Jakie zabezpieczenie na pierwszy raz?
Moderator: modTeam
Jakie zabezpieczenie na pierwszy raz?
mam pytanie jak najlepiej sie zabezpieczyc sie na pierwszy raz???????i chcialbym sie cos dowiedziec wiecej o tabletkach co mozna a czego nie ja sie je bierze.
uwazam ze gumka odpada w moim przypadku bo moja dziewczyna jest nierozciagnieta a ja mialbym stresa ze peknie w trakcie,a co do tabletek to chcialbym wiedziec czy sa wskazane bo moja dziewczyna jest chorowita tzn ma astme,alergie i jest podatna na choroby,niemowiac juz o zapominaniu
a jak wy sie zabezpieczaliscie???
uwazam ze gumka odpada w moim przypadku bo moja dziewczyna jest nierozciagnieta a ja mialbym stresa ze peknie w trakcie,a co do tabletek to chcialbym wiedziec czy sa wskazane bo moja dziewczyna jest chorowita tzn ma astme,alergie i jest podatna na choroby,niemowiac juz o zapominaniu
a jak wy sie zabezpieczaliscie???
My mieliśmy tabletki i prezerwatywe. I było bardzo dobrze. A co do tabletek to nic nie można powiedziec bo to wszystko dobiera lekarz ale nie martw sie jeśli on dobierze to na pewno jej nie zaszkodzą. Poza tym dużo sie dowie czytając ulotke dołączoną do tabletek no i zawsze może o wszystko spytać lekarza. Problemem może być to zapominanie ale z czasem sie nauczy może sobie nastawiać przypomnienia w komórce albo nawet budzik poza tym pamietanie o tabletce nie lezy tylko w jej odpowiedzialności jako dobry chłopak też musisz jej o tym przypominać.
Jak sie popieści to sie wszystko zmieści----było kilka razy na forum to sie zapamietało i samemu przykład wzięło:)
dziewczyna jest nierozciagnieta
Jak sie popieści to sie wszystko zmieści----było kilka razy na forum to sie zapamietało i samemu przykład wzięło:)
Madzia pisze:poza tym pamietanie o tabletce nie lezy tylko w jej odpowiedzialności jako dobry chłopak też musisz jej o tym przypominać.
Dobre!
Juz to widze: "Pamietaj o pigulce!" Hehe :p
Ale fakt faktem, moj kocurek przejal sie w wakacje, jak ze 2 razy gdzies sprytnie schowalam tabletki i ich nie moglam znalezc... No coz, takie rzeczy mi sie zdarzaja

Na szczescie sie znalazly
nieprzesada tabletki i gumki???myslalem ze tabletki sa po to rzeby bylo bez gumek i facet mogl spokojnie skonczyc w srodku,
a i słyszalem ze jak kobieta bierze tabletki w mlodym wieku to to jest niewskazane i moze zaszkodzic,sa jakies zle objawy po tabsach???????
a wy dziewczyny miałyscie jakies objawy po tabletkach??????jak pojdzie do ginekologa to chyba lepiej pojsc z nia jak uwazacie,tzn wejsc z nia?
dzieki za porady THX
a i słyszalem ze jak kobieta bierze tabletki w mlodym wieku to to jest niewskazane i moze zaszkodzic,sa jakies zle objawy po tabsach???????
a wy dziewczyny miałyscie jakies objawy po tabletkach??????jak pojdzie do ginekologa to chyba lepiej pojsc z nia jak uwazacie,tzn wejsc z nia?
dzieki za porady THX
20lat pisze:nieprzesada tabletki i gumki???myslalem ze tabletki sa po to rzeby bylo bez gumek i facet mogl spokojnie skonczyc w srodku,
dzieki za porady THX
Tabletki maja czasem ubjawy uboczne, ale to z reguly mija z czasem. Organizm musi sie przyzwyczaic do hormonow. Jesli jednak sie zle przyjmuja (plamienia, bole glowy, wymioty itd), nalezy je koniecznie zmienic. Bo w takim wypadku nie dosc, ze nie spelniaja swojej roli, to kobieta kiepsko sie czuje.
Ale to nie oznacza, ze twojej dziewczynie lekarz dobierze zle
Ja przy moich pierwszych tabletkach (Mercilon), mialam troche problemow, i z wielka radoscia je zmienilam. Co prawda na sporo mocniejsze - 3fazowe, ktore niby podobno biora kobiety w nieco starszym wieku - ale przynajmniej wszystko jest ok.
Z reguly jednak, lekarze polecaja mlodym dziewczynom Logest, Minulet, Harmonet - to te sredniego kalibru
A co do wejscia z nia? Jesli sie nie bedzie wstydzic, to czemu nie... Ja nigdy z nikim nie bylam u ginekologa, jakos nie czulabym sie komfortowo. Ale to juz kwestia wlasnych upodoban.
nieprzesada tabletki i gumki???myslalem ze tabletki sa po to rzeby bylo bez gumek i facet mogl spokojnie skonczyc w srodku,
my za pierwszym razem mielismy gumki i było ok!
cóż gdyby były niewskazane to by ich lekarze nie przypisywali wiadomo ze maja skutki uboczne ale wszystko masz wypisane w ulotce a ewentualnie zawsze mozna spytac lekarza!jedyne co mnie spotkało po tabletkach to...powiekszył mi sie biust!!!!(choc wczeniej tez miałam całkiem całkiem

