Antykoncepcja podczas ciąży..?
Moderator: modTeam
Antykoncepcja podczas ciąży..?
Taa.. a więc mam takie pytanko, czy zażywanie przez kobietę srodków antykoncepcyjnych w pierwszych miesiącach ciązy może być szkodliwe dla dziecka?
Mówie tu o przypadku gdzi kobieta nie jest pewna ciązy i nadal przyjmuje środki..?
Jezeli już gdzies był taki post to prosze o linki.. THANKS
Mówie tu o przypadku gdzi kobieta nie jest pewna ciązy i nadal przyjmuje środki..?
Jezeli już gdzies był taki post to prosze o linki.. THANKS
Nie no jest.. to już 8 miesiąc...
Tylko,że ona nie wiedziała że jest w ciąży na początku (no niewiedziała i już)
no i brała przez miesiąc tabletki, na kolejny miała zaszczyk. Wtedy gdy się dowiedziała to przestała. Mnie chodzi o to czy te 2 miesiące kiedy brała mogły mieć negatywny wpływ na dziecko...?
byliśmy na USG no niby wszystko wpożądku,ale tyle teraz się słyszy o tych wadach dzieci. Także moze ktoś coś wie na ten temat.
Tylko,że ona nie wiedziała że jest w ciąży na początku (no niewiedziała i już)

byliśmy na USG no niby wszystko wpożądku,ale tyle teraz się słyszy o tych wadach dzieci. Także moze ktoś coś wie na ten temat.
Zdaża sie niestety, może popytaj Gienka czy nie skierowałby Cie na badania prenatalne. Teraz to i tak przypóźno ale zawsze w razie czego mniejszy szok. Nie jestem guru ale postaram sie cos juto dowiedziec o matki a ona od gienka w szpitalu.
Nic nie obiecuje ale spytac mogę.
Nic nie obiecuje ale spytac mogę.
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz,
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump

A co ma niby zaszkodzic
? pomysl , jak dziala pigółka antykoncepcyjna !
? jak jest zdrowa , to malo co jej zaszkodzi ! widziałem i słyszałem cuda jak kobiety wyprawiały (młode ) by poronić bo chciały sie posbyc dziecka ! jadły piły rozne dziadostwa naprawde grozne a dziecko i tak sie urodziło zdrowe , wiec sie nie przejmuj 

poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Znalazłem coś takiego bo ginekolog zajęty w pracy
"Pytanie nie jest sprecyzowane jasno, ale spróbuję odpowiedzieć. Jeśli chodzi ci o to jaką pewność dają pigułki antykoncepcyjne, to mogę potwierdzić,że dają 100-procentową pewność przy prawidłowym ich zażywaniu, że nie dojdzie do ciąży.
Jeżeli kobieta stara się zajść w ciążę po zaprzestaniu zażywania pigułek, nie istnieje żadne niebezpieczeństwo dla rozwoju płodu. Hormony zawarte w pigułce antykoncepcyjnej w ciągu 24 godzin wydalone są z organizmu.
Natomiast pigułki zażywane w czasie już istniejącej ciąży mogą być bardzo szkodliwe, prowadzić do nieprawidłowego rozwoju płodu a nawet utraty ciąży."
Z tego linku
http://www.dziecko-info.com/pytania_xpe ... ml#kat19_7
"Pytanie nie jest sprecyzowane jasno, ale spróbuję odpowiedzieć. Jeśli chodzi ci o to jaką pewność dają pigułki antykoncepcyjne, to mogę potwierdzić,że dają 100-procentową pewność przy prawidłowym ich zażywaniu, że nie dojdzie do ciąży.
Jeżeli kobieta stara się zajść w ciążę po zaprzestaniu zażywania pigułek, nie istnieje żadne niebezpieczeństwo dla rozwoju płodu. Hormony zawarte w pigułce antykoncepcyjnej w ciągu 24 godzin wydalone są z organizmu.
Natomiast pigułki zażywane w czasie już istniejącej ciąży mogą być bardzo szkodliwe, prowadzić do nieprawidłowego rozwoju płodu a nawet utraty ciąży."
Z tego linku
http://www.dziecko-info.com/pytania_xpe ... ml#kat19_7
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz,
ale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump

