać, że to normalne. Poźniej jednak przeczytałem jeszcze dwa razy i chyba juz wiem o co chodzi.
Czekałas po prostu aby zacząć brać i mialaś delikatny okres i tylko śluz.
W sumie nic niepokojącego. Zdarza sie i tyle. Jak Cię to bardzo niepokoi to chociaż zadzwoń do lekarza.
Ja osobiście nie przejmowałbym się tym i normalnie zaczął brać tabletki tak jakbyś dostała okresu chyba, że masz podejrzenia co do bardziej realnych powodów takiego stanu.
Czekałas po prostu aby zacząć brać i mialaś delikatny okres i tylko śluz.
W sumie nic niepokojącego. Zdarza sie i tyle. Jak Cię to bardzo niepokoi to chociaż zadzwoń do lekarza.
Ja osobiście nie przejmowałbym się tym i normalnie zaczął brać tabletki tak jakbyś dostała okresu chyba, że masz podejrzenia co do bardziej realnych powodów takiego stanu.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz,
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump

jeszcze raz: Fish dobrze zrozumiales. czekalam na okres. Wczoraj wieczorem zobaczylam lekko zabawiony sluz i potraktowalam go jak okres. i nie wiem czy dobrze zrobilam bo po zazyciu tabletki (zaraz po zobaczeniu rozowego śluzu) juz w ogole nie mam okresu! Ani kropelki krwi! I teraz nie wiem czy ten sluz to byl poczatek okresu tudziez 1 dzien miesiaczki, czy to jakas zmyla organizmu i cala paczka tabletek jest do dupy juz.... Macie jakas rade?
Mozliwe ze nie trafilas w pierwszy dzien miesiaczki. Jest to bardzo prawdopodobne w takim przypadku dzialanie antykoncepcyjne nie jest zachowane. Nie jestem pewna czy do konca pierwszego opadkowania czy krocej. Ale proponuje stosowac dodatkowe zabezpieczenie przez ten miesiac zrobic 7 dni przerwy i zaczac nastepne opakowanie wtedy juz na pewno wszystko bedzie dzialac ok. Tak bedzie najbezpieczniej.
Proponuje zapytac tez ginekologa co o tym sadzi.
Proponuje zapytac tez ginekologa co o tym sadzi.
tzn. ze teraz Ala ma juz w ogole przestac brac tabletki?? czy caly czas ma zazywac??
Przeciez juz wziela jedna z opakowania??
strasznie jestem ciekawa?
Przeciez juz wziela jedna z opakowania??
strasznie jestem ciekawa?
Idzie ulicą jakby tańczyła na baletowym popisie
Uśmiecha się do dziecka w wózku do wróbla który stracił ogon
Te kropki na sukience myśli mają kolor jego oczu
Od rana powtarza najmilsze imię i wychodzi z domu w jednej pończosze
Uśmiecha się do dziecka w wózku do wróbla który stracił ogon
Te kropki na sukience myśli mają kolor jego oczu
Od rana powtarza najmilsze imię i wychodzi z domu w jednej pończosze
tak tez zrobie, ale nie moge sie z nim skontaktowac. No wlasnie Krzysiu? Pzrestac brac i zaczekac na okres w przyszlym miesiacu?? czy dokonczyc opakowainie tak jak normalnie 7 dni przerwy - okres i znowu.........?
I dlaczego ten niby okres mi sie skonczyl?? czy to wina hormonow, ze tak krotko trwal?
I dlaczego ten niby okres mi sie skonczyl?? czy to wina hormonow, ze tak krotko trwal?
Cosmi tu nie pasuje , albo zle zrozumialem , teraz wychodzi , na to ze to nie twoja pierwsza ze tak powiem proba brania tabletek a juz miesiac wczesniej brałaś , tyle ze miałaś brać jak sie pojawi okres , a ze ci sie zdawało ze sie pojawił to wziełaś pierwszą ! trzeba było brać dalej , skoro przestałas brać , bo nie ma okresu to teraz albo zrobisz sobie przerwe do ponownego okresu albo zacznij je dalej brać ! tyle ze uwazaj w tym cylku 

poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Ja raz miałam ostatnio taką sytację, że wystąpił taki śluz, to było wieczorem, a rano już był okres. Ale ja już pigułek nie biorę-radzę Ci iść z tym szybko do lekarza, bo nikt Ci tu nie napisze na dobrą sprawę co masz zrobić.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Jak zanika , moze być ze tak powiem mniejsza , mniej obfita , krocej trwac ale byc musi , jak wystepują jej zaniki w ogole to juz jest problem ! przynajmniej te tabletki ktore bierzesz tak dzialają , a jakie bierzesz
Bo juz slyszalem o takich lekach antykoncepcyjnych co sie bierze bodajrze raz na pół roku ! ale nie sprawdzona to jest informacja i przy nich nie wystepuje miesiaczka !
Bo juz slyszalem o takich lekach antykoncepcyjnych co sie bierze bodajrze raz na pół roku ! ale nie sprawdzona to jest informacja i przy nich nie wystepuje miesiaczka !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
A ja bym zrobiola tak: teraz nie brac, poczekac na miesiaczke i zaczac brac zgodnie ze wskazowkami. Na koncu wziac brakujaca tabletke z nastepnego opakowania. Dopiero jak minie kilka miesiecy, to dojsc do konca opakowania i opuscic juz ta jedna tabletke. Wtedy bedziesz miala pewnosc, ze wszystko jest ok. W przypadku mercilonu nie ma z tym problemu, bo kazda tabletka zawiera taka sama dawke hormonu, oznaczenia dni sa tylko w celach liczenia dni!!
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
- Lady_Jesika
- Uzależniony
sarah pisze:Mozliwe ze nie trafilas w pierwszy dzien miesiaczki. Jest to bardzo prawdopodobne w takim przypadku dzialanie antykoncepcyjne nie jest zachowane. Nie jestem pewna czy do konca pierwszego opadkowania czy krocej.
Hmm mój okres zawsze charakteryzował się tym, że pierwszego dnia pojawiał się zabarwiony śluz i lekkie krwawienie - dopiero następnego dnia zaczynało się "piekło". Tabletki zaczęłam stosować już tego "mojego" pierwszego dnia - zaczęłam panikować (moje 1 tabletki) ale stwierdziłam, że skoro tak jest zawsze to innego wyjścia nie ma. Co jeśli jednak powinnam wziąźć 1 tabletkę dopiero tego "drugiego" dnia - kiedy "krew leje się po gaciach"? (przepraszam za określenie ale po prostu jest "prosto z mostu"
I co znaczy, że działanie antykoncepcyjne nie jest zachowane?
Robaczek pisze:Co jeśli jednak powinnam wziąźć 1 tabletkę dopiero tego "drugiego" dnia - kiedy "krew leje się po gaciach"? (przepraszam za określenie ale po prostu jest "prosto z mostu" )
Dobrze bierzesz. Ja tez jak nie bralam jeszcze tabletek to pierwszy dzien byl bardzo "spokojny". Teraz jak biore tabletki to w czasie przerwy krew sie leje po gaciach
Robaczek pisze:I co znaczy, że działanie antykoncepcyjne nie jest zachowane?
Ze nie jestes w pelni zabezpieczona.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”