ja za pierwszym razem poszłam do ginka sama i czułam sie lepiej niz jakby misio był ze mna ,jak raz ze mna poszedł to on sam sie dziwnie czuł jak w poczekalni siedział sam z kobietkami gdy ja byłam w gabinecie

Czy tabletki są wskazane w Jej przypadku czy nie zdecyduje lekarz... Ja zaczęlam brać pigułki w lipcu, a pierwszy raz był <bez gumki> dość niedawno. A chyba po to dziewczyna sie faszeruje prochami, żeby było przyjemnie... Ja mam Harmonet-przez pierwszy miesiąc były plamienia i trochę mnie muliło przy braniu-teraz już jest wszystko dobrze. A co do wchodzenia do gabinetu-lepiej z Nią pójdź do przychodni, ale poczekaj na zewnątrz. Powodzenia :564:
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
A co do wchodzenia do gabinetu-lepiej z Nią pójdź do przychodni, ale poczekaj na zewnątrz
JA tam zamierzam wejsc do srodka z moja Pania Nie widze zadnych przeciwskazan, tym bardziej ze tez chetnie z ginekologiem o antykoncepcji pogadam.
na pogadanke wiadomo mozna isc razem,ale jak doktor bedzie chciał przeprowadzic badanie gionekologiczne to moze wam wtedy podziekowac i powedrujecie na korytarz
chodzilo mi o to ze chcialbym wesc z nie do srodka i pogadac z lekarzem dowiedziec sie wszystkiego np jak przypisze inne tabletki np te co sa w jednym z tematow na forum ze niby ginekolog mo podpisana umowe i takie tam i dlatego dal jednofazowa za 9zl....,i dlatego chce sie wszystkiego dowiedziec czy da najlepsza czy zrobi badania hormonow i takie tam,po prostu boje sie ze wwcisnie szajs mojej rybeczce
Jeśli czujesz, że chcesz wejść razem to się nie krępuj. Ale przed wizytą możecie ustalić o co spytać lekarza i Twoja "rybeczka" sama wypyta. Jeśli jest osobą dojrzałą to zdaje sobie sprawę z wagi problemu. No i wszystko też zależy od lekarza...
"Miarkuj złość.
Ja wiem ze ona sie wypyta, ale ja po prostu chce byc z nia, bo niby dlaczego nie
no i mojm zdaniem bardzo slusznie...bo raz ze dziewczyna wszystkiego dokonbca nie powtorzy i nie zada pytan jakie my(faceci) chcielibysmy zadac
tylko nie kazda dziewczyna sie zgadza na co takiego
a ja osobiscie przy badaniu bym nie chcialbyc...chociaz ...nie wiem
krzys pisze:Jak dobrze poczytasz o kobietach , ich cyklu miesiączkowym to jak to poobserwujesz to mozesz sie kochac bez tabletek i bez gumek !!! i nic sie nie stanie ! kobieta ma tylko kilka dni płodnych w cyklu !!!!wiec???? poznaj to
Jesli cykl zawsze trwa tyle samo, to nie ma problemu. Ale kto w tym wieku ma uregulowany?!? Ja dopoki nie zaczalam brac tabletek mialam zawsze niespodzianki. Nie bylo szans okreslic, no chyba ze z przyblizeniem ok2tyg. Co w tym wypadku jest zupelna ruletka, a na dziecko, to na na razie nie mam ochoty...
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”