"Rodzić " ze swoją kobietką . Co o tym sadzicie???
Moderator: modTeam
"Rodzić " ze swoją kobietką . Co o tym sadzicie???
Jak w temacie
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ja akurat uczestniczyłem w porodzie . Super impreza. Widziałem jak przychodzi na świat mały człowieczek. Najpierw kępka czrnej czuprynki, później główka, potem reszta. Rewelacja. Nawet "nie odpadłem" na widok krwi. Choć w życiu codziennym, jak każdy 100% facet, mdleję na widok krwi, zastrzyków, dentysty
Tak było.
Teraz jest trochę inaczej...
Baba wywala męża z sali porodowej, waląc go ścierą przez łeb i wyzywa go od najgorszych...
Lewatywę jej robi pijana położna, nie mogąc trafić w tyłek...
Mąż siedzi na korytarzu słysząc krzyki: "pomocy, niech mi ktoś pomoże!!!" swojej małżonki...
Ordynator po wsadzie pięści w pochwę stwierdza, "że jeszcze może poczekać" i gehenna trwa...
Mąż idzie pić !
Teraz jest trochę inaczej...
Baba wywala męża z sali porodowej, waląc go ścierą przez łeb i wyzywa go od najgorszych...
Lewatywę jej robi pijana położna, nie mogąc trafić w tyłek...
Mąż siedzi na korytarzu słysząc krzyki: "pomocy, niech mi ktoś pomoże!!!" swojej małżonki...
Ordynator po wsadzie pięści w pochwę stwierdza, "że jeszcze może poczekać" i gehenna trwa...
Mąż idzie pić !
KOCHAJ...i rób co chcesz!
SueEllen pisze:Mysiorek, gdzie tak jest? :559:
No, sorki...
Popuściłem wodze fantazji ze wcześniejszego postu "ginekologii".
Przepraszam, ale ta ściera mi utkwiła w pamięci z tamtego "teoretycznego" postu.
Otóż, nie wyobrazam sobie aby tak było.
To jeden z największych cudów tego świata czy zycia i nie wyobrażam sobie aby przy nim nie było obojga "sprawców".
Ktoś podał ciekawy link (to Sue Ellen) do wypowiedzi "młodych matek".
Przeczytajcie: http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 94&v=2&s=0
KOCHAJ...i rób co chcesz!
gracja pisze:Rodzi sie chyba w takich sytuacjach więź, której nie można nazwac - między matka, ojcem i dzieckiem. Osobiscie wolałabym chyba, zeby mój parter był przy tym , ale nie zaglądał pod przescieradło
Tak samo myślę. Chciałabym by był przy mnie, trzymał mnie za ręke, wycierał pot z czoła ale niech nie zagląda na krocze. Chociaż to jest moje zdanie na teraz kto wie jakie będzie jak będe miała rodzić dziecko.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Pytanie do doświadczonych.
Jak wygląda poród - nie sam przebieg, tylko od 'krytycznego' momentu pojawienia sie w szpitalu. Zaslyszane od kolezanek, ktore sa juz 'po' opinie to istna Sodoma i Gomora :549: Krew leje sie po nogach, lewatywe robia w jakiejs sali, gdzie do lazienki jest kilkadziesiat metrow, ogolnie krzyk i rozpacz i kazdy Cie olewa, dop. przy 'porodzie wlasciwym' znajdujesz odpowiednia opieke. Wiekszosc znanych mi osob twierdzilo nawet, ze dluuugo nie zdecyduje sie na nastepne dziecko. Sue, jakie masz wrazenia? Ile czasu to trwalo? Jesli to zbyt intymne nie musisz odpowiadac.
Jak wygląda poród - nie sam przebieg, tylko od 'krytycznego' momentu pojawienia sie w szpitalu. Zaslyszane od kolezanek, ktore sa juz 'po' opinie to istna Sodoma i Gomora :549: Krew leje sie po nogach, lewatywe robia w jakiejs sali, gdzie do lazienki jest kilkadziesiat metrow, ogolnie krzyk i rozpacz i kazdy Cie olewa, dop. przy 'porodzie wlasciwym' znajdujesz odpowiednia opieke. Wiekszosc znanych mi osob twierdzilo nawet, ze dluuugo nie zdecyduje sie na nastepne dziecko. Sue, jakie masz wrazenia? Ile czasu to trwalo? Jesli to zbyt intymne nie musisz odpowiadac.
Moja zona rodziła w Mikołowie obydwoje dzieci i bardzo sie chwali ! Pirwsze dziecko (syna) Jak to twierdzi musiała wydeptać .... to znaczy tyle iż rozwarcia nie byłod osc duzego i zeby było musiała być jak najdłuzej w pozycji pionowej a i przy tym chodzić po schodach by spowodować przesuniecie sie dziecka w dół ! Potem jak twierdzi już wszystko było oki Najbardziej wkuzało ją przerazliwe darcie sie innych pacjentek przy porodzie jak twierdzi było to zenujące ! Przy drugim dziecku rodzacym sie też w MIkołowie było treoche inaczej , bo zawiozłem ja w sniezycy i to tuz przed zmiana wiec Panie kazały jej troche poczekać az przyjdzie do pracy druga zmiana , a jak zona twiedziła juz rodziła
ale obsługa miła ciepła !Syna rodziła 4 godziny , córkę 2 godziny zadnych kałuz krwi , wszystko w normie ,troche dodatkowego bulu przy rodzeniu łożyska !
Jak twierdzi żona ... dla niektórych kobiet wcale sie nie dziwi iz obsługa nie jest miła
po prostu to chisteryczki !! tak twiedzi !

Jak twierdzi żona ... dla niektórych kobiet wcale sie nie dziwi iz obsługa nie jest miła

poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
boje sie podoru, bólu i tej żenującej dla mnie sytuacji i może dlatego dla otuchy chciałabym aby mój facet był przy mnie ale stał raczej z boku lub z tyłu i nie zagladał za bardzo miedzy nogi
taka ze mnie porabana estetka
taka ze mnie porabana estetka

People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”