Porada dla mojego dobrego kumpla

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

:Jakimowicz
Bywalec
Bywalec
Porada dla mojego dobrego kumpla

Postautor: :Jakimowicz » 25 wrz 2007, 10:04

Otóż może zaczne od tego iż kumpel nie ma neta w domu a widze że bardzo się denerwuje więc pomyślałem że moge pomóc rozwiać jego problem.

A więc zaczne tak, jego dziewczyna skończyła właśnie brać drugie pudełko Harmonet, po skończeniu pierwszego krwawienie przyszło we wtorek (no a ostatnia tabletka jak mówił wtedy to była w niedziele). No i sytuacja teraz się powtarza, jego dziewczyna ostatnią tabletke wzięła w niedziele i do tej pory śladu okresu. Wg mnie nie powinien sie tak martwić, a jak Wy myślicie?

Dodam jeszcze że mówił ze jego dziewczyna była porządnie przeziębiona, ale nie brała antybiotyków, czy to może mieć wpływ na ewentualne przesunięcie się krwawienia?

w ogóle takie pytanie odemnie, w ile dni po skończedniu tabletek przeciętnie występuje krwawienie?

Pozdrawiam wszystkich w imieniu moim i kumpla z bloku:) i jak ktoś coś wie niech powie :) Napisze mu esa i sie chłopak przestanie stresować:)
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 25 wrz 2007, 10:19

:Jakimowicz pisze:Wg mnie nie powinien sie tak martwić, a jak Wy myślicie?

Nie powinien.
:Jakimowicz pisze:Dodam jeszcze że mówił ze jego dziewczyna była porządnie przeziębiona, ale nie brała antybiotyków, czy to może mieć wpływ na ewentualne przesunięcie się krwawienia?

Tak.
Poza tym, to jej drugie opakowanie, wiec tak naprawde to jeszcze nie ma pojecia o tym, jak bedzie wygladalo jej prawidlowe krwawienie podczas zabezpieczania sie w ten wlasnie sposob. Moze sie okazac ze dostanie okres za dwa dni i beda to na przyklad tylko sladowe plamienia w postaci zabarwionego sluzu, a do tego beda trwaly tylko trzy dni .
:Jakimowicz pisze:w ogóle takie pytanie odemnie, w ile dni po skończedniu tabletek przeciętnie występuje krwawienie?

Na to pytanie wg mnie (ale nie jestem lekarzem) - nie ma jednoznacznej odpowiedzi. NIektore krwiawia "jak w zegarku", inne maja krotkie plamienia, wystepujace bardzo nieregularnie w przerwie miedzy opakowaniami.
Poczekaj na odpwiedzi kobiet, ktore biora tabletki ;)
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 25 wrz 2007, 11:15

:Jakimowicz pisze:A więc zaczne tak, jego dziewczyna skończyła właśnie brać drugie pudełko Harmonet, po skończeniu pierwszego krwawienie przyszło we wtorek (no a ostatnia tabletka jak mówił wtedy to była w niedziele). No i sytuacja teraz się powtarza, jego dziewczyna ostatnią tabletke wzięła w niedziele i do tej pory śladu okresu.

może jestem głupia, ale czy dziś przypadkiem nie jest wtorek? chyba nie kumam przyczyny stresu <hmm>
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 25 wrz 2007, 14:05

no wtorek sie juz zaczął a z niej nie leci jak z kranu
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 25 wrz 2007, 15:36

:Jakimowicz pisze:Wg mnie nie powinien sie tak martwić, a jak Wy myślicie?
Nie powinien.
:Jakimowicz pisze:Dodam jeszcze że mówił ze jego dziewczyna była porządnie przeziębiona, ale nie brała antybiotyków, czy to może mieć wpływ na ewentualne przesunięcie się krwawienia?
Tak.
:Jakimowicz pisze:w ogóle takie pytanie odemnie, w ile dni po skończedniu tabletek przeciętnie występuje krwawienie?
Kazda ma roznie. Mi jak bralam to po 2 opakowaniach zostal 5 dzien przerwy juz na stale, ze tak powiem.
Dzindzer pisze:no wtorek sie juz zaczął
Ale jeszcze nie skonczyl :)

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”