Istnieje ryzyko zajscia w ciaze?

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

mała 19
Początkujący
Początkujący
Istnieje ryzyko zajscia w ciaze?

Postautor: mała 19 » 24 sie 2004, 23:38

w niedziele kochałam sie z chłopakiem o godz. 18, o 21 wzielam ostania tabletke i rozpoczełam 7-dniową przerwe. nie zamierzam juz brac tabletek (problemy zdrowotne) czy ten stosunek byl zapezpieczony??
mała 19
Początkujący
Początkujący
Postautor: mała 19 » 25 sie 2004, 09:36

ponieważ plemnik żyją więcej niż 2 godziny, a ja od razu robiłam przerwe a żeby 7-dniowa przerwa byla zabezpieczona to trzeba 8 dnia wziąsc tebletke czego ja nie zrobie....
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 25 sie 2004, 10:15

plemniki zyją do 72 godzin !!!! piszesz banały ! spij spokojnie !
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
mała 19
Początkujący
Początkujący
Postautor: mała 19 » 25 sie 2004, 15:12

może ktos jeszcze sie wypowie?? prosze
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 25 sie 2004, 15:59

ale tu juz nie mo o czym mówić. Spij spokojnie jak powiedził Krzyś.

swoją drogą zatrważająca jest wiedza a może raczej niewiedza, młodych ludzi rozpoczynających współzycie. :553:
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 25 sie 2004, 19:18

A przecież tyle tego jest w INTERNECIE. Jednak ja ją rozumiem - dziewczyna niekoniecznie musi być niedouczona w tych sprawach. Może po prostu chce się upewnić, chce kawę na ławę, że "nic się nie stanie".

Nie rozumiem tylko po co się pytać jeszcze kogoś, skoro już odpowiedź uzyskano?
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Postautor: foxy_lady » 26 sie 2004, 09:07

Emperor pisze: Jednak ja ją rozumiem - dziewczyna niekoniecznie musi być niedouczona w tych sprawach. Może po prostu chce się upewnić, chce kawę na ławę, że "nic się nie stanie".

jesli jedną informację potwierdzi kilka osób jest bardziej wiarygodna ;)
Jeśli jest niedouczona niech najpierw poczyta a później sie zabawia a nie odwrtonie, lub niech chociarz uważa....
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
krzyniu
Maniak
Maniak
Postautor: krzyniu » 03 wrz 2004, 23:14

A przecież tyle tego jest w INTERNECIE. Jednak ja ją rozumiem - dziewczyna niekoniecznie musi być niedouczona w tych sprawach. Może po prostu chce się upewnić, chce kawę na ławę, że "nic się nie stanie".

racje ,bo to tak latwo powiedziec ale jednak...ludzie sa tylko ludzmi i zawsze jest ta mysl, przynajmniej na poczatku- ta niepewnosc
w tym wieku jak by cos nie wyszlo(choc wszyscy zapewniaja ze jest ok to to dla ludzi w naszym wieku, moim i malej 19 jest obawa )
nie jeden z tych doswiadczonych juz pisal ze pompowal gume woda po stosunku zeby zobaczyc czy nie przecieka:!?P):) ale to wlasnie z tych samych powodow. i to tez rozumiem:)
ja jednak sadze ze mej teoretycznej wiedzy :) ze nie ma prawa sie nic wydarzyc bo tak wlasnie dzialaja te srodki :)
poczekaj na okres to uwierzyc
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 03 wrz 2004, 23:47

I licz sie z tym ze sie spozni bo sie niezle stresujesz :)
nina
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: nina » 04 wrz 2004, 00:15

hej bylam wczoraj u ginekologa i przepisal mi tabletki jakies nowe jeanine jesli cos o nich wiecie dajcie znac.Jeszcze jedno mam nadzerke w wielkosci 5 zl ginekolog kaze mi ja natychmiast wypalic a ja slyszalam ze nie wolno tego robic dopiero po urodzeniu pierwszego dziecka jak to jest wiecie???? piszcie
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 04 wrz 2004, 00:43

5cm... no nie jest mała.
Elektrokoagulację robi się w ostateczności! Potem, to już resekcja szyjki macicy.
Tak samo mieliśmy. Idź do drugiego lekarza. Pastylki powinny zatrzymać proces, co może pozwoli Ci na spokojną ciążę.
Ile masz lat?
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 04 wrz 2004, 01:16

A ja mam pytanie... - jak dochodzi do nadzerki? Skaleczenie, potem stan zapalny itd? To kobietam usi wyjatkowo nie dbac o siebie i zapewne tez higiene...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 04 wrz 2004, 10:05

