Plamienie przy tabletkach antykoncepcyjnych
Moderator: modTeam
Plamienie przy tabletkach antykoncepcyjnych
Mam pytanie czy po dłuższym czasie brania tabletek antykoncepcyjnych może nagle pojawić się plamienie? Moje biore już od 10 miesiecy i nigdy nic takie się nie działo a teraz jakieś cuda
Rzeczy cennych nie zdobywa się prosto...
Mi się pojawiło, z tym że to było na początku jak je zaczełam zażywać.
Może spytaj się teog lekarza co ci przepisał tabletki.
A jakie bierzesz??
Może spytaj się teog lekarza co ci przepisał tabletki.
A jakie bierzesz??
Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby,
brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie.
— George Bernard Shaw
brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie.
— George Bernard Shaw
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
- Weteran
W październikowym Poradniku Domowym (bardzo dobra gazeta) był taki dość obszerny artykuł na temat antykoncepcji. Przeczytałam, że jednym ze skutków ubocznych zażywania tabletek antykoncepcyjnych jest plamienie. Myślę, że skoro przez 10 miesięcy nic się nie działo, a teraz nagle 'takie cuda' (jak to określiłaś) ;P powinnaś się nie martwić, oczywiście jeśli plamienie nie będzie trwało zbyt długo.
Mnie wczoraj mój lekarz poinformował obojętnym tonem, że po mnie ma pacjentkę, która plamiła na tabletkach przez 4 dni i teraz jest w ciąży. Chodzę więc spanikowana wielce, bo sama przez ostatni tydzień plamiłam bardzo.
Plamienia mogą się zdarzyć w trakcie cyklu, ale wg mnie zawsze w takiej sytuacji najlepiej skontaktować się z lekarzem, bo nie wiadomo czy to jakieś takie odchyły po prostu organizmu, czy np. znak, że dawka tabletek jest za słaba i "okres" nie jest trzymany.
Plamienia mogą się zdarzyć w trakcie cyklu, ale wg mnie zawsze w takiej sytuacji najlepiej skontaktować się z lekarzem, bo nie wiadomo czy to jakieś takie odchyły po prostu organizmu, czy np. znak, że dawka tabletek jest za słaba i "okres" nie jest trzymany.
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”