tabletki a inne leki
Moderator: modTeam
tabletki a inne leki
ostatnio podczas "babskich rozmów" któras z kolezanek powiedziała ze niektóre leki zmniejszaja skutecznosc tabletek antykoncepcujnych,czy to prawda? czy w czasie przyjmowania równoczesnie antykoncepcji i np antybiotyku trzeba bardziej uwazac?mnie np pani ginekolog nic takiego nie mówiła
Ja nigdy sie nie pytalam zadnego lekarza, ale tez slyszalam to od kilku dziewczyn (rodzice jeden z nich sa lekarzami). I podobno rzeczywiscie trzeba uwazac - najlepiej prezerwatywa albo cos. Tyle ze jak jestem np bardziej chora, to wtedy ograniczam kontakty z misiakiem, zeby do nie zarazic :p Na szczescie b.rzadko mi sie to zdarza 
To prawda. Niekoniecznie musi się tak stać ale może. Zresztą - na ULOTCE jest napisane, że np. antybiotyki o szerokim spektrum działania mogą osłabić działanie tabletek antykoncepcyjnych. Jakieś inne też ale nie pamietam.
Zapamiętałem akurat to, bo przez nie na wakacjach nie było tak gorąco jak miało być
Zapamiętałem akurat to, bo przez nie na wakacjach nie było tak gorąco jak miało być

Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
My mieliśmy jeszcze innych kilka problemów, które by przeszkodziły znacznie, nawet gdyby tych antybiotyków nie było. 

Mój Kwiatuszek też miał kobiecy problem (jak zapewne się domyśliłaś). Do tego jeszcze miała takie napady depresyjne czasami - jak potem jej pani ginekolog powiedziała, to były źle dobrane tabletki.
I jak Ci z tym? Da sie wytrzymać (bez samozadowolenia, albo przy pomocy obcego przystojnego ciała), nie?

A tego teraz jestem ok2000km od misiaka i jestem... hmm, niewyzyta!
I jak Ci z tym? Da sie wytrzymać (bez samozadowolenia, albo przy pomocy obcego przystojnego ciała), nie?
I... momentami umieram. Ale w zyciu bym go nie zdradzila!! Zaczepiaja mnie codziennie jacys kolesie, jednak zaden nie ma szans. Tylko misiak i juz... Tesknie jak nie wiem
Wiem, współczuję.
Cieszę się jednocześnie, że takie masz postanowienie.
Ja też bym nie zdradził swojej! Tak trzymaj!
Maverick pisze:NA ulotce kazdego lekarstwa powinny byc interakcje z innymi opisane. A zreszta jak ginekolog nie powiedziala to trzeba sie spytac samemu, bo z jakiej racji ona ma o wszystkim pamietac?
Ulotki sa strasznie dlugie, ale trzeba przeczytac. Tylko co poniektorzy faceci moich kolezanek po przeczytaniu wszelkich mozliwych skutkow ubocznych czasem zaczynaja sie zastanawiac, czy aby to dobry pomysl by je braly :p
Tabletki antykoncepcyjne mają zmniejszoną "siłe działania" w połączeniu z innym. Kiedyś ktoś mi to wyjaśniał (chyba pani ginekolog). Działa to na zasadzie, że mieszają sie ze sobą w organiźmie i nie działają aż tak mocno jak powinny. Poza tym o ile pamiętam nie powinno się w czasie choroby kochać bo wtedy jest się o wiele bardziej osłabionym i łatwiej złapać jakąś inną chorobe.
Jeżeli chodzi o ulotki w prawie każdym leku są takie skutki uboczne, że naprawde można się ich wystraszyć. Ale w jednej z gazet pisali o tym, że podobno na ulotce wpisują wszystkie dolegliwości jakie odczuwał pacjent testujący lek ażeby potem nie było odszkodowań.
Jeżeli chodzi o ulotki w prawie każdym leku są takie skutki uboczne, że naprawde można się ich wystraszyć. Ale w jednej z gazet pisali o tym, że podobno na ulotce wpisują wszystkie dolegliwości jakie odczuwał pacjent testujący lek ażeby potem nie było odszkodowań.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
sophie pisze:Emperor pisze:Zapamiętałem akurat to, bo przez nie na wakacjach nie było tak gorąco jak miało być
Oj, wspolczuje...![]()
My tez na wyjezdzie mielismy przerwe (z racji mojego malego problemu i zakazu seksu wtedy)
n oa ja w ogóle nigdzie nie moglem wyjechac bo kurna do roboty musialem isc.... goraco to ja mialem w pracy... betonowe plyty pod nogami niezle grzeja

a jesl ichodzi o czestosc widywania sie... ja z moja sie co pare dni conajmniej widze co niestety nie zmienia faktu ze tabletki nie sa nam potrzebne....
"Niezależnie od sytuacji zawsze broń swoich racji
To dla Twojej informacji, reszta jest owiana tajemnicą
Jedni będą krytykować - inni się zachwycą
Jedni będą Cię szanować - drudzy znienawidzą"
Fenomen - Prawda
To dla Twojej informacji, reszta jest owiana tajemnicą
Jedni będą krytykować - inni się zachwycą
Jedni będą Cię szanować - drudzy znienawidzą"
Fenomen - Prawda
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”