Bezobjawowo? Nic nie piecze, nie szczypie? No to macie przerabane ;)
nina
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: nina » 04 wrz 2004, 10:34

mysiorek pytales ile mam lat 21.Tak tylko przez ta nadzerke mam spore klopoty. A cos wiecie o tych tabletkach???
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 05 wrz 2004, 00:13

No to jeszcze mało latek masz, jak na nadżerkę.
No chyba, że prowadzisz zbyt aktywne życie erotyczne i prezerwatywy non-stop. Ale nie o tym...
Tych tabletek nie kupisz sobie ot tak. Musisz ić do gienka (innego) i wymóc na nim szczera rozmowę o sposobach leczenia.
Widzisz... za elektrokoagulację mają niezłą kasę, a za wypisanie recepty niewielką. Dlatego nie dziw się, że tak zapropnował.
Z drugiej strony... 5cm to nie mało i nie można tego tak zostawić. Może tablety tu niewiele już pomogą. Spróbuj skonsultować to z innym gienkiem. Może nie jest tak duża. Bo 5cm to cała szyjka macicy.
Ja, chodząc ze swoją Kobietą do gienka, widziałem nadżerkę i przy każdej wizycie widziałem postępy w jej leczeniu. Nie było ściem. Sama tam sobie nie zaglądniesz. Widziałem, że wszystko kończy się O.K.
Snaky
Początkujący
Początkujący
Postautor: Snaky » 07 wrz 2004, 08:38

5zł a nie 5cm :569: Niby wszyscy tacy mądrzy ale nikt dokładnie nie przeczytał.
nina
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: nina » 07 wrz 2004, 14:12

dzieki snaky.Mysiorek nie uzywamy prezerwatyw i mam stalego partnera a takze nie jest to wina higieny bo dbam o siebie jak moge. Zrobie tak ze skonsultuje sie z innym ginekologiem i wtedy zbaczymy co on na to powie ale na pewno cos innego juz clakiem nie bede wiedziala co z tym zrobic ale dzieki za pomoc :564:
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 07 wrz 2004, 20:07

No nie no... faktycznie wymiar był w złotówkach :D
Mogą być i złotówki.
:569: SNAKY, mam nadzieję, że też zaliczasz siebie do tych niby... dużo wniosłeś do rozmowy, bez Ciebie nie kleiłaby się ;)

Ninko, daj znać, bo 5zł to nie mało (5cm to ćwierć macicy).
Ale nie martw się, bo leczona wcześnie nie pozostawia śladu.
:564:
Awatar użytkownika
Madzia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Madzia » 07 wrz 2004, 20:46

No to jeszcze mało latek masz, jak na nadżerkę.

Młody wiek??Ja ma 17 i mam malutką nadżerke i uwierz nie mam tak bardzo aktywnego zycie erotycznego. Kiedy pani ginekolog powiedziała mi o nadżerce byłam badana 2 raz(bo za pierwszym razem byłam dziewicą wiec bez wziernika)a miałam odbytych może 6 stosunków i powiedziała mi ze winą mojej nadzerki jest najprawdopodopniej prezerwatywa i pobyt na basenie.

To kobietam usi wyjatkowo nie dbac o siebie i zapewne tez higiene...

No nie wiem czy prezerwatywa to taka duża niehigiena, poza tym bardzo dbam o siebie. A nadżerka wystepuje bardzo czesto u kobiet a wądpie zeby np co 3 kobieta WYJĄTKOWO o siebie nie dbała. Troszke mnie to zdenerwowało bo przepraszam ale na tym forum czesciej sie słyszy ze facet swojego ptaszka nie umył po sexie itp!!!
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 07 wrz 2004, 20:49

Masz racje Madziu. Nadżerka nie zależy tylko od stosunków. jest wiele czynników ja powodujących. A co do ptaszka :) Jak mam się dalej kochac to po co go myć? :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 07 wrz 2004, 21:50

Dobra, przyznaje sie ze nie wiedzialem co powoduje nadrzerke jak i nie wiem za bardzo co to takiego. Moja wina, choc nie dziwcie mi sie, w koncu ten problem mnie nie dotyczy. Ale skoro mimo duzej higieny takie cos wystepuje to szczerze Wam dziewczyny wspolczuje!
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 07 wrz 2004, 22:38

Mi w zeszłe wakacje jedna ginekolog powiedziala, ze mam nadzerke i trzeba koniecznie ja usunac (wypalanie lub wymrazanie). Natomiast kolejnych 2 lekarzy w ciagu roku nie znalazlo zadnej nadzerki... Sama zniknela? Czy jej nie bylo?
nina
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: nina » 08 wrz 2004, 13:48