Jak to przez dwa miesiace pigulki i zastrzyk?? Zastrzyk dziala przez kilka miesiecy, wiec to wiecej niz dwa miesiace razem!!!
No i przepraszam bardzo, ale przy przepisywaniu zastrzyku nie bylo badan u ginekologa? dziwne bardzo.
Tak, hormony pzryjmowane w czasie ciazy moga byc szkodliwe dla plodu. Moga, ale nie musza.
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki!!!
No i przepraszam bardzo, ale przy przepisywaniu zastrzyku nie bylo badan u ginekologa? dziwne bardzo.
Tak, hormony pzryjmowane w czasie ciazy moga byc szkodliwe dla plodu. Moga, ale nie musza.
Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki!!!
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
przy branych juz pigólkach![]()
Nie to nie moze byc to ! kto by go przepisał?
z tego co zrozumialam to skonczyla brac pigulki i wtedy poszla po zastrzyk. Ale mimo wszystko jakies badanie u ginekologa powinno byc.
A swoja droga nurtuje mnie jedna rzecz. Czy Twoja dziewczyna zaszla w ciaze zazywajac pigulki antykoncepcyjne?
Ja dokładnie nie wiem jak to było.. od pewnego czasu brała zaszczyki, mówiła że u lekarza to nie trwa długo, tzn. że ona prosi o te zaszczyki co zawsze no i on przepisuje.
Teraz to ja się już prawdy chyba od niej nie dowiem.. tłumaczy że brała tylko tabletki przez miesiąc, ale jeżeli mnie pamięc nie myli to była również na zaszczyku, i to było już kiedy była w ciązy.
Tak to jest z babami... Ja się po prostu boję o dziecko, no bylyśmy z nią na USG już 2 razy, lakarz zapewnia że dziecko jest zdrowe, no ale są dolegliwości których takie USG nie ma prawa wykryć, jakieś wady.
Teraz to ja się już prawdy chyba od niej nie dowiem.. tłumaczy że brała tylko tabletki przez miesiąc, ale jeżeli mnie pamięc nie myli to była również na zaszczyku, i to było już kiedy była w ciązy.
Tak to jest z babami... Ja się po prostu boję o dziecko, no bylyśmy z nią na USG już 2 razy, lakarz zapewnia że dziecko jest zdrowe, no ale są dolegliwości których takie USG nie ma prawa wykryć, jakieś wady.
Nie.. nie słuchaj, podobno po rzekomym zakończeniu działania zaszczyku, ona spóżniła tabletki, zaszła w ciąże... no i dalej sobie łykała dropsy, bo nie wiedziała że jest w ciąży, podobno odstawiła kiedy tylko zaczęła podejrzewać.
Boże ale te baby są głupie :563: taki po prostu lać w łeb i tyle...
Mam nadzieję że dziecko nie poniesie tego konsekwencji.. przecież ja ją chyba powiesze!
teraz to juz nic nie zrobie, za miesiąc się okaże, no tak jak powiedziałem dziecko podobno jest zdrowe, tak powiedział lekarz po USG.
Boże ale te baby są głupie :563: taki po prostu lać w łeb i tyle...
Mam nadzieję że dziecko nie poniesie tego konsekwencji.. przecież ja ją chyba powiesze!
teraz to juz nic nie zrobie, za miesiąc się okaże, no tak jak powiedziałem dziecko podobno jest zdrowe, tak powiedział lekarz po USG.
Albo ta baba glupia albo Cie kreci cos. NIc z tego nie rozumiem.
Poadto jeszcze jedna sprawa, jak sie jest wciazy, to regularnie odwiedz asie ginekologa...Moze by tak jego spytac ? W koncu jest w 8 miesiacu, wiec chyba kilka wizyt miala, no chyba ze nie.
Poadto jeszcze jedna sprawa, jak sie jest wciazy, to regularnie odwiedz asie ginekologa...Moze by tak jego spytac ? W koncu jest w 8 miesiacu, wiec chyba kilka wizyt miala, no chyba ze nie.
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
And if I'm ugly then
So are you
jesli ten sam lekarz mowi iz jest dobrze co przepisał jej te tabletki i faszerował zastrzykami , to martwił bym sie na Twoim miejscu , fizycznie moze i jest dobrze z płodem , ale dalej nie wejdziesz ! to sie okaze ! ale ja bym sie nie mmartwił ! bedzie dobrze :564:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Aaron pisze:No ona regularnie go odwiedza, no ja z nim rozmawiałem, mówił że dziecko jest zdrowe...
skoro lekarz tak mowi to chyba prawda...Zreszta nwet jesli cos nie tak z dzieckiem <odpukac> to nic nie mozecie juz zrobic a jedynie czekac na rozwiazanie i dawac na msze <jak trwoga to do Boga

People are all the same
And if I'm ugly then
So are you
And if I'm ugly then
So are you
- ksiezycowka
- Weteran