Własnie i to jest to dlatego juz sama niewiem co robić wypalać, konsultować sie z innym ginekologiem ma to sens ?? Pewnie nastepny wymysli cos innego gorszego trudno im wszystkim uwierzyć.Treaz juz nie ma znaczenia czy to prywaciaż czy opieka państwowa.
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 11 lip 2005, 16:33

foxy_lady pisze:swoją drogą zatrważająca jest wiedza a może raczej niewiedza, młodych ludzi rozpoczynających współzycie. :553:

A jaka ma być skoro nie uczy się takich podstaw...w poprzedniej budzie nauka o antykoncepcji wyglądaą w ten sposób:"Panowie dobrze by było gdybyście zawsze mieli w portfelu prezerwatywe bo to nigdy nie wiadomo" fajny wykład o antykoncepcji nie?:)
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 lip 2005, 16:39

Po co gadac cokolwiek wiecej , jak i tak nikt sie do nabytej wiedzy stosował nie bedzie ! bowiem młodzi to lenie (w wiekszosci) wolą isc na łatwizne , a prezerwatywa to łatwizna , stąd wykład sie maił, tak jak miał ! i był słuszny <browar>
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 11 lip 2005, 16:46

No no...tylko teraz musze doszukiwać i głupie pytania nieraz zadawać..a też nie ma w tym żadnej logiki lepiej na socjal wydawać dla samotnych matek czy na wczesne uświadomienie ?żeby tych matek było mniej.A młodzi są nieodpowiedzialni to swoją drogą. Kiedyś w tv byla wypowiedz jakiejś dziewczyny z dwójką dzieci na rękach i jednym w brzuchu czemu nie uzywają z jej facetem prezerwatywy to odpowiedziała że nie lubi a gdy zapytano ją jak zamierza te dzieci wychować to milczala.
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 11 lip 2005, 16:57

No !! ...napisane jest przecież ...... tyle ze nie pamietam cytatu , pamiec juz mi szwankuję , to o tych ptakach na niebiesiech ! ze Bóg ......? itd.
to co Ona sie bedzie przejmować ! <aniolek2>
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 20 lip 2005, 23:09

Pamiętam jak mi kiedyś kobita od gegry opowiadała, że jej jakiś znajomy sobie jeździ z jakiejs gazety czy czegośtam. Pamiętam, że pojechał gdzieś gdzie o antykoncepcji to nie za dużo słyszeli i stanowczo za dużo dzieci się rodziło. Była jakas tam akcja dla nich nawet [nie o Polskę chodzi, ale nie pamiętam kraju] - bezpłatne gumki czy coś, ale to nic nie pomogło.
Gośc pojechał więc robić tam jakieś rozeznanie i usłyszał w odpowiedzi czemu gumek Ci ludzie nie stosują, że od tego można się aidsem zarazić. Bo dali im gumki, ale nie za bardzo wyjasnili o co w tym biega. <boje_sie>
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 lip 2005, 00:17

A ja znalazlam takie cos :
"Wystarczy zamknac oczy podczas stosunku,
Usiasc na ksiazce telefonicznej,
Kochajac sie popijac mleko,
Lub poskakac troche, kiedy juz bedzie po wszystkim...

... zeby nie zajsc w ciaze.

To najbardziej rozpowszechnione wsrod nastoletnich Brytyjczykow wierzenia w zakresie antykoncepcji - podaje "Daily Telegraph", powolujac sie na ankiete przeprowadzona przez pismo medyczne "Doctor". Ankiete ta rozeslano do 2,2 tys. lekarzy ogolnych w Wielkiej Brytanii w celu sporzadzenia listy starych sposobow akuszerskich, jakie jeszcze dzis stosuja mlodzi pacjenci. Zdaniem trzech czwartych lekarzy, ktorzy wzieli udzial w ankiecie, ignorancja w zakresie metod antykoncepcji stanowi wytlumaczenie dla wysokiego w Anglii wskaznika ciezarnych nieletnich (najwyzszego w Europie Zachodniej!). W 1999 roku w Wielkiej Brytanii okolo 100 tys. kobiet ponizej 20 lat urodzilo dzieci. W tym 8 tys. matek mialo mniej niz 16 lat, a 2271 - mniej niz 14 lat."
zrodlo : www.antykoncepcja.pl
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 21 lip 2005, 08:57

Pamietajcie tez o jednym ...o manipulacji !! jezeli Panstwo dojdzie do wniosku , iż rodzi sie w kraju zbyt mało dzieci ....zrobi wszystko by sie to zmieniło ..wiec co ???? ano leki anty staną sie (nie anty ) prezerwatywy ...kiepskiej jakosci ..itd.!